Opprekkstips

som sikkert de fleste kjenner til og sikkert gjør selv. Når jeg har strikkede ting som skal rekkes opp for å brukes i et nytt plagg så strikker jeg direkte fra plagget slik som det rosa garnet på Tutti Frutti kjolen. Syns det sliter mindre på garnet å strikke rett fra opprekkstingen, enn å rekke opp for så å nøste det opp.  Har ellers ingen nyheter om den, strikker litt hver dag men sliter litt med leddene mine nå i råværet om våren.

 

Ellers så er det mye stress med å ordne ting og tang for i morgen kommer bestemortulla på besøk De bor 15 mil unna så ikke hver helg de er her.  Vi gleder oss stort, og gubben styrer med grønnsåpe og vann. Han er utrolig flink i huset når kroppen min svikter. Er ikke mye hjelp i meg nå. Men har da fått tatt å skurt den keramiske toppen på komfyren. Men gikk tomt for "skuremiddelet fra Electrolux" som vi har brukt til nå.  Gubben har lett etter et lignende middel på nærbutikken her, men ikke funnet noe. Lurer på om jeg kan bruke Jiff skuremiddel jeg....

Ønsker dere en god pinse blir nok ingen blogg på meg i morgen, da blir det bare kos.

 

16 kommentarer

Hobbystua

22.05.2015 kl.19:33

Kanskje ikke så dumt det du gjør deg med garnet for da slipper du jo og nøste opp på nytt og mindre slitasje blir det vel for garnet også. Trist at du er en av dem som sliter med leddverk ,men med dette kalde ustabile været vi har nå så gjør jo ikke det noe bedre. Men godt du har en snill mann som trår til med grønnsåpen og skurefilla og gjør sitt beste til lillejenta kommer på besøk. Jeg bruker selv jiff på komfyren eller bare Ajax og den blir skinnende ren selv uten dette middelet som blir anbefalt i elektro butikkene. Ellers må du kose deg med tulla og ha en fin helg uten for mye vondt:-)

Trulte H

22.05.2015 kl.19:40

Hobbystua: Jeg syntes at garnet blir mindre slitt.

Da river jeg tak i jiff flaska og prøver å få vekk resten. Det er koselig med blank komfyr når resten av huset skinner etter gubbens omgang med grønnsåpa og skurefilla.

annebe

22.05.2015 kl.19:45

Kos deg med bestemorungen ...høres koselig ut :)..jeg har også en mann som er flink å ta sin tørn og ofte min også..med husarbeide :)) Hygg deg med strikking :))

Hekleri og Ra

22.05.2015 kl.21:16

Det har jeg faktisk ikke tenkt på.

Åh så flott at du har en mann som hjelper deg når du ikke er i form. Ønsker deg god bedring og masse bestemorkos ;-)

fruensvilje

22.05.2015 kl.21:38

dette var jo lurt når du alikavel skulle rekke opp :) kos deg med familien

Tone

24.05.2015 kl.14:16

Å, lurt. Det har jeg ikke tenkt på. Har mye liggende, som skal rekkes opp...

Viviann Hansen

24.05.2015 kl.17:51

Hei, ser at du har strikket Leeds votter. Jeg har letet etter mønstret på Leeds votter, men har ikke funnet noen. Så da lurte jeg på om du har mønstret, eller evt vet hvor jeg kan få tak i det. Hilsen Viviann

strikkepinneklirr

24.05.2015 kl.19:09

Det var smart å strikke direkte. Jeg bruker å bli så frustrert når jeg kommer til den avgjørelsen å rekke opp at jeg bare setter i gang å nøste. Nå må jeg nok vurdere å la ting ligge. Jif skuremiddel fungerer på keramisk topp det. Så koselig å få besøk av barnebarn når de bor så langt unna. Det blir stas! Flink mann har du og! Kos deg med familien😃

Trulte H

24.05.2015 kl.21:03

Viviann Hansen: Har bare diagrammet satte de inn i en standard vott. Men har ikke tid til å finne det frem nå, men tror det skal finnes i bloggen min. Men skal poste det i ny post her i morgen.

Trulte H

25.05.2015 kl.16:28

annebe: Tusen takk. Da er bestemorkosen over for denne gang.

Gubben er flink til alt i huset unntatt matlaging Er så glad for at han er så huslig av seg.

Trulte H

25.05.2015 kl.16:29

Hekleri og Ra: Tusen takk. Jeg er litt bedre i dag, det var kanskje bestemorkosen som hjalp til der. Gubben min er så flink i huset og det er jeg så glad for. :)

Trulte H

25.05.2015 kl.16:30

Tone: Flott at noen har nytte av tips fra meg. :)

Trulte H

25.05.2015 kl.16:30

Viviann Hansen: Da har jeg laget et innlegg med diagrammet i bloggen.

Trulte H

25.05.2015 kl.16:31

strikkepinneklirr: Det hender at jeg også blir så sur at jeg rekker opp i sinne. Men stort sett klarer jeg å styre meg etter at jeg så at slitasjen på garnet ble mindre ved å strikke rett av.

Greta

25.05.2015 kl.17:45

Hei. Går ikkje igjennom alle uleste innlegg på bloglovin men tar eit utvalg. Da havna eg på dette innlegget fra deg. Leddene er noe herk. Men eg har blitt s mye bedre etter vel ein ånqd østafore. Her er det jo fuktig støtt sjølv om det ikkje regner.

Det eg likte best med innlegget ditt er tipset om å strikke direkte fra opprekstingen. Eg skal strikke opp att ei fanakofte som svigerinna mi har begynt på, men ikkje får laga ferdig på grunn av tommelledda. Den er også altfor stor. så eg må strikke eit nr mindre. Men da kan eg altså bare strikke samtidig som eg rekker opp da. Spennende å prøve hvertfall. Tror eg strkker brotet nede med ubrukt garn.

Da skal eg følge med på dine nye innlegg og er det eit innlegg eg br få med emg som du har lagt ut, så sei fra. Stor klem fra meg

Trulte H

25.05.2015 kl.18:21

Greta: Forstår godt at du ikke kan ta deg tid til å lese alt. Det er i særlig i sånne tilfeller som med fanakofta di at jeg strikker rett fra kofta i steden for å rekke opp. Jeg pleier hvis det er mulig å bruke nytt garn på brotet/bolen og opprekk på ermene.

Når det gjelder ledd, så liker de ikke kaldt fuktig vær, og det har det vært en del av i vår. Men de liker ikke at det er for varmt heller, er det for varmt ute eller inne kommer smertene også. Syns kanskje varmen er verst for da er jo vifter det eneste som hjelper.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten