Retro Fanagenser

Denne Fanagenersen er gammel, men holder seg veldig gått. Han brukt den nesten hver dag i vinter. Den er strikket i billiggarn fra Gjestal, Nillegarn kaller jeg det, husker ikke navnet for har ikke noe garn fra dem her nå.

Dette er ekte retrostrikk da oppskriften er hentet fra et hefte fra femtitallet.
8 kommentarer

fruensvilje

22.04.2015 kl.15:23

har den holdt i mange år ,ja da er ikke billiggarnet så aller verst hi hi,fin var den iallefall

Trulte H

22.04.2015 kl.15:56

fruensvilje: Vi har flere ting strikket i billiggarn fra Nille eller Sparkjøp som har holdt seg godt i årevis. Også barnetøy som jo blir vasket mye. Gubbegenser blir ikke vasket ofte, men den blir luftet. Er ikke superwash dette, og da trengs ikke vask.

gretashobby

22.04.2015 kl.16:19

Er ikkje alltid at billig garn er det dårligste, men det kan vere stor forskjell. Såg ei i Førde i dag som hadde så fin Mariusgenser, trodde eg. Den var fin på avstand. Men det var så nuppete når eg kom nært at det var ikkje fint. Veit ikkje kva garn det var da, men.

Flott farge på denne. SLike gensere er jo så kjekt å ha.

fin kveld til dere begge

Trulte H

22.04.2015 kl.17:46

gretashobby: ja det er stor forskjell mellom billig garnene særlig når det gjelder superwash har jeg merket på barnetøy. Men hvis man ser på prisen så syns jeg også det holder godt, og barn vokser jo fort ut av det. Det "billig" garnet som skuffet meg mest er drops garn, det nupper mens du strikker det. Husker ikke navnet men var superwash det ene, og det andre var alpakka

mimouna

22.04.2015 kl.22:22

Fine farger! Gjestal-garnet er bra, det. Jeg bruker mye Safir, som er det samme som Østlandsgarnet til Nille.

Trulte H

22.04.2015 kl.22:29

mimouna: Ja Safir garnet er godt, har strikket noe til Lille tulla av det, og det holder seg godt. Nå har jeg en svigerdatter som er flink med klær og vask, så det har ikke nuppet eller krympet selv om det er ren ny ull og ikke superwash.

strikkepinneklirr

23.04.2015 kl.12:50

Det var en nydelig genser! Og det er mye billig garn som er bra😀

Trulte H

23.04.2015 kl.17:18

strikkepinneklirr: Ja det er det.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten