Barnehagesett i Finull Del 1

er det jeg jobber med nå. Oppskriften er kun i mitt hode, men har "jukset" med å titte på en gratisoppskrift på nettsiden til Rauma for å få rett maskeantall. Jeg har aldri strikket av Finull før, tror det er første gang jeg bruker Rauma garn i det hele tatt.

Og jeg tror at Finull garnet fort kan bli en favoritt sammen med Kauni. Finull fyller godt, og er veldig godt å strikke med. Virker som et robust garn selv om det er tynt. Har ikke kommet langt fordi jeg måtte rekke opp en vrangbord, og selve hundene hadde veldig rare bein, så de måtte bearbeides. Og slike ting i mønsteret er det gubben som gjør. Jeg kan forandre nesten alle typer diagrammer, men dyr som må forandres er gubben best på.

Som dere ser så er det et ganske slitt diagram i en kladdebok. For meg er strikking og diagrammer noe som stadig er i endring. På denne genseren her aner jeg ikke hva som kommer etter hundene, og aner ikke hva slags felling osv..

Men kan si at jeg har lagt opp 192 masker fordi det passet med mønsterrapportene, og på Rauma sin side på en gratis oppskrift sto det 193.  Strikkefastheten min på dette garnet aner jeg ikke, men tror det blir 26/10. Har ikke strikket prøvelapp, og umulig å finne strikkefasthet på vrangbord og mønsterstrikk. Vrangborden er ca 6 cm, på pinne 2,5, byttet til pinne 3 etter vrangborden.

 

Kommer mer en annen gang.

14 kommentarer

frodith

07.06.2015 kl.20:08

Jøss, så gøy gubben er med også da :-) Fantastiske farger, gleder meg til å se mer :-)

Trulte H

07.06.2015 kl.20:11

frodith: Tusen takk. Han har laget flere strikke diagram han, et av dem ble også publisert i et magasin for flere år siden. En elglue inspirert av trafikkskiltet med elg på. Vi bodde i Sverige da så vi fikk aldri se det, men det var gøy med kontakt med journalist og alt mulig.

strikkepinneklirr

07.06.2015 kl.20:30

Det blir nok en fin genser, mønsteret er spennende! Jeg har også rutebøker med mønster jeg har komponert selv, men det holder gubben seg langt unna, så jeg synes det er tøft at din mann er med på det😊

Trulte H

07.06.2015 kl.20:32

strikkepinneklirr: Tusen takk. Ja de fleste gubber holder seg nok unna slike ting, men min er så kreativ og så er han veldig flink til å tegne i motsetning til meg så han har lettere for å få dyr osv riktig i et diagram. Han har tegnet flere ting som jeg har brodert også. Så han er en altmulig gubbe..:)

Hobbystua

07.06.2015 kl.23:28

Så herlig farge og flott mønster dette er. Og så artig at mannen din bidrar med og lage diagrammer/mønster til plagg. Tydelig at dere to samarbeider godt;.) Men finull er ikke det et garn som klør da? Eller kanskje jeg tar feil. Er bestandig artig og se ferdige resultater av det du strikker,så intet unntak nå heller:-))

Trulte H

08.06.2015 kl.07:30

Hobbystua: Tusen takk. Joda Finull klør sikkert på mange slik også Kauni og annen ull klør, men dette er en utenpågenser. Bestemortulla klør ikke av ull heldigvis noe som gjør at jeg kan velge ubehandlet ull til henne.

Sonja

08.06.2015 kl.07:45

Det var en lekker start!

fruensvilje

08.06.2015 kl.08:37

dette ser bra ut og så kjekt med litt felles prosjekt da :)) helt nydelig fargevalg som nok blir en favoritt hos motakeren

gretashobby

08.06.2015 kl.09:22

Så spennende og den blir sikkert knallfin. Har aldri strikket med finull eg heller. Klør det ikkje da? Eg innbiller meg at alt raumagarn klør, men det er kanskje ikkje slik.

diagrammer er det Torstein som lager her i huset. Og da blir det på data. Så skriv han det ut til emg etterpå. Våre tøffeste ting syns eg er ugleputa til Trym og Cheelse skjerfet. Det vart noen omgjøringer etter kvart der også.

Spennende når ein ikkje veit kossen produktet blir til slutt. Skal lage emg noe uten mønster snart eg og. Skal ha meg ei jakke og ein gneser, men veit ikkje når eg får tid. Først masse med mønster.

Håper du ahr ein god start på ny uke. Aafk vant i går og da er eg fornøgd

mimouna

08.06.2015 kl.11:03

Finull er et godt garn. Og det mykner etter vask. Holder seg veldig fint også.

Kjekt å ha noen som kan hjelpe med diagrammer. Og spennende hvordan genseren blir til slutt.

Ps: Hvis du søker på "knitting charts dogs" på Ravelry eller google får du opp mye forskjellig. Mange fine å velge i. Og du kan bytte ut "dogs" med andre ting også.

Tone

08.06.2015 kl.12:39

Har også nettopp oppdaget finullgarnet. Jeg ble positivt overrasket. Kjennes så hardt ut i butikken. Men det ble fine plagg. :)

Den genseren vil bli flott, det er jeg sikker på, selv om du ikke vet hvor det bærer hen. Spennende. :)

Trulte H

08.06.2015 kl.19:55

mimouna: Takk for tipset glemmer ofte Ravelry jeg. Var mye fint der. Jeg må bli flinkere til å titte der inne. Den elghunden vi bruker nå er bearbeidet fra den norske tradisjons hunden i selbustrikk. Hentet delvis fra en bok, men beina har vi slitet litt med med på den.

Trulte H

08.06.2015 kl.19:58

gretashobby: Så du har en gubbe som lager strikkemønster du også, selv om han bruker PC så er det tøft gjort. Bra det er flere slike gubber. :)
Tror nok at det klør på de som ren ull klør på. Er første gang jeg tester Raumagarn så er spent, men barnebarnet tåler veldig godt ull i alle fasonger. Og jeg syns det er godt å strikke med. Det stikker ikke.

Trulte H

08.06.2015 kl.19:59

fruensvilje: Vi har ofte slike fellesprosjekter vi, og trives med det Koselig å gjøre ting sammen. :)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten