Frihåndstrikket barnekjole....Del 1

I den første delen har det ikke hent så mye egentlig. Men har fått mange spørsmål om hvordan jeg går frem nå jeg lager alt fra barneklær til gubbegensere på frihånd.

Til denne kjolen var dette min inspirasjon:

Masse "ubrukelig" dropsgarn kjøpt inn på tilbud for et par år siden. Det er det drøyeste garnet jeg noen gang har vært borti for jeg liker ikke å strikke med det. Men nå skal det bort etterhvert.

Midt i haugen ligger det et gammelt oppskrifthefte med et sengeteppe som jeg likte, og som har ligget i summet i hode midt i lang tid, minst et år.

Videre har jeg de siste dagene tittet på alt av gamle oppskrifter og gamle bilder av oppskrifter som jeg har "stjålet" på nett, har også sett på minst 100 barnekjoler i bøker i bokhylla på denne linken http://www.nb.no/  Og i en av bøkene fant jeg et forenklet mønster av samme teppe som jeg hadde i min bok. http://www.nb.no/nbsok/nb/5b227c95da0083f22f503090c2992187?index=14#92

Videre så mente jeg at jeg husket det mønsteret fra et eller annet barneteppe, og da ikke som et gammelt mønster fra Shetland som det står i den siste boken jeg leste, men som et mønster som het havskum. Tok et google søk og fant denne linken hos kjære Hobbystua en blogg jeg har fulgt lenge. Knota ned mønsteret fra hennes side, og tenkte litt mer.

Men har nå lagt opp 204 masker og strikket en omgang eller så.Er enda ikke helt sikker på om havskum mønsteret blir det jeg ender opp med, eller om det blir et annet fra boka Strikk noe annet som jeg har linket til tidligere i innlegget. Da blir det i såfall den som heter Vindblad.

 

Har tenkt å blogge om denne kjolen ofte, så får dere se fremgang og tilbakegang (dvs opprekk). Men tilslutt så kanskje noen av dere har fått noen tips om hvordan man kan lage flotte ting uten en fullstendig oppskrift.  Det meste er jo strikket før, men litt forandring gjør at det ser nytt ut. Mange av de oppskriftene som blir solgt i dag for dyre penger er jo "redesign"  av gamle oppskriftene.  Derfor er det gamle bøkene og oppskriftene gull for meg og andre fristrikkere for vi slipper å kjøpe alle disse nye oppskriftene. (jeg kjøper jo nesten alt av oppskrifters hefter fra Dale og Sandnes allikevel, greit å ha. Bruker det som leselektyre på senga)

Det du trenger er noen få gode grunnoppskrifter slik at du har maskeantall eller cm under ermene/over brystet og rundt halsen.  Videre trenger du lengde på bein, skjørt, bole og erme i oppskriften. Men dette kommer jeg tilbake til når jeg har kommet lenger opp. Jeg pleier å bruke enten en Sandnes eller Dale oppskrifts tall før jeg starter utregningen til det garnet jeg bruker.  Men Gjestal eller andre seriøse aktørers oppskrifter er sikkert like gode som en grunnoppskrift.

 

 

8 kommentarer

fruensvilje

17.05.2015 kl.22:13

dette blir et spennende prosjekt å følge :) lykke til med arbeidet

Siv Svanem

18.05.2015 kl.08:38

Lykke til med strikkingen.

Tone

18.05.2015 kl.17:36

Å, så fint å høre om prosessen. Har det mye sånn, jeg også. Ser på gamle mønster, får ideer. Det blir fint å høre om prosjektet videre

Trulte H

18.05.2015 kl.19:36

Tone: Tusen takk. Det er jo så gøy og lage noe ut fra egne ideer. Gamle mønster er jo en gullgruve for hjernen, de får opp turtallet hos meg i hvertfall.

Trulte H

18.05.2015 kl.19:36

Siv Svanem: Tusen takk.

Trulte H

18.05.2015 kl.19:37

fruensvilje: Tusen takk. Håper jo at en eller annet får et tips, og tør å strikke på frihånd og få utløp for kreativitet med strikkepinnene.

fruensvilje

18.05.2015 kl.20:37

he he,jeg er helt avhengig av et godt mønster :))

Trulte H

18.05.2015 kl.21:33

fruensvilje: Det er helt greit å være avhengig av det, mønsterprodusentene må jo også leve. For meg startet dette litt som naken kvinne lærer å spinne. Ikke at jeg var naken, men jeg strikket nesten ikke annet enn kunsstrikk for det var så enkelt å lese diagrammene. Når jeg for 12-15 år siden tok opp annen strikk så slet jeg så med oppskriftene pga dysleksien min. Da levde svigermor så hun hjalp meg å tyde hieroglyfer i oppskriften til Islendingen til gubben. Selve diagrammet var greit, men du verden så mange ord de hadde puttet inn i oppskriften. Etter det har jeg stort sett strikket etter eget hode, med hjelp av maskeantall fra oppskrifter og diagrammer.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten