Kauni til barn?

Jeg har et "lass" med Kauni i mange forskjellige farger. Mye av det er lyst med innslag av rosa eller lilla  Har noen ideer om strikking til bestemortulla men jeg er veldig usikker på hvordan f eks en genser strikket i Kauni vil holde seg på en aktiv frøken. Har tenkt å ha mønsterstrikk og da blir det jo to tråder over store deler av genseren men vil det hjelpe. Jeg har tenkt å bruke maskeantallet til en sisugenser, mønsteret er jeg litt usikker på men har tenkt Trolljente genseren.

Er det noen som har erfaring med Kauni strikk til barn der ute? Og som kan si noe om det.  (Jeg har googlet men ble ikke noe klokere av det.)

Dette var to av nøstene som er ute av skapet for øyeblikket :)

18 kommentarer

Tone Iren

08.05.2015 kl.18:20

skyll plaget godt og flere ganger etterpå, så blir det mykt og godt

Super følsomme barn for ull, vil uansett ikke like det :-)

Trulte H

08.05.2015 kl.19:01

Tone Iren: Bestmortulla mi bruker ull i alle fasonger. Hun syns ikke det klør. Der er hun lik sin mor, min sønn derimot klødde av alt som var hjemmestrikka til og med mamsell. :D

Jeg er nok en av de som syns Kauni er veldig mykt og godt, vet at enkelte syns det stikker og er hardt. Men en skylding så syns jeg det er mykt. Men vi er jo forskjellige så det jeg syns er mykt kan andre syns er hardt. :)

Har du noe erfaring av slitestyrken på Kauni brukt på barn. Gubben og svigerdatter har flere ting i Kauni og det holder seg godt. Men de sliter jo ikke så mye på klær som en liten tulle. :)

Hobbystua

08.05.2015 kl.19:39

Dessverre har jeg ikke kjenskap til dette garnet Trulte,men har forstått gjennom flere blogger at det er et fint garn som mange bruker til sjal og lignende. Hvis hun ikke er overfølsom for garn som klør og stikker så kan du vel sikkert strikke en jakke for da er jo muligheten for og bruke en tynn bommuldsgenser innerst. Men du er dreven og finner nok ut av det. Synes det er dårlig oppslutning når en ber om råd og hjelp her med så mange strikkedamer som følger bloggene,merket jo det selv da jeg søkte mønster. Men du var en av få som hev deg rundt og ga meg tips:-)) God helg og kos deg med garn og pinner:-)

Trulte H

08.05.2015 kl.19:48

Hobbystua: Det er fredagskveld så regner med at det kommer noen svar i løpet av helgen. :)

Ja det jeg skal strikke blir noe som man kan bruke bommull under, enten genser eller jakke jeg har tenkt på. Lurer jo på om noen har prøvd det til barnklær for garnet er jo veldig tynt og lett å ha på seg. Gubben elsker sine kauni gensere. Han har slitt ut 2 uten mønster. Men den med mønster holder seg veldig godt.

fjellgeitbundingen

08.05.2015 kl.20:25

Hm, har strikket et sjal av dette garnet og synes ikke det er verdens mykeste, men ga bort sjalet, så vet ikke hvordan det ble etter bruk. Vet ikke om jeg synes det stakk særlig mye. Ullgarn blir gjerne bedre i bruk. Men jeg har alltid elsket ull. Eneste som holder meg varm.

fruensvilje

08.05.2015 kl.21:05

dette er et ukjent garn for min del,men goggla litt og fant flere barnegensere i dette garnet,det var da strikket med dobbelt garn,og barna såg jo fine ut med genseren på

Trulte H

08.05.2015 kl.21:42

fruensvilje: Jeg googlet også men fant bare et par på en dansk side. Må sjekke en gang til sikkert mitt syn det er noe galt med.

Men dobbelt Kauni vil bli ganske tykt, bruker bare en tråd jeg på herregenserene.

Trulte H

08.05.2015 kl.21:44

fjellgeitbundingen: Ja vet at mange syns det ikke er mykt, men etter en vask så er genser og sjal jeg har strikket myke.

Og Kauni er så varmt fordi det er ren ull, og derfor tenkte jeg det kunne være fint til barnegenser. Og er så lei å strikke sjal og gensere til gubben så prøvde å finne en annen måte å strikke opp garnet på.

fjellgeitbundingen

08.05.2015 kl.21:55

Mange som bruker kauni har jeg sett på strikkeblogger, så det er verd å forsøke. Du må skrive om Kauni i bruk til barn senere. Se på det som et vitenskapelig prosjekt, så blir det artigere å gjøre dette uavhengig av resultatet.

Trulte H

08.05.2015 kl.22:23

fjellgeitbundingen: Tror jeg blir ferdig med Kauni genseren til gubben til uka, og da har jeg tenkt å starte på et Kauni prospekt til lille bestemortulla. Ser på det som et ekspriment og håper på det beste, som med nesten alt jeg strikker. :)

Ann Karin

09.05.2015 kl.17:29

Hei Trulte Dette sette her er flittigt brukt i barnehagen nå i vinter. Det holder seg fortsatt fint. blir vasket på ullprogram i vaskemaskin http://strikkepinnen.blogg.no/1410283221_sinnasau_bukse.html

Trulte H

09.05.2015 kl.17:35

Ann Karin: Å så fin tusen takk for tips om fin barnehagesett også. Var så usikker på Kauni og barn men nå ser jeg at det er helt fint å bruke.

mimouna

09.05.2015 kl.20:56

Jeg har også strikket barneplagg i Kauni. Trollgenseren min er i enkel tråd Finull, og den ble fllittig brukt. Akkurat passe tykk. Ville ikke brukt det dobbelt, med mindre du vil ha en veldig tykk og varm genser.

Trulte H

09.05.2015 kl.22:39

mimouna: Nei jeg har tenkt enkel tråd, men med mønster da. Er liksom favoritt strikk for meg det. Tusen takk for din erfaring med slikt garn til barn. (Finull er etter hva jeg har forstått veldig lik Kauni.) Står mellom 2-3 stykk nå, men må bli ferdig med gubbens kleiva genser først. Orker ikke mer ufo av den nå.

Ann Karin

10.05.2015 kl.08:58

Trulte . Oppskriften på sinnasau finnes på norsk. men om du bare trenger diagram finner du mangen finne sauer med et bildesøk på google :) prøv dette søkeorde ;) sheep knitting chart

Trulte H

10.05.2015 kl.09:32

Ann Karin: Tusen takk. Det skal jeg prøve. Har søkt på google på norsk og fant noen sauer der også. Og med dine ord fant jeg mange.

Og da er det bare å sette dem inn i en rundstrikkoppskrift. :-D

Sonja

11.05.2015 kl.14:21

Det er ett nydelig garn, men selv klør jeg bare av å ta på det. ;O)

Ungene til broren min har det i gensere og de har holdt seg veldig bra.

Trulte H

11.05.2015 kl.19:30

Sonja: Takk for tilbakemelding.
Vet at enkelte klør av dette garnet Men heldigvis ikke jeg. :-)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten