Planter i dag også.

Det går ikke så fort med oss, men har da fått ned noen planter i dag også.  Det er lite sol på nordsiden av huset. Men vi har funnet ut at lubelia og tåre triives godt der I år prøver vi å blande inn en tvillingblomst, og noen margeritter så for vi se hvordan det går.

Og under den grønne presenningen ligger den nye kjøredoningen til gubben.  Bioklipperen som han hentet på Felleskjøpet i dag med Drosje. :D Den er fra Viking samme som den han har fra før. Men de to siste årene har han ikke brukt den noe særlig for den har innsamler og mosen vokste oss over hode når han freste rundt med den. Han tok frem den gamle som du skyver som går på menneskekraft, og lot gresset ligge igjen på plenen. Hardt arbeid, men du verden hvor godt plenen likte det. Men han orket ikke en slik sesong til så han kjøpte bioklipper, og den med samler skal sønnen få.

Her er de barberte leggene som jeg skrev om i innlegget i går.

Det er to slike kjemper til som vi har barbert leggene på for å slippe lys inn i stua.

Når det gjelder Tutti Frutti kjolen så regner jeg med at det kommer noe i morgen, i dag har jeg drevet å rekt opp og testet ut overgangen mellom bølgene på skjørtet og bolen. Det tar litt tid, men tror jeg har fått det til nå. Må bare strikke litt for å se hvordan det blir før det kommer bilde.

 

Jeg har også funnet ut om spøkelsene fra i går, de kom fra FB. Så tusen takk til den som linket til min blogg der inne. (jeg må vel prøve å komme meg inn på FB en dag, men liker ikke alle de forandringene som er kommet de siste årene.)

8 kommentarer

fruensvilje

29.05.2015 kl.21:29

Så fint det blir :) deilig med sommerblomster.Bioklipp er helt supert det har vi hatt et par år nå :)) da får jo gresset naturlig gjødsel sesongen gjennom :))

Trulte H

29.05.2015 kl.21:36

fruensvilje: Tusen takk. Det er det vi har lest også at bioklipp er supert men fint å høre det fra noen som har erfaring også da. Gjødsel er viktig særlig når man har mose plen slik vi har, gresset som gror "dreper" mosen har vi hørt. Håper det stemmer. :)

mimouna

29.05.2015 kl.22:34

Kjekt med nye blomster, og spennende å prøve ut bio-klipperen.

Tujaer med "barberte legger" var noe nytt. Det var jo noen skikkelige kjemper da, ser mer ut som sypresser? Uansett er det godt å få inn lys i huset.

God helg! :)

Trulte H

29.05.2015 kl.22:44

mimouna: hehe ja det er noen kjemper. Men det er thuja for vi lurte litt på om det var sypresser når vi flyttet inn. Men det er thuja sa den tidligere eieren som hadde plantet dem. Har sjekket litt senere og thuja er en avart av sypress viser det seg. Denne kjempen er ikke av typen som alle kjøper nå for tiden, men en art som blir stor og vid og er ikke kjegleformet.
God helg til deg også.

gretashobby

30.05.2015 kl.09:28

Velig koselig inngangsparti dere har. Eg ønsker meg ein sånn veranda med tak ein gong. Men om eg får det er noe anna :). Liker den hagen deres eg da. Sikkert herlig der om sommeren ja. Ha åper du får ein flott dag og at varmen kommer til deg

Trulte H

30.05.2015 kl.09:42

gretashobby: Tusen takk. Den plassen ved trappa er min favoritt plass om sommeren, jeg er ikke så glad sol og varme over 20 grader. På trappa er det stort sett alltid skygge og det er godt På Terrassen har vi sol fra morgen til kveld, så den bruker vi nesten ikke annet en litt vår og høst hvor temperaturen er levelig der. Om sommeren når det er varmt og sol så sitter vi bak huset der de barberte thujane er også. Der kommer det skygge utover dagen, så da er det deilig der.

Tone

31.05.2015 kl.12:55

Så idyllisk og fint. Har også inngang på nordsiden og det er ei utfordring. Nå er det bare stemor som er plantet der. Men takk for tips.

Trulte H

31.05.2015 kl.12:59

Tone: Vi hadde Lobelia i fjor og den trivdes, men vi kjøpte den ganske stor. Første året hadde vi tåre og den klarte seg veldig fint også Så i år prøver vi med en liten Lobelia og håper det går fint For de store er så dyre

Vi har prøvd petunia også, men den tok tidlig kveld for å si det slik. Har prøvd andre sommerblomster også, men veldig vanskelig mot nord

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten