Ufostrikk

Og det er en Kleivakofte/genser hentet fra en oppskrift fra Norsk Ukeblad 1950.  Kleivakofte/genser var det store hete blant ski-ungdom og unge voksene på Østlandet fra slutten av 40-tallet og utover 50-tallet.

Det er en "avart" av Fanakofta. Og det er nok bare østlendinger som fortsatt kaller denne for Kleivakofta/genseren. Min er strikket i Kauni. Og den mangler et erme og et halvt forstykke. Jeg deler alltid strikk og strikker frem og tilbake slik at jeg slipper maskinsømmer i mitt ferdige plagg.

Bilde under er av den orginale Kleivakofta.
7 kommentarer

foreignerat50

05.05.2015 kl.04:48

Den blir sikkert veldig fin. Jeg er ikke flink med å strikke, særlig med mønster, men artig å se andre mans arbied.

Lykke til videre og takk for besøket i bloggen min:)

strikkepinneklirr

05.05.2015 kl.10:20

Den blir nydelig! Kauni gjør den spennende. Og så er det så flott at gamle mønstre er på moten igjen! Det er lurt å dele strikke tøyet i to.

Trulte H

05.05.2015 kl.11:00

strikkepinneklirr: Tusen takk. Jeg strikker stort sett kun gamle oppskrifter hvis jeg bruker oppskrift. Ellers lager jeg ting etter eget hode. Har helt siden jeg tok opp plaggstrikk for ca 10 år siden brukt gamle oppskrifter fra 40-50-60-tallet. Var så heldig å få noen gamle oppskrifthefter fra Svigermor. Og så har jeg "stjålet" fra nett og fra Bokhylla på Nasjonalbiblioteket.

Sonja

05.05.2015 kl.11:58

Den blir lekker. Nydelige farger du har valgt til den.

Trulte H

05.05.2015 kl.12:08

Sonja: Tusen takk. Den tar tid, men håper jeg blir ferdig i løpet av en uke eller to. Har så mye jeg vil strikke. :)

mimouna

07.05.2015 kl.14:04

Den var lik på Fana-koften, ja. Men kjært barn har mange navn. ;)

Blir fin denne her, nydelige farger. Og så slipper du den verste jobben, som er klippingen. Jeg strikker også fram og tilbake for å unngå å måtte klippe og sy.

Trulte H

07.05.2015 kl.16:49

mimouna: Tusen takk. Det er helt klart en "avart" av Fanakofta, men min far som var ung da, og vanket i kretsen rundt disse skifolka sa til min mor: Driver du å strikker Kleivagenser? når hun skulle lage Fanakofte til meg når jeg var liten. Og han kalte konsekvent alle varianter av Fanakofte for Kleivakofte. :) Ser en liten forskjell i Kleiva og Fana i de siste 10 omgangene er noe slikt :)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten