Barnehagesett, ertestuing og svindeltelefoner i natt.

Begynner med det jeg liker minst, nemlig svindeltelefoner. Jeg leste en artikkel i Glomdalen om at man ikke skulle ta telefon hvis et spesielt telefon nr ringte deg. De ringer bare en eller to ganger så legger de på. Mens jeg leser dette så ringer tlf to signal og jeg tar den opp og ser at det er nesten samme nr som de advarer mot i avisen. Jeg tar da og taster inn nr på google og får frem at dette er svindel. Og mange er i hele landet har blitt ringt opp. Nr som ringte meg er: 37178822299, og her kan du lese andre som har blitt plaget.  I dag har også Dagbladet tatt dette opp.

Disse svindlerne bytter nummer ofte så det nr jeg ble oppringt fra i går kveld og natt (siste gang 03.05) kan være byttet i dag.

Så litt strikking. :)

Da har jeg strikket litt videre på genseren og har bestemt meg for å fortsett uten å rekke opp. Snutene skal jeg nok få ordnings på etter vask og festing av tråder tror jeg.

Håper det blir mer strikking i morgen. Pusten min er tung om dagen, og da blir det lite energi. Men jeg har stekt opp kjøttkaer og laget en masse ertestuing. Mye av den skal i fryseren. Jeg har aldri tenkt på at man kan fryse ertestuing før jeg leste Oldemorbloggen hvor hun skrev om at det gjorde hun. Tusen takk for tipset til Oldemorbloggen. :)

 

Nå skal jeg titte på litt fotball på TV om det blir damefotball VM eller EM-kvalik herrer er det ikke opp til meg å bestemme. Jeg bare ser på det gubben syns er mest spennende. Og med et halv øye på TV skal jeg ta en bloggrunde. Ønsker alle en god kveld.

18 kommentarer

gretashobby

14.06.2015 kl.19:52

Eg googler alltid ukjente nr for å sjå kven det er som rinbger. Ringer aldri opp att uten å vite kven det er til.

Så bra at du fortsetter med genseren. Det tror eg er lurt.

Kjekt å ha både kjøttkaker og ertestung i frysen. Gjorde det før eg og. en no spiser eg ikkje ertestuing lengre. NEsten.

Skal prøve å få ferdig bolen på retrogenseren i kveld. Viss eg orker det og rekk det før natta. Fin kveld til deg

strikkepinneklirr

14.06.2015 kl.20:02

Her i huset har gubben hatt disse svindlertlf gående et par dager, han ble så lei til slutt at han slo av tlf I mange timer. Da ga de seg. Den genseren ser ut til å bli veldig fin, jeg kan ikke se noe feil på snuten jeg. Og kjøttkaker og ertestuing er riktig god mat! Smart å fryse ertestuingen😊 Jeg pusler med vesten min og håper å bli noenlunde ferdig med den I natt.

fruensvilje

14.06.2015 kl.20:32

jeg får ofte tellefon fra det dei kaller telefonterror :) jeg sier hallo og lar dem tyte til dei oppdager att dei snakker for døve ører hi hi,eller så legger jeg bare på uten et ord.

Genseren blir kjempefin,ser ikke noe rart med snuten eg da.

Ertestuing ja,jeg koker alltid en hel pakk når jeg først koker,pakker i poser og klapper pakken flat før jeg fryser dem,da tiner dei fort når jeg trenger en pakke :))

Trulte H

14.06.2015 kl.21:03

gretashobby: Det gjør jeg også, ringer ikke opp noen jeg ikke kjenner. Sånn er sønn og svigerdatter også.

Lykke til med retrogenseren. Og en fin kveld til deg også.

Trulte H

14.06.2015 kl.21:04

strikkepinneklirr: De svindeltelefonene blir etterforsket av politiet og Telenor Det er slitsomt med slike telefoner syns jeg.

Lykke til med nattevakten og strikking av vest.

Trulte H

14.06.2015 kl.21:09

fruensvilje: Sånn gjorde jeg med telefonselgere før også Nå er det aldri noen slike som ringer lenger, heldigvis. Før de svindeltelefonene fra utlandet i går.

Koke av en pakke ja det har jeg gjort mange ganger, og da går restene på brøskiva og til middag dagen etter, nå vi kokte av 2,5 for å ha litt å putte i fryseren. :D Tusen takk for smart tips å flatpakke dem.

frodith

14.06.2015 kl.22:18

Hva er det svindelien går ut på da, vet du det? :-o EKkelt. Den genseren blir kjempefin synes jeg :-) Ikke rekke opp nei :-)

Trulte H

14.06.2015 kl.22:24

frodith: Svindelen går ut på at de ringer en eller to signaler og legger på. Og da er det mange som ringer tilbake for å høre hvem det er. Da kommer de til en teletorgtjeneste i utlandet (mulig Litaen) som koster deg 500kr minuttet.

Rekker ikke opp tror jeg får orden på snutene etter vask. :)

Fru Stussli

14.06.2015 kl.23:42

Hr Stussli ble også oppringt fra disse nummrene :-/ Håper de snart får kontroll på disse svindlerne. Har jo vært stille en stund fra slike telefongreier, men nå har de tydeligvis funnet et smutthull igjen :-P

Genseren blir knallfin <3

Håper pusten din er bedre i morgen :-)

Nå er det natt her i Stusslivegen 3.

Natta

Ramona2010

15.06.2015 kl.10:23

Vært heldig å ikke hørt noe fra svindelere, men har hemmelig nr så kanskje det hjelper? Ekkelt er det nå uansett da. Den genseren din blir så fin. Ganske sikker på at snuta blir veldig så bra jeg :)

Oldemorbloggen

15.06.2015 kl.11:23

Det gledde meg at du hadde tatt imot rådet mitt om erterstuinga.

Genseren din var kjempefin, med det mønsteret, som for meg såg vanskeleg ut, og dei fine fargane.

Høyrde om svindeltelefonane på tv i går, men oppfatta ikkje nr. Som regel googlar eg òg slike ukjende nr, og lagrar dei på telefonen min som selger. Ringer dei same opp igjen, blir det ikkje svar frå meg.

Trulte H

15.06.2015 kl.11:56

Ramona2010: Jeg har ikke søkbart nr. Og blir ikke oppringt av selgere osv til vanlig. Men disse svindlerne ringer opp alle telefonnr i en serie, og det vil si at da ringer de også de som har reservert seg mot oppføring og har hemmlig telefonnr. Det er en datamaskin som gjør dette. Ut fra det jeg har lest gjelder det bare Telenors telefonnr.

Trulte H

15.06.2015 kl.12:20

Oldemorbloggen: Nå ligger pakker med ertestuing i fryseren, veldig smart for som du skrev samme jobb om man om koker av en eller 3 pakker. :)

Tusen takk syns fargen er fin jeg også, og bestemortulla elsker rosa. :)

Trulte H

15.06.2015 kl.12:21

Fru Stussli: De driver å etterforsker dette, og telenor prøver å stenge det. Men er jo vanskelig for de bytter nummer oftere enn gubben bytter skjorte. :)

Er litt bedre i pusten i dag, men blir det for varmt så tetter det til igjen Men det er bare meg, alle andre vil jo ha varme. :)

Tone

15.06.2015 kl.22:21

Å, godt det ikke ble opprekkings da. :) Og godt du leste om svindelen, sånn at du ikke ringte tilbake. Erterstuing fryser jeg, ja. Erterstuing kan også bli grønnere enn ertergrønn hvis den ikke fryses eller spises. Vi har et hamstringskjøleskap i en mellomgang. Der skulle jeg ta ut og åpne en tyttebærsyltetøyboks og gleda meg til tyttebær på brunost...(Godt) Men der var det nok ekstra, ekstra grønn erterstuing. Det var min mor som hadde vært med hjemmelaga erterstuing før hun dro på ferie og sagt fra til meg...som jeg hadde glemt......og det er maaaange uker siden det. Å fytte...

Trulte H

15.06.2015 kl.22:26

Tone: Åh det er så fort gjort. Jeg var er i perioder veldig distre og drev og skulle lage sildekaker av halvparten av fersk sild Resten skulle jeg fryse ned. Så ringer telefonen, og posen som skulle i fryseren ble glemt..et min eller to. Så tar jeg pakken i den ene hånda og telefon i andre og går inn på rommet hvor fryseboksen står, og putter pakka inn (tror jeg) Etter ett par dager begynner det å lukte veldig rart, gubben leiter rundt, og finner pakka inni mikrobølgeovnen som står oppå fryseren. hehe.

Ramona2010

16.06.2015 kl.22:34

*nekter å høre* men det er helt ok, jeg tar ALDRI tlf jeg ikke vet hvem er. Eller, her har man ikke dekning å ringe med, kanskje sms på god dag, mms kan man glemme. Phu, ingen kommer igjennom uansett :D Og så redd jeg er tlf kan de bare styre så mye de vil. Meg når de ikke. Fant nå mange fordeler med tlf skrekk OG dårlig dekknig. Ikke fortell dem at en sykehustur venter til uka da ;)

Trulte H

16.06.2015 kl.23:07

Ramona2010: Det er fint, vi tar heller ikke telefon før vi sjekket hvem det er. Smart det. Lykke til på sykehuset.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten