E-sigaretter lovlig fleip eller fakta...del 2

Da vil jeg skrive litt mer om hvorfor de e-sigaretten jeg bruker snart blir forbudt hvis ikke stortinget gjør noe med dette. Det er stortinget til syvnende og sist som skal stemme over denne loven.

I går ga jeg vel en oversikt, og i dag vil jeg skrive litt om bakgrunn til at mine e-sigaretter og kanskje også dine blir forbudt. Flere som bruker denne typen utstyr kaller seg dampere også jeg...men vet at mange der ut ikke aner at de damper derfor bruker jeg av prinsipp elektronisk sigarett om alt utstyr som man suger på og får ut damp av.Grunnen er først og fremst at tanken er for stor,,,Ny max grense er 2 ml.

Grunnen er et direktiv som hele EU og EØS må følge...Dette er også en sannhet med modifikasjon men regjeringen påstår dette. Fakta er at før valget i 94 kunne fikk vi untak for vinmonopol pga folkehelsen...og regjeringen kunne ha gort det også med e-sigaretten. Her er link til forslaget fra regjeringen. Og litt ned der finner du også svar fra diverse folk og andre institusjoner.

Det største problemet med denne saken er Frp sitt kupp av denne saken i beste tv tid nyhetene på TV2 søndag 25 okt 2015 der de med store Frpstemme sa at nå skulle e.sigaretten bli lovlig solgt i Norge i butikk...Dette var rein løgn og det viste de, men det er hos de fleste det som henger igjen og de fleste brukere av e-sigaretter tror at dette snart blir lovlig. Det som blir lovlig ser man godt av bildet under her:


(Bilder lånt med tillatelse,)


Dvs si at det er på grunn av alle restriksoner i TPD artikkel 20 kun det som kalles sigalikes og som er som oftest er fra tobakksindustrien.

Og til de som kjenner til TPD og alt det der...så skriver jeg for jeg håper jeg kan nå en som bruker e-sigarett og som ikke vet at man da er damper....Og vi som vet at vi damper vi har en forening som jobber for oss...og der trenger vi flere aktive medlemmer som kan gi innputt til de som skal avgjøre dette. Hvis vi ikke gjør noe så kommer vi alle til å sitte igjen med disse som ser ut som sigaretter....

Del gjerne og meld dere gjerne inn i FB gruppen til DNS, eller les på siden deres.

Er takknemlig for alle som sprer dette rundt...For meg har e-sigaretten reddet livet mitt...Og det finnes hundre vis av slike historier, men så få av dem kommer ut...det meste av disse historiene sirkulerer i lukkede miljøer blant dampere (e-sigarettbrukere)

Og er du en e-sigarettbruker/damper så SKRIV til stortingsrepresentanter fra ditt fylke på Stortingen...det er de som til syvene og sist skal avgjøre dette. De må få kunnskap om fag kunnskap om dette, og ikke ta en avgjørelse på bakgrunn av skremselspropaganda og motstand mot tobakk. E-sigaretten innholder ingen tobakk. Det foregår ingen forbrenning. Det finnes ikke tjære i i dampen fra en e.sigarett....

 

#e-sigarett #damp #damping #e-siggen

Én kommentar

mimouna

14.05.2016 kl.17:01

Heisann Trulte!

Ble glad for å se at du hadde blogget igjen, men trist å lese at du sliter med både helse og frustrerende lovendringer. Hadde jo vært mye kjekkere å kunne bruke tid og overskudd på noe mer positivt. Nå har ikke jeg noe forhold til verken e-sigaretter eller "vanlige", men det høres rart ut å forby det minst skadelige alternativet.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

55, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten