Nye dampmaskiner og annen handel.

Det ble en rolls royce model. Eller kanskje man skal kalle det en tesla modell. :) Jeg valgte en lekker rosa modell, og gubben en svart med gullfarget innhold. Grunnen sa han at var at fargene var det samme som verdens beste fotball lag. Ja han om det...laget er ikke en gang i øverste divisjon i England. (Wolves)

Vi handlet dampmaskinene hos Damper'n på vei til Charlottenberg, og det var butikken sin det. God service, hyggelig betjening. Der kommer vi nok til å handle mer. og for å unngå misforståelser så er maskinen til å få i seg nikotin for oss som slutter å røyke. Og det virker. Vi er nede på et minimum nå og regner med å slutte helt når tobakkslageret er tomt i august.Sønnen vår har bursdag i dag, og da kom han en liten tur på besøk. Og selvfølgelig måtte vi utnytte dette å komme oss ut for handle litt. Det ble maling til stua, vi var så lei den trehvite brysningspanelen så nå skal stua males i lys syrin fra Jotun. Gubben fikk også kjøpt seg en gresstrimmer som går på bensin.

Og sist men ikke minst fikk vi kjøpt bursdagsgave til sønnen, en Ps4...dette er en spillmaskin i min verden, men i de yngres verden er det mye mer. Man streamer tv på den, spiller filmer og musikk osv. En alt-i-ett maskin iflg vår sønn.  Vi derimot er ikke sånn inni den digitale verden, så det ble en LP 180 gram jomfru vinyl 45 RPM Audofil utgave. (Miles Davis)

Har ikke blitt mye strikking i dag, men har kost oss med sønn og handling. Så strikking får det bli i morgen. :)

 

28 kommentarer

annebe

08.06.2015 kl.19:19

Så lekker dampmaskin..er den til å dampe klær med ...eller ?...ikke sett sånn jeg :) Gratulerer med sønnen...bra dere koser dere :))

Trulte H

08.06.2015 kl.19:26

annebe: Neida, det er for å få i seg nikotin isteden for å røyke det. Bedre for vår helse. )

annebe

08.06.2015 kl.19:27

..haha..sikkert lurt..røyker ikke så har ikke greie på slike "maskiner"..får kanskje si heldigvis :))

frodith

08.06.2015 kl.19:28

Hva bruker du de maskinene til? :-) Gratulerer med sønn, heldig han da, med ps4 :-) Jeg skal i gang med strikking igjen når armene er bedre :-)

Trulte H

08.06.2015 kl.19:29

annebe: Det er veldig effektivt for oss i hvertfall. Vi har trappet gradvis ned etter vi kjøpte de første i slutten av februar. Stolte av oss selv der.

Trulte H

08.06.2015 kl.19:30

frodith: Bruker de til å få i oss nikotin isteden for sigaretter. Vi driver nedtrapping, og har vært flinke så vi unnet oss noe luxus modeller nå. :)

annebe

08.06.2015 kl.19:31

:))

mimouna

08.06.2015 kl.20:03

Innholdsrik dag. Og kjekk handletur, både for dere og bursdagsbarnet. ;)

Sånn dampmaskin har jeg ikke sett før, den var jo faktisk riktig dekorativ. Og supert hvis den hjelper med røykeslutt.

Trulte H

08.06.2015 kl.20:06

mimouna: Ja den hjelper veldig. Vi har trappet ned fra 15-20 om dagen, til nå +/- 5 og regner med å slutte helt ganske snart. Når man har røyket så lenge som oss kan man ikke slutte brått for det har vi prøvd før, og det gikk dårlig. Kroppen trenger å vende seg til at den ikke skal ha tjære og annen dritt. Er jo ikke bare nikotinen som er avhengighetsskapene. :)

strikkepinneklirr

08.06.2015 kl.21:22

Det var en dag med mange gjøremål og hygge. Den dampmaskin skulle gubben her I heimen hatt, for han har lyst til å slutte å røyke, men får det ikke til... Jeg røyker ikke heldigvis.

Trulte H

08.06.2015 kl.21:49

strikkepinneklirr: Hvis dere er over i Sverige så kan men få kjøpt den hos Damper'n i Charlottenberg. Det kan også kjøpes på nett. Flere butikker i Sverige selger diverse e-sigaretter med nikotin veske. Det er legemiddel i tollen så det går ikke på tobakkskvoten. Og det hjelper virkelig. Jeg er sikker på at til høsten er jeg røykfri, men vil fortsette å dampe. Vel verd å prøve for gubben din. :)

Lisbeth Pedersen

08.06.2015 kl.22:32

Stilige dampmaskiner :-) Supert at dere kan klarer å slutte å røyke da. PS4 ja det har ungdommene mine, og de har faktisk kjøpt en hver.

Trulte H

08.06.2015 kl.22:52

Lisbeth Pedersen: Ja det var gode i bruk også.

Sønnen har ps3 men har ønsket seg ps4 lenge men med familie og liten tulle har han ikke tatt seg råd til det men er koselig for oss å gi en gave til han og hele familien som vi vet det ønsker seg.

fruensvilje

08.06.2015 kl.23:15

grattis med sønnen :)) så krysser vi fingrane for att dere greier å slutte å røyke.Dere burde slutte før lageret var tomt,ta resten med på tur og begrav det :)) det har jeg hørt hjelper noen

gretashobby

09.06.2015 kl.10:26

Det var da litt av ein dag. Masse dere fikk gjort da. Grattis til sønnen. Du har flere sønner?Eller er han far til barenbarnnet?. Så bra at dere nesten er sluttet å røyke. Det lover godt.

Så kjekt å kunne benytte seg av bil til handling når sønnen kom på besøk da. Det blir spennende å få malt stuen. Høyres litt gøy ut. Lenge siden vi ahr gjort slik, men blir vel litt sånn når vi flytter. Håper du ikkje vart heilt utslitt av dagen i går da. Kos deg med strikking i dag da kanskje.

Trulte H

09.06.2015 kl.11:21

fruensvilje: Ja vi klarer det, og det er det vi sparer og bedringen i helsa som motiver oss mest. Vi sparer over 3000 i mnd med å dampe i steden for å røyke. Og da er tobakken kjøpt i Sverige. Hadde vi handlet tobakken i Norge så hadde vi spart over 5000 i mnd....Ja har hørt at noen brenner eller graver ned tobakken. Men nedgraving har jeg prøvd for mange år siden, og det var enkelt å grave den opp igjen. Hadde gravd ned hale forseglede pakker jeg da. :D

Trulte H

09.06.2015 kl.11:27

gretashobby: Vi har bare han ene. Og pga at han har kone og lille bestemortulla var det vi ga han så dyr gave som PS4 er. Han har ønsket seg den lenge for han hadde PS3 i stua, og det er den han gjør det meste med streaming og musikk med. Men har ikke tatt seg råd til å kjøpe selv for er så mye annet som han prioriterer fremfor nye PS4. Så egentlig var det jo en gave til hele familien da

Han kom uten familie for å kjøre oss for å handle store ting som maling og gresstrimmer. Og når han kjører 12 mil for å kjøre oss syns vi det var veldig greit å gi litt ekstra i gave på bursdagen. Vi malte stua når vi flyttet inn, men beholdt brystpanelen trehvitt og det er den vi er så lei nå. Blir så dyrt å fjerne den så vi velger å bare male den og resten av stua. Vi skal male alle de trehvite dørene også er så lei av furu.

Og i dag har jeg bare tatt en halv røyk nå kl.11.30 så det nye utstyret er mer efektivt enn det første dampeutstyret vi kjøpte.

Sonja

09.06.2015 kl.14:09

Gratulerer med dampere og med sønnen.

Flott gave han fikk.

Tone

09.06.2015 kl.15:40

Ahhh, søte rollsera da, har bare sett sånne kjedelige i plast. :) Lykke til med maling. Og gratulere med sønnens dag. :)

gretashobby

09.06.2015 kl.16:31

Ja da fortjener han dytr gave. Kjekt at han kom så langt for å hjelpe dere da. SNill sønn det da. Heldig som har dei såpasse nere da, sjølv om det likevel er vel langt.

Så bra da at du ikkje ahr røykt mer enn det. Flinke vennen.

Det blir knallfint det er eg sikker på. Greit med trekitt for det er så enkelt å male, eller. Lykke til hvertfall.

Trulte H

09.06.2015 kl.19:57

Sonja: Tusen takk.

Trulte H

09.06.2015 kl.19:58

Tone: Tusen takk. Ja vi har sånne i plast, men disse her er mye bedre merker jeg. Du behøver ikke dra så hardt.

Trulte H

09.06.2015 kl.20:01

gretashobby: Han er veldig snill, men ikke ofte de er her for lang vei med en liten tulle. Men et par ganger i året kommer han alene for å kjøre oss med litt større ting.

Tusen takk syns vi er flinke, vi ligger vel på rundt 5 sigaretter om dagen nå. Og det er veldig bra.

Gubben fikk kink i ryggen i går når han skulle flytte en gressklipper så han er som en stauer i ryggen og får ikke gjort så mye nå Men håper han blir bedre raskt, for han er utålmodig med å komme i gang.

gretashobby

10.06.2015 kl.09:25

Det er eit stykke å kjøre for ei lite tulle ja. Spent på korleis det går i sommer når Monika skal kjøre heilt hit åleine emd Trym. Men det går vel bra.

God bedring til gubben. Det kan gi seg fort. Håper det

Trulte H

11.06.2015 kl.17:35

gretashobby: Gubben er bedre i ryggen heldigvis. Går sikkert helt bra med kjøring med Trym til sommeren, de kan jo overnatte på veien hvis det blir for slitsomt. 12 mil en vei som sønnen har er helt på grensen for hva tulla tåler nå. Hun har mobilen til faren og ser på film på den, og det hjelper.

gretashobby

11.06.2015 kl.17:40

Det er 45-50 mil til Nøtterøy. Men eg håper du ahr rett. Ho må nok ha mange stopp ja. Men tror ho har liten lyst til å overnatte. Blir spennede å sjå.

Trulte H

11.06.2015 kl.17:44

gretashobby: Trym er vel så liten enda at han sover på dagen han, og da er det lettere egentlig for da kan de sove en stund. Og last ned filmer fra nettet over på mobiltelefon eller nettbrett så kan han se på det. Det er jo aktiviseringen som er slitsomt når man reiser alene med barn.

gretashobby

11.06.2015 kl.17:49

HAn bruker ikkje å sove på dagen lengre. Gjør nok det når dei kjører. Men å sitte å sjå på film på mobil, det er nok ikkje noe som går bra. Men det går nok bra vil eg tro

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten