E-sigaretter lovlig fleip eller fakta...

Er du som e-sigarettbruker klar over at det er en sannhet med modifikasjon....En stor løgn gikk ut fra regjeringslokalene i beste sende tid på tv2 presentert av en fra Frp. Og nesten alle tror dermed at e-sigaretten med nikotin blir lovlig ganske snart. Og da var nesten alt tapt for folk flest vil jo tro på at et regjeringsparti taler sant...og at e-sigaretten blir lovlig solgt i Norge med nikotin.

Dette er FEIL, for det som ble lagt frem er et lovforslag som innebærer TPD artikkel 20. Dette er tobakksdirektivet fra EU, og det setter store begrensinger i hva slags e-sigaretter folk for bruke. Mitt utstyr som består av et batteri og en tank på 4ml blir forbudt...og tanken pga størrelsen. Det er jo også noen helt greie reguleringer også som barnesikre flasker og 18 års arldergrense. Men i tillegg til tankstørrelsen skal tankene være lekasjefrie og det er så og si en umulighet i sier produsentene. Videre kan påfyllingsflaskene med e-juice kun være på 10 ml. og med avgifter kan fort prisen bli så stor at mange slutter med e-sigaretten og går tilbake til tobakken...Ikke så farlig sier mange de er like farlige og da særlig nikotinen...Nikotin kan nærmest sammenlignes med koffein, og nikotin finnes i mange grønnskaer bla poteter, tomater og eggplante. 

Det som kan bli lovlig av e-sigaretter er de fra tobakksindustrien som vi som kaller oss dampere kaller sigalikes...de ser ut som en som en vanlig sigarett.Bildet er lånt med tillatelse fra et medlem i NDS facebook gruppe. (Dette er en lukket gruppe på FB for oss som bruker e-sigaretter...og du finner den ved å søke på damping, damp, Norsk Dampselskap. De har også en FB side .)

Videre er jo dette bare et forslag fra regjeringen det skal gjennom en lang vei for til og med disse som ser ut som sigaretter er blir lovlig solgt i Norge. Forslaget ble sendt ut på høring, og det kom mange høringssvar til og med jeg har levert et. Høringen er avsluttet og nå går det til helsekomiteen på Stortinget...og der som på resten av stortinget er det mange motstandere mot e-sigaretten. Regjeringen er en mindretallsregjering og nå har jo Frp begynt å tulle med "gråpapiret" på snusen og tobakken som også var en del av det store TPD forslaget...Og da er jeg personlig redd for at løpet er kjørt for innen det andre regjeringspartiet er det noen av de sterkeste motstanderene mot nikotin i alle former... derfor hvis vi ikke får kunnskap til Stortinget om hva e-sigaretten har gjort for oss som bruker den før de skal stemme på den saken er jeg redd det kan bli totalforbud eller evnt kun på apotek. (før var jeg ikke redd for salg av e-juice til e-sigaretten på apoteket men etter at jeg har skaffet meg kunnskap ser jeg at det er en dårlig løsning.

Hva har så denne e-sigaretten gjort for min helse...annet enn å stjele hobbytid...jo den har gjort at jeg som før knapt kunne gå 10 meter kan gå nærmere 50 uten å måtte hvile...Jeg kan gå i trappa...jeg hoster ikke ut innmaten min lenger...jeg kan nesten puste fritt...Skadene som tobakken har gjort på meg blir ikke reparert men jeg er i mye bedre form. Og jeg vil at andre skal oppleve det samme som meg.

Så de av dere som bruker e-sigaretter av en eller annen form ta pennen fatt og skriv til de som sitter på stortingen fra ditt fylke og fortell hva som har skjedd av forbedringer etter at du begynte med e-siggen....(mange av oss som bruker kaller oss dampere...men myndigheter, forskere osv bruker ordet elektronisk sigarett eller e-sigarett derfor bruker jeg også det ordet på norsk. Håper at ved bruke av det ordet vil kanskje noen av e-sigarettbrukerene som ikke vet at de damper forstå hva vi har i vente i hele EØS/EU ikke bare her i Norge.  Det er Stortinget som til syvene og sist bestemmer..og hvis vi får kunnskap inn i flest mulig hoder så kan det går vår vei. Det er eneste håpet jeg har, og derfor har jeg lagt mitt liv i Stortingetshender...for meg gjelder dette liv eller død for jeg vet at uten e-sigaretten min vil jeg gå tilbake til tobakken....Min psykisk avhenighet av å ha noe å suge på, blåse ut "røyk" er STOR.

 

Jeg har den siste tiden ikke hatt tid til strikking og annet hobbyarbeide, har brukt all tid jeg orker på å få fram at regjeringen først tar fra meg muligheten til å få bedre helse med sitt forslag fra mitt ståsted veldig dårlige forslag...Om jeg noen gang kommer til å blogge mer om hobby vet jeg ikke....men dere flotte strikkefølgere får bære over med meg...Jeg har jo alltid blogget veldig uregelmessig....og til dere som røyker...prøv e-sig det virker...

Og til alle så skriver jeg så godt jeg kan med min dysleksi, og automatisk retting av teksen har blitt borte så bær over med meg og mine skrive feil.

Og hver snill del gjerne dette innlegget rundt...det er så viktig for meg og andre tidigere røykere å få ut dette budskapet.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten