Majonesplanten

er i ferd med å blomstre. For de som lurer så står det mer om den her.Det er jo ikke akkurat noe prakteksemplar, men den vokser for hvert år. I fjor ble det nok for tørt for den for bladene ble stygge gubben vannet den, men sannsynlig for lite. Den er jo en ordentlig tørsting, og står på et sted hvor det vanligvis er ganske fuktig. . Gubben begynner å vanne den ganske tidlig på våren sammen men andre ting som lett tørker i sterk vind og frossen jord.

Skal prøve å få tatt et bedre bilde en dag det ikke regner...hvis det blir opphold da mens den blomster. ;D

 

Når det gjelder stikkingen av barnehagegenseren måtte jeg rekke opp til ned til hundene for den ble alt for stor. Jeg pleier nesten alltid strikke mønster med en halv pinne større enn resten av strikken. Men jeg kjente så dårlig til garnet og strikkefastheten min på det at jeg gikk ned til en tynnere pinner etter mønsteret.  Målt med skyvelær var den 2,8 men det var tydeligvis nok. Fikk 24 masker på 10 cm, og det skulle være 26. Gikk ned til 2,5 og er nå tilbake og litt forbi der jeg måtte ta opp fra. Har 4-5 cm igjen til ermhullene. Tror det blir enkel raglanfelling, så i morgen blir det ermer som skal strikkes.

20 kommentarer

gretashobby

18.06.2015 kl.18:16

Så kjedelig å ta opp att. Men må man så må man. Man skal da vere fornøgd med det ein lager. Kjekt å kunne begynne på armene. Tror ikkje eg kjem så langt på uglegenseren i dag. Men den skal ikkje vere raglanfelling. Der må eg sy i armene.

mimouna

18.06.2015 kl.18:25

Ser ut som samme sort rhododendron som vi har. Hvis du bøyer ned en av greinene og legger jord over så roter den seg. Da har du en ny plante som du kan flytte. Grei måte å gjøre det på når de begynner å bli gamle og litt pjuskete nederst og i midten.

Trulte H

18.06.2015 kl.18:36

gretashobby: Ja må man så må man, men blir ganske sur. Er så kjedelig. Jeg mener å huske fra da guttungen var liten at raglan hadde bedre passform og var lettere å være unge i enn innsatte ermer. Strikket en sånn genser med fletter og perlestrikk til han og den hadde raglanfelling og den likte han godt å ha på når han var ute når han var rundt 3-4 år.

Trulte H

18.06.2015 kl.18:37

mimouna: Tusen takk for tips. Vi klippet den nesten ned for 4 år siden da vi fant den. Men den begynner å bli litt tufs nå, mulig det er alderen og ikke at det ble for tørt for den.

frodith

18.06.2015 kl.18:40

Hvorfor heter den majonesplante? Er ikke majones noe som lages av egg, eddik og noe annnet? :-D jeg liker ikke majones og prøver å fortrenge alt som har med det å gjøre, men.... ;-)

fruensvilje

18.06.2015 kl.18:43

he he nå lurte jeg fælt på hva en majonesplante var :)) så eg måtte inn og sjekke ,husker det innlegget når jeg såg det :) jammen har den vokst da,blomstene bir flotte om bladene er litt sånn :) ikke alle mine er fin i bladene heller,men dei er vakre uansett.

Langdryg og kjedelig jobb å rekke opp,men skal en ha glede av et plagg så må en vel bare:))

Trulte H

18.06.2015 kl.18:44

frodith: hehe hvis du leser i linken forstår du hvorfor vi kaller den Majonesplanten. Men det er egentlig en rhododendron, og den var nesten helt dau når vi flyttet inn i huset vårt. Den var nemlig plantet i et Majonesspann.

Trulte H

18.06.2015 kl.18:48

fruensvilje: Den har vokst ganske bra. Og det kommer mye blomster så tror den trives ved siden av grøften mellom oss og naboen. I grøfta er det jo en del fuktighet så det skulle være riktig jord for den. Og enig med deg de er fine selv om bladene ikke er helt på topp.

Ja veldig kjedelig å rekke opp, men burde jo ha strikket prøvelapp da når det var ukjent garn for meg. Men prøvelapper er jeg ikke flink til å lage, tar ting litt mer på sparket og da kan det ofte bli slik at man må ta opp.

fruensvilje

18.06.2015 kl.19:02

ta vare på litt bananskall og kaffegruten når du har traktet kaffe,det er snadder for rhododendroane :) bare å hive under dem og dei vil trives ennå bedre

frodith

18.06.2015 kl.19:49

Å ja, jeg leste ikke linken, her går det litt i full fart om dagen :-D

Trulte H

18.06.2015 kl.19:49

fruensvilje: Tusen takk. Bananskall var nytt for meg. Kaffegrut har vi slengt rundt om kring i bedene i perioder men har ikke prøvd den på rhododendron. Vi brukte dem for å skremme sniler, heldigvis har vi ikke sniler her så da har kaffegruten gått i søpla de siste åra, men skal ta vare på den igjen og fore rhododendron med det. :) Og kanskje litt bananskall til helga. :)

Trulte H

18.06.2015 kl.19:50

frodith: Hehe det er helt ok. Er jo ikke ofte man kommer over en Majonesplante. :D

Ramona2010

18.06.2015 kl.21:16

For en nydelig plante! Så kjedelig å ta opp igjen, men det er tross alt det beste. Bedre lykke neste gang ;)

gretashobby

19.06.2015 kl.08:57

Hadde eg laga oppskrifta sjølv, hadde eg nokheilt klart tatt raglan eg og. Men denne hadde isydde armer og da får eg vel prøve sånn noen lunde å holde meg til mønstra. Men det vart nok ikkje heilt nei

Tone

20.06.2015 kl.12:16

Ahhh, derfor majonesplante :) Ønsker meg så en rhododenron, men redd de dør her i nord. Lager jo surjordsbed og er på jakt etter hardføre typer. :) Sånn er det med grublestrikk...oppatrekking og oppatstrikking. Ha en fin helg og lykke til :)

Trulte H

21.06.2015 kl.22:04

gretashobby: Ja best du holder deg til oppskrifta. :D Men du er jo flink til å omorganisere strikkoppskrifter du, så du hadde nok helt sikkert klart å få til raglanfelling på den også.

Trulte H

21.06.2015 kl.22:06

Tone: Har du sjekket vår felles plantelanger i nord, mener at jeg så at det var en rhododenron til sone 6 eller 7 hos dem.

Grublestrikk er sånn ja, og det er jo det som gjør det spennende.

gretashobby

22.06.2015 kl.09:20

Jo det skulle eg klart. Men når ønsket er akkurat slik som oppskrifta, så lager man det :)

Tone

22.06.2015 kl.11:55

Jepp. H7 er lagt i handlekurven....men så oppdaga jeg at de ikke var tilbake før i august.. . Men bør egentlig være H8 her. Men skal prøve å lage litt ekstra godplass til dem i surjordsbedet.

Trulte H

22.06.2015 kl.12:04

Tone: Så bra da.

Min far for mange år siden da jeg plantet den første av det slaget må være nærmere 30 år siden i første huset mitt, bygde en kasse til den. Og vi brukte den kasse i alle år fram til den ble så stor at den ikke fikk plass i kassa lenger. Og når vi solgte huset for 4-5 år siden var den over 3 meter i diameter så ut som en kjempe buske. Den var hvit og skulle egentlig ikke klare seg i H5 sa de den gang. Men trassig som jeg var skulle jeg ha en slik plante. Og det gikk fint pga kassen. I hvertfall er det vi tror.

Lykke til.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten