Strikk og pus...

Starter med et bilde at Flekketussa som skuer utover hagen, og sjekker sikkert for eventuell mat som kan vandre rundt i den.  Hunden ved siden av har ikke fått noen plante i rompa enda. Hver vår når han plasseres ut må pusene sjekke om han er ok enda han står i trappa i stua hele vinteren Men det er liksom ikke samme karen den inne i trappa og den ute på terrassen.Og så har jeg fått strikket litt. Det har vært så deilig vær for meg, rundt 19-20 grader ute og overskyet i et par dager. I fjor var jeg tilsammen ute kanskje 4-5 ganger for heten var for jævlig. Idag og i går kan vi lukke opp døra og senke innetemperaturen. Deilig for oss som ikke er glad i varme. Men forstår jo de som liker sol, og venter på den.

Når det er så godt vær må jeg benytte meg av dette og sitter ute og strikker. Tok bilde i går, og ser at hundene ser veldig rare ute med skyggespillet. Men orker ikke ta nye for jeg skal ut og strikke igjen. Den ene (øverste) har jeg skrevet om, den andre ble jeg noe skuffet over så vet ikke om den blir skrevet om.   Men det er jo et problem når man handler bøker over nett, man får ikke bladd i dem.  Men har begge som leselektyre når jeg damper (e-sigarett) i pausene i strikkingen Kos dere i sommerkvelden. Jeg tar en bloggrunde i kveld tenker jeg, for nå skal jeg ut mens jeg klarer å være ute. :)

 

19 kommentarer

frodith

21.06.2015 kl.17:44

Så koselig det er hos deg. Pusen er skjønn, og skjønner godt han må sjekke ut den hunden der litt. Den er jo HELT anderledes når han sitter sånn ute der sikkert :-D Og godt å kunne gjøre ting ute i dette været, om det er strikking eller tur. Vi har vært på tur, jeg og søsters :- ) Koselig <3

gretashobby

21.06.2015 kl.18:17

Deilig den terassen din altså. Eg liker sol veldig godt. Men ikkje så glad i den som eg var før. Sat i sola i halvannen time. Så gjekk eg inn og vi tok oss ein liten tur. Da eg kom att sat eg i skuggen og strikka. Deilig det og ja.

Ser at genseren vokser ja. Eg skal feste trådene på Retrogenseren no. så skal eg levere den til montering i morra. Kjekt når andre kan ta en biten. Kos deg inne no regner eg med. Du ser vel fotball?

fruensvilje

21.06.2015 kl.21:03

ikke ofte jeg hører om noen som ikke liker varme da hi hi,jeg digger det :)) så dagen i dag var en velsignelse.

Herlig å kunne sitte på verandaen og nyte hagen og varmen med strikketøy og koslige strikkebøker :)

Oldemorbloggen

21.06.2015 kl.21:35

Eg likar varme, men ikkje for varmt. Er eg i syden med 30 grader, vil eg forgå, det er grusomt. Det bør ikkje vere over 25, viss eg skal trivast. Å strikke ute er kjekt, det gjer eg og, likar ikkje å sitje i for utan å gjere noko, då kjedar eg meg. Det er ikkje ofte eg treff på likesinna, ang varmen.

Fru Stussli

21.06.2015 kl.22:07

Høres koselig ut. Jeg har vært i sola og laget "garn" til filleryene min denne helgen. Deilig vær. Akkurat passe for å kose seg med håndarbeid og hagearbeid :-)

Trulte H

21.06.2015 kl.22:08

frodith: Tusen takk. Ja det er rart hvor forskjellige hunden er ute for pusene. Vi kjøpte et stor gris i keramikk til sønnen vår for å ha i hagen. Både våre puser og hans hund lurte på i all verden det var for noe.

Hadde helsa vært bedre hadde det nok blitt tur på meg også, men strikking er ok når man ikke orker så mye. Man får i hvertfall luft når man er ute.

Trulte H

21.06.2015 kl.22:12

gretashobby: Tusen takk. Sola likte jeg før, men nå "sprekker" jeg bare den gule kula kommer på himmelen. Tror jeg har blitt et troll. hehe. Sannheten er at jeg i flere år hadde en jobb hvor man måtte trene regelmessig for å klare jobben, og der var det Solarium og jeg måtte teste det. Lå i 10 min og huden min er ødelagt for alle fremtid. Satt i singlet ute slik at noen solståler traff kroppen min i går, og hele området er fullt av soleksem. Så det er ikke bare varmen men også soleksem som gjør at jeg ikke er ute i sol )

Kjekt å ha noen til å montere for seg. Jeg monterer selv men bruker aldri maskin, bare hånd.

Trulte H

21.06.2015 kl.22:14

fruensvilje: Blir fysisk syk av varme både ute og inne. Alt over 20 grader gjør at jeg sliter med å puste. Og sol får jeg soleksem av. Så i fjor var en sommer fra helvete for meg, men vet jo at de fleste andre elsker slike varme sommere. :)

Trulte H

21.06.2015 kl.22:16

Oldemorbloggen: Nei vet at vi er få som ikke liker varme.

Jeg liker veldig godt å strikke ute, og som deg føler jeg at jeg MÅ ha noe å gjøre for ikke å kjede meg. Ønsker meg et tak over litt av terrassen slik at jeg kan sitte ute å strikke når det regner, det er deilig det. Gjorde det der jeg bodde før hvor vi hadde tak over sitteplassen.

Trulte H

21.06.2015 kl.22:18

Fru Stussli: Sola gjemmer jeg meg for under en stor parasoll. Men deilig ute denne helgen ja. Passe temperatur. :)

Spennende å se hva fargene på "garnet" til filleryene dine nå da.

fruensvilje

21.06.2015 kl.22:27

uffa så kjedelig da,har du alltid hatt det slik eller er det overgangsalderen som gjør det?

Trulte H

21.06.2015 kl.22:34

fruensvilje: Nei den dårlig pusten kom for flere tiår siden når det ble varmt. Da hovet bena opp også, men nå er det borte. Det er iflg legen en form for atsmabronkitt (så bruker slimløsene) og heldgivis ikke hjertet.

Soleksemen kom også for mange år siden etter en prøve tur i et solarium

Ramona2010

21.06.2015 kl.22:39

For en herlig pus! Synes genseren in ser veldig så fin ut jeg. Blir spennende når du er ferdig og den er presset. Krangler med mitt mønster, men tror det blir noe lettere nå. Bøker er virkelig vanskelig når man ikke blar i dem. Men sikkert noen som vi kjøpe den om du vil selge.

gretashobby

22.06.2015 kl.09:22

Korleis gjør du det da, når du bare bruker hånd til montering. Hekler du før du klipper opp?

Må vere trasigt med soleksem ja huff. Glad eg ikkje har det

Trulte H

22.06.2015 kl.10:58

gretashobby: Nei jeg strikker frem og tilbake, ingen saks eller maskin rører mitt strikketøy. :) Om jeg bruker nål eller heklenål varierer litt. :)

Ja det er trasig med slik eksem, og derfor i jeg i mange år sier at jeg er et troll som sprekker når sola kommer frem. hehe

Tone

22.06.2015 kl.12:39

Ahh, stakkars hun, rompe uten blomster er ikke godt. Kanskje man skulle ha kompensert med en hundeblomstergenser :) Jeg pleier å kjøpe strikkebøker på nett, for ideer og inspirasjon. Det er langt fra alle som holder mål, synes jeg. Men skal jo ikke klage, fordi...at...det...at...jeg har jo ikke prøvd selv å lage sånne bøker. Og det kan jo være veeeldig vanskelig.

Har fortsatt stor tro på at den genseren blir nydelig fin. :)

Trulte H

22.06.2015 kl.12:58

Tone: Skal snart få en blomst der bak, men må få kjøpt den først.

Jeg kjøper også bøkene for inspirasjon, og for lage egne ting. Den jeg ble skuffet over, hadde ikke ordentlig bilde av de originale koftene som var de jeg var på jakt etter. Jeg gjør om gamle oppskrifter selv, og ble skuffet over at det kun var ferdig "mat" der.

Men beholder den også for jeg kan fortsatt "stjele" fra deres oppskrifter også. :)

Jeg er vel hekta på oppskrifter og bøker enda jeg ikke strikker noe særlig etter oppskrifter, må lage mine egne vrier. :)

Sonja

23.06.2015 kl.13:56

Det var jammen en kul hund. Klart kattene må sjekke den. Den har jo tross alt klart å komme seg ut igjen. :O)

Trulte H

23.06.2015 kl.19:23

Sonja: hehe ja det tenkte jeg ikke på. Selvfølgelig lurer de på hvordan den kalde stille hunden kom seg ut. :)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten