Humler....

Da har vi kost oss ute idag, men det var lite humler vi så tre som vi tror var rødkløverhumler.  Vi har med vilje i fjor beholdt mange villblomster bl.a kløver som humlene liker, så vi håper at det hjelper. Så en stor del av "plenen" og gårdsplassen vår ser ut som en eng.

Selvfølgelig hadde vi ikke fotoapparat når vi så humlene, men tok noen av tulipanene ved epletreet.

Som de fleste vet er jo humler helt livsviktig for å få frukt osv. Og nå er jo humlestanden sterkt synkene, og nesten i ferd med å dø ut. http://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/03/02/219120/finn-og-hjelp-humlene-der-du-bor

Har du sett humler i år? Gjør du noe for å hjelpe humlene i hagen din?

7 kommentarer

Stine Tokle

09.05.2015 kl.19:29

Fine blomster :)

mimouna

09.05.2015 kl.21:03

Har hatt en fin dag i hagen, vi også. Og jeg så faktisk et par humler. De siste årene har vi hatt humlebol mellom grunnmuren og kledningen, vi måtte dessverre fjerne dem da vi hadde murere her. Humlene ble fryktelig iltre da de begynte å bore i muren, og begge to ble stukket, han ene i halsen. Skummelt!

Vi har en gammel, ovegrodd hage med rikelig av det meste av både frukttrær og "ugress", så de trives visst hos oss.

Trulte H

09.05.2015 kl.22:41

mimouna: Å da har du en sånn hage vi ønsker oss. Men vi har begynt da, plantet tre fruktrær når vi flytte inn, og lar de vokse vilt.:)

Uff ja humler er skumle når de blir sinte, men veldig viktig for hagen og naturen Men av og til må man fjerne nyttedyr også, selv humler og bier.

fruensvilje

09.05.2015 kl.23:32

åja jeg har sett mange humlr i år jeg ,både høgt til fjells og nede ved fjorden,vi har også masse villblomster så her liker humlene seg,er jo enkelt når vi bor på gård og ikke trenger slå overalt

Trulte H

10.05.2015 kl.09:33

fruensvilje: Så bra. Vi håper at det at vi i ikke slo/klippet over alt i fjor gjør at vi får flere enn i fjor. Viktig å ta vare på humlene.

Ramona2010

10.05.2015 kl.13:31

Koselige tulipaner! Ja jeg har sett humler i år og gitt de beskjed om å holde seg ute. Vil ikke ha dem inn. Var faktisk ikke klar over at det var blitt mindre av dem. Har alltid beundret dem. Bier derimot er jeg ikke like glad i. De stikker raskere enn humler og jeg innrømmer at jeg har litt lite glede av dem. Men bare at humler som er så tunge kan fly på så små vinger er inspirerende.

Trulte H

10.05.2015 kl.19:36

Ramona2010: Humlene er søte syns jeg pga den store kroppen og små vinger. Jeg er kjempe alergisk for veps så det er de enste jeg er redd for. (Liker ikke mygg heller egentlig)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten