Fristrikket stripekjole ferdig.

Da ble jeg etter mye frem og tilbake ferdig med kjolen. Den er ikke vasket så den ser litt ujevn ut i strikkingen.

Det eneste jeg viste når jeg startet var at det skulle være 144 masker rundt under ermene. (det var maskeantallet på tunikaen jeg strikket sist og dette var samme garn og pinner.) Videre viste jeg at delen under ermene skulle være skulle være rundt 40-43 cm i den størrelsen jeg strikket. Og at jeg skulle felle 6 ganger en gang i hver stripe. Jeg  ville ha stripene på 5 omganger,  Jeg gadd ikke ta frem kulleramma så jeg la opp 246 masker.  Og dette ble da 17 fellinger.  (Hele stripedelen er på 20 striper tror jeg.) Strikket så videre med den mørke rosa fargen til hadde langt nok skjørte del. Deretter ble det mye rot, men ente opp med å lage noen små ermer på 56 masker 6cm lange som jeg festet på pinnen og strikket raglanfelling uten midtmaske. Felte 13 masker i sidene og 13 masker under ermene før jeg satte de på samme pinne. Felte 12 ganger i glattstrikken og 4 ganger i ribben i halsen.

Det meste av det jeg strikker har jeg bare et maskeantall og da gjerne under ermene å gå ut fra. Ser så på strikkefasthet og pinner samt garn Og som regel går det ganske bra :) Syns det er gøy å bare strikke i vei og se hva det blir.

 

16 kommentarer

Hobbystua

03.05.2015 kl.19:30

Heisan Trulte:-) Kjolen ble helt nydelig og det gjorde seg nok best med ensfarget overdel. Ser jo ut som den er strøket og klar til bruk,så du strikker nok jevnt og pent for jeg kan ikke se noen ujevnheter . Morsomt og strikke ut fra eget opplegg og selv er jeg nok veldig avhengig av et mønster. Kanskje litt "pysete" på det området. Og hva skal du strikke nå?

Ellers ønsker jeg deg en fortsatt fin søndagskveld og hygg deg så masse:-)

Trulte H

03.05.2015 kl.19:47

Hobbystua: Tusen takk. Ja jeg tror jeg strikker ganske jevnt. Men syns det enkelte steder på kjolen var noen ujevnheter som blir borte i vask. Håper jeg. :) Syns ofte det blir mest jevnt med ullgarn. Og dette er en bomullsgarn blanding, og det blir ofte litt ujevnt hos meg.

Nå skal jeg ta frem en genser til gubben som har ligget på lager og godgjort seg i et år. En Fanagenser i Kauni. Tror jeg mangler forstykket etter spliten ved ermen, og en erme. Men er ikke sikker. :) Etter det må jeg prøve å få strikket mer av det "møkkagarnet" som jeg har mye av fortsatt. Kanskje kalle det garnslanking. :)

Fru Stussli

03.05.2015 kl.20:30

Jeg blir så imponert over dere som kan "fristrikke", selv er jeg avhengig av mønster :-)

Skal se om jeg finner et ferie-strikk til vi skal ut å reise om litt over en uke. Må ned på garnstua og finne inspirasjon :-)

Trulte H

03.05.2015 kl.20:36

Fru Stussli: Tusen takk. Det blir krøll i hode pga dysleksien når jeg forsøker å bruke oppskrifter. De gamle fra Sandnes og Dale går bra men alt annet er vanskelig. Kunststrikk går helt fint etter diagram samme med hekling.

Garnstua har masse inspirasjon. Der finner du sikkert noe fin feriestrikk.

Hekleri og Ra

03.05.2015 kl.23:12

Så flott den ble :-)

Det er jammen meg tøft og ikke minst ganske flott at du bare kan gå ut i fra et maskeantall og så går det av seg selv. Veldig flink du!

fruensvilje

03.05.2015 kl.23:18

veldig fin kjole,dette blir en god kjole for vesla ) liker slike plagg som tåler å bli brukt) flinke du som greier å strikke slik etter eget hode

mimouna

04.05.2015 kl.09:23

Den ble jo kjempefin! Det er veldig kjekt å kunne lage sine egne modeller basert på masketall og mål, da har man stor frihet til å lage ting akkurat som man ønskker. Mye gøyere enn å følge enn oppskrift til punkt og prikke.

Sonja

04.05.2015 kl.09:42

Flott kjole!

Trulte H

04.05.2015 kl.10:15

mimouna: Tusen takk. Mangler en heklet blomst (fant ikke heklenål i riktig størrelse) eller en liten hello kitty nål. Det spørs hva jeg finner først av heklenål eller nål.

Heldigvis er det noen av oss som lager plagg ut fra masketall. Det er jo det som er gøy. :)

Trulte H

04.05.2015 kl.10:16

Sonja: Tusen takk.

Ramona2010

04.05.2015 kl.10:42

Så utrolig nydelig den ble. Jammen er du flink!

Trulte H

04.05.2015 kl.10:47

Ramona2010: Tusen takk. Den ble ok, men når man fristrikker så ser jeg nå at det er enkelte ting jeg ville gjort på en annen måte. Bl.a ville jeg ha laget innbrett isteden for rillekant. Men pytt sann fornøyd med den, og moro var det å strikke den.

strikkepinneklirr

04.05.2015 kl.14:49

Så fin den kjolen ble! Du behøver visst ikke oppskrifter så flotte resultater du får uten dem😀

Trulte H

04.05.2015 kl.15:33

strikkepinneklirr: Tusen takk. Er vant med å strikke på frihånd fordi jeg sliter med de fleste oppskrifter pga dysleksien.

Greta

07.05.2015 kl.20:32

Hei på deg. Det var ein flott tunika. Det er greit å ha eit sånn ca maske abtall å gå etter under armene ja. Det har eg også når eg lager for frihånd. HAdde det da eg lagde kjolen min. Spent på om det blir tempratur til å bruke den på 17. mi. Er stygt redd for det. Vi får sjå.

Men over til tu nikaen du ahr strikket. Denvart veldig fin. Tenker at godjenta deres blir veldig fornøgd med den.

det blåser ute, men ser ut som det skal bli fint ver i morra. Er hvertfall klar himmel i kveld. Håper du og din kjære ahr ein fin kveld

Trulte H

07.05.2015 kl.21:15

Greta: Ja godjenta ble kjempeglad for hun er så glad i rosa. Den siste kjolen har hun ikke sett enda for vi bor litt langt unna hverandre så vi sees ikke så ofte som en bestemor vil Men det går fint.

Når det gjelder frihåndstrikking har jeg som regel maskeantallet på strategiske steder som under armen, rundt hånledde, og i halsen. Og da går resten av seg selv. :)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten