Hvordan holder du

strikkepinnene dine når du strikker? Satt å strikket og tenkte på om jeg holder strikkepinnene rart i forhold til andre. Ikke at det gjør meg noe, men lurte på om andre også strikker slik jeg gjør.

Hviler venstre albue på armlene, og holder venstre pinne nærmest 90 grader rett opp, høyre pinne som jeg strikker med holder jeg når 45 grader (holder den så å si helt vannrett mot venstre bilde). Har et bilde men der er høyre pinne litt for mye rett opp. Maskene er litt langt ned på venstre pinne her, normalt er de ca 1 cm ned på venstre pinne. Denne pinnestillingen bruker jeg både på vrang som jeg strikker her, og på rettmasker. På rettmasker har jeg selvfølgelig tråden over venstre pekefinger, ikke over venstre tommel slik som her.

Her strikker jeg vrangmasker.
 

8 kommentarer

annebe

21.05.2015 kl.18:57

Lenge siden jeg strikka nå ..så husker nesten ikke hvordan jeg holdt..men husker at jeg satt veldig annspent..så da blei det vondt i nakken da...:)) Håper du slapper av når du strikker ..for da er det jo hyggelig :))

fruensvilje

21.05.2015 kl.19:32

har ikke tenk over hvordan jeg holder,det kommer litt ann på om jeg har vondt i fingrane eller ikke :)

Trulte H

21.05.2015 kl.19:34

annebe: For meg er den strikkemåten jeg bruker tilpasset kropp og sjel, så den er veldig avslappet. Men kan få litt vondt i den høyre armen hvis jeg er blir for ivrig. Eller hvis jeg strikker andre steder enn i strikkestolen min. (Den er forøvrig over 32 år gammel lenestol fra gubbens ungkars dager. ) På andre steder så bruker jeg en "ammepute" eller nakkepute etter tips fra oldemor bloggen.

Ramona2010

21.05.2015 kl.19:34

Hm, ikke sånn! Må ha begge hendene litt lavt og ca lik stilling. Alltid tråd over fingeren bak, med unntak av mange farger og bare en maske av hver farge. Da har jeg mange tråder over evt ingen og henter opp.

Trulte H

21.05.2015 kl.19:36

Ramona2010: Det er nok den mest vanlige strikkestillingen ja. Tror min har utviklet seg etter vondtene i hendene mine, og men denne måten kan jeg strikke i timevis så lenge jeg sitter i strikkestolen min. :)

Trulte H

21.05.2015 kl.19:37

fruensvilje: Tror min måte har utviklet seg etter vondetene mine, for jeg strikket ikke slik før tror jeg. :)

Sonja

22.05.2015 kl.08:48

Vi strikker i alle fall ikke vrange masker likt.

Men en må jo bruke den teknikken man føler fungerer best.

Trulte H

22.05.2015 kl.10:44

Sonja: Nei sikkert ikke jeg strikker noe som heter russiske masker. Det er mye lettere for vonde hendene. Strikker både rette og vrange masker russisk, og da går vrang maskene like fort rett.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten