Hageprat.

Er så sliten etter handletur og henting av pakke på posten. Pakken inneholdt 6 roser og 2 typer stauder.  Vi har som nevnt tidligere valgt å ikke ha bil. Pakka veide 11,7 kg og hadde en uhåndterlig fasong så vi valgte å ta en drosje, og når vi først gjør det så smetter vi først inn til sentrum av kommunen for å handle tunge ting. Så kattemat og kattesand samt Farris er ting som blir kjøpt inn før vi reiser til nærbutikken og post i butikk.  To fluer i en smekk.

Vi handler igrunn alle uteplanter unntatt sommerblomster på nett.  Og har etterhvert fått erfaring fra hvem som har høy kvalitet, og som pakker plantene slik at de tåler en lang reise. Og den aller beste er Draglands Planteskole som ligger langt på en øy nord for Harstad.

(Zimtrade eller Botanisk Verden har vi også handlet panter fra og de har også rimelig bra kvalitet men kan ikke måle seg med Draglands Planteskole når det gjelder utvalg, og kvalitet. Andre som vi ikke vil nevne har kvaliteten vært så som så. )

Her er bilde av de 6 rosene etter å ha vært nedpakket siden mandag 8 juni og åpnet i dag. Det vil si at de har ligget i pappesken i over 4 døgn. Og de var så flotte, samme med de vi kjøpte i fjor.

Har vært ute i  lufta og sola i mange timer i dag. Så er sliten. Mens jeg satt der tenkte jeg mens en av pusene fløy ut og inn fra Kilmarnock'n at vi lager en kattevennlig hage, mens andre lager en barnevennlig hage.

Kilmarnock er den runde tua som du ser bak epletreet, den har en langt "skjørt" som er så fint å gjemme seg under.

Plenen er ikke ferdig klippet og trillebåren er klar for jordkjøring. Etter en lang dag ute i lufta er jeg så sliten at det ikke blir bloggrunde før i kveld under fotballkampen. Ha en fin ettermiddag, og kos dere med sommeren dere som har fått den.

16 kommentarer

annebe

12.06.2015 kl.19:40

Så fine ut de plantene der...men hørtes tungvint ut å hente uten bil ja..men man får det jo til på et vis :)

Jeg har aldri bestilt hverken planter eller frø på nettet..men sikkert mye fint å få tak i som en ikke får i de vanlige blomsterbutikkene :) Her har det vært en fin dag med sol..så mannen har klippet plenen og lukt..og jeg har ordnet litt med terasse blomstene :)) Kos deg med fotballkamp :))

Tone

12.06.2015 kl.19:45

Dragland planteskole er fast innkjøpssted her også hver vår. Jeg handler stort sett alt av planter derfra. Er også kjempefornøyd.

fruensvilje

12.06.2015 kl.19:58

har ikke prøvd å kjøpe ferdige planter på nett eg,hmmmm kanskje eg skal se på denne planteskulen eg også :)) dere har lov å kvile i kveld,jeg har klippet litt kant med en saks,var ikke mye jeg greidde før det ble nok :) hage skal jo være hyggelig.Ser koslig ut hagen din også

frodith

12.06.2015 kl.20:32

Så deilig å være ute i hagen i dag. KJempefint vær,og rett før jeg er i gang med kjolene mine :-D Så koselig for pusen å ha en liten busk å leke i :-) Vi har vært i den fraflyttede leiligheten og ordnet etter jobb, så ikke mye ute i dag. Men koselig uansett :- ) Godt med litt varme :-)

gretashobby

12.06.2015 kl.21:01

Har ikkje du sommer da. Det er jo sommer så lenge ein kan holde seg ute lenge om gangen uten å ha vinter klede på, eller har eg misforstått. :)

Greit å ta masse når ein først skal ta drosje vil eg tro ja. Glad vi har bli, men skjønner at det kan vere like kjekt å vere uten også. Alt etter kva ein vil det. Den hagen blir kjekke og fin. Det ser eg.

Trulte H

12.06.2015 kl.21:12

annebe: Vi har valgt å leve uten bil. Så vi innretter oss etter det, og det funker godt for oss nå. Men hvis finner ut at vi vil ha det litt lettere så kjøper vi en bil, men gubben vil helst ha ebil jeg hybrid så der står vi nå. :)

Her lukter det også gress, gubben her har klippet noe, så plantet og lukt litt. Jeg har mest bare holdt han med selskap ute.

Trulte H

12.06.2015 kl.21:13

Tone: Bestiller du på nettet, eller besøker du utsalget. De har en utrolig kvalitet, og så er de så flinke med det de sender slik at det holder seg i flere døgn i en postbil.

Trulte H

12.06.2015 kl.21:16

fruensvilje: Tusen takk.

Anbefaler dem, vi er veldig fornøyd. Har også lest andre på nett som er så fornøyd med dem.

Sakseklipping i hagen er det jeg som gjør her også, men det går så seint. Ligger på kne når det gjøres, og når jeg har holdt på en stund er det vondt i hender og knær.

Trulte H

12.06.2015 kl.21:19

frodith: Ja det er deilig å være ute i hagen, men vi har sol fra tidlig morgen til sene kveld så det kan blir litt for mye sol også Det er derfor vi planter så mye for å få skyggeplasser i hagen.

Ja det er spennende å gjemme seg inni busken og sprette frem når vi eller noen av de andre pusene kommer forbi. Håper dere får tid ute i helgen. Viktig å slappe av mellom slagene.

Trulte H

12.06.2015 kl.21:23

gretashobby: Jo vi har hatt sommer i dag, og det er første dagen man har vært ute uten ytterklær på. Våren har etter min mening blitt borte i år. :)

Som sagt det er selvvalgt å ikke ha bil, en bil må kjøres jevnt og trutt...så lite kjøring var problemet med siste bilen vi hadde. Så den solgte vi og bestemte oss for å leve uten bil i en periode. Så får vi se hva det blir til etter hvert.

mimouna

13.06.2015 kl.20:29

Kjekt å vite hvor det er lurt å kjøpe planter på nett. Og veldig praktisk når man bor litt langt fra fysiske butikker. Ellers høres kattevennlig hage supert ut. :)

Håper du har fått slappet litt av nå. God lørdagskveld!

Tone

14.06.2015 kl.16:02

Jeg kjøper alt på nett. Har ikke vært der, selv om jeg er av og til i Harstad. Jeg har kjøpt stort sett alle hekker, trær og planter der. De er kjent her oppe for kvalitet. :)

Trulte H

14.06.2015 kl.20:59

mimouna: Da har jeg fått slappet av, og er i gang med strikkingen igjen. Ble ikke noe opprekking. Skal nok klare å orden snuten på et eller annet vis

Og når man har mange puser må man jo ha kattevennlig hage. :)

Trulte H

14.06.2015 kl.21:01

Tone: Hvor lang tid tar pakke til dere da? 2 dager? Vi skal bestille litt hekk fra dem nå, men levering etter sommerferien tror jeg Kvalitet der er veldig god, og plantene er like fline etter 4/5 døgn i postbil

Tone

15.06.2015 kl.21:56

Jeg får melding når de sender, og da er den her dagen etter..:) Ja, de er hardføre, deres planter.

Trulte H

15.06.2015 kl.22:23

Tone: Tenkte det at det gikk fortere hos dere, her tar det 4 til 5 dager. Men plantene tåler det godt for de pakker det veldig godt med aviser og fuktighet.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten