Frihåndstrikket barnekjole....Del 2

Da har det vært en del prøving og feiling i et par dager.

Den første var på standard 17 masker bølgeskum. Men der ble det for mye hull og for lite glattstrikk. Så den ble fort rekt opp. Den var på 204 masker, og hadde 6 mønsterrapporter på hver side. Når jeg lager frihåndsting passer jeg nesten alltid på å ha likt antall rapporter frem og bak. Dette fordi det er letter å holde styr på midt foran, midt bak og midt i sidene Erfaringen min har lært meg at frihåndsstrikking lett kan virke skakt og rotete hvis man ikke har det likt.  Dvs at for meg virker det rotete hvis rapportene rundt ikke er partall. Har til og med i profesjonelle oppskrifter sett 11, 13,15 rapporter rundt et plagg. Da har jeg ofte regulert maskeantallet slik at jeg får partall. dvs 5, 6, 7 osv rapporter på hver side.

Etter å ha rekt opp dette så kom jeg til å tenke på et skjerf/sjal som jeg strikket innen klassen kast og slipp som gikk i samme rytme som havskum oppskriften gjør. (For meg er rytmen på mønsteret/diagrammet veldig viktig.  Rytmen har alt å si for farten jeg strikker i. )

Og da ble mønsterrapporten utvidet til 19masker med at jeg legger til en maske som ikke felles foran og bak kastene.  (2 rett sammen x3, 1 rett, (kast, 1 rett x6) 2rett sammen x3 ble da min mønster rapport som jeg valgte å ta tilsammen 10 ganger rundt kjolen. Det vil si at jeg la opp 190 masker.Denne ble også rekt opp fordi jeg hadde felt feil på første omgang. Jeg hadde felt vridd, og det ble ikke pent. Da jeg skulle rekke opp denne så sjekket jeg litt og til min forfjamselse så hadde noen hos Sandnes tenkt nesten samme tanke som meg altså ha en smal stripe med kontrast farge for å fremheve bølgene. Jeg har/hadde planlagt å bare bruke rett strikk i min kjole slik som det er i pleddet jeg har ideen fra. Men kun med smale kontrast striper og ikke helstripete med 5 farger slik som det er i pleddet mitt hvor ideen kom fra.  Uansett så måtte jeg rekke opp, og starte på nytt.

Mitt eneste problem nå er om jeg skal legge inn smale striper slik jeg tenkte, eller om jeg skal gå for ensfarget glattstrikk. Jeg skal ikke ha noe vrangmaske rad tror jeg. Som sagt dette må jeg tenke litt på.

(Vi har vært hos pineren i dag, så ikke mye strikking i dag Men håper på litt strikking i dag og morgen formiddag. Og da blir det vel oppfølging på kjolen i morgen kveld håper jeg)

Ha en fin kveld.

8 kommentarer

Hekleri og Ra

18.05.2015 kl.20:32

Gleder meg til å se hvordan denne utvikler seg :-)

fruensvilje

18.05.2015 kl.21:02

litt av en jobb du har tatt på deg,blir spennende å se om du går for ensfarga eller ei :) var jo fint med en rosa stripe da

Trulte H

18.05.2015 kl.21:26

Hekleri og Ra: Er jo spennede for meg også, for jeg aner ikke hva som kommer nå...Har en ide men vet ikke om det blir som jeg tenker. Men det er jo det som er gøy.

Trulte H

18.05.2015 kl.21:34

fruensvilje: Ja spennende for meg også som jeg skrev i en annen kommentar. Er på det punktet nå som jeg må velge en stripe eller ikke. Tror jeg sover på det i morgen, hender jo at ideer modnes over natten. :)

Sonja

19.05.2015 kl.12:25

Lykke til videre. Jeg kjenner meg godt igjen med prøve og feile metoden.

Hekleri og Ra

19.05.2015 kl.19:52

Det er veldig gøy å se hvordan ting blir - om de blir som en har tenkt ;-)

Trulte H

19.05.2015 kl.21:20

Sonja: Tusen takk. Ja og for meg er det den beste metoden, eller i hvertfall den som er mest artig.

Trulte H

19.05.2015 kl.21:22

Hekleri og Ra: Ja blir moro for meg også, det er ikke alltid det blir slik jeg ser det for meg i hode. Men det gjør ikke noe, jeg har hatt det gøy mens jeg strikket. I den kjolen jeg strikker nå strikkes den rosa fargen direkte fra en liten kjole (ca 1 år) som jeg laget. Den ble for liten. :)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten