Da har jeg tatt

strikkepinnene fatt etter nesten 2 års pause fra dem. Eller ikke helt sant, har strikket litt sokker, og halveis på en fanakofte av Kauni for et 1 år siden

Jeg hadde noe etter min mening stygt garn, det var fargen som var helt feil. Men det ble kjøpt inn for 2-3 år siden og skulle bli noe til barnebarnet.

Og i går fikk jeg startet og det blir en kjole/tunika. Hun er så glad i å gå i kjole eller tunika.

Problemet var når jeg bestemte meg for å starte at hodet var helt tomt for ideer, så satt vel i to dager å tenkte. Men valgte å strikke etter oppskrift. Fant en oppskrift som jeg syns hadde grei fasong hos Dale (hefte Dale Retro nr: 20702 med Lerke), og strikkefasthet som passet med mitt dropsgarn. Drops love you blanding bomull/polyester.

Tror det er første gang i min strikkehistorie at jeg strikker direkte av en oppskrift. :) Men håper jo at hodet fylles av ideer under strikkingen så jeg kan strikke fritt igjen.
8 kommentarer

13.04.2015 kl.12:40

Spennende å se når den er ferdig! :)

gretashobby

13.04.2015 kl.17:04

Det der er ein flott tunika og veldig god passform.Eg har strikka den 3 ganger eller rettere sagt 6 ganger. KVar sin til jentene i større og større størelser. Så den der er kjekk og jenta blir henrykt. Veldig praktisk er dn også. Lurt valg

Trulte H

13.04.2015 kl.17:09

gretashobby: Å nå ble jeg glad, er så fint at noen har erfaring med plagget når man strikker etter oppskrift. Jeg er så dårlig på å strikke etter oppskrift. Hviket garn brukte du?

gretashobby

13.04.2015 kl.17:26

Eg brukte Lerke. Kvar gong faktisk.

Trulte H

13.04.2015 kl.18:21

gretashobby: Det tror jeg er et godt garn. Har aldri prøvd det men har tenkt på det mange ganger, men har valgt enten ren ull, eller ren bomull.

gretashobby

13.04.2015 kl.19:08

Det er eit av favoritt garna mine. Holder seg veldig godt og nupper ikkje. I alle fall ahr ikkje eg opplevd det

strikkepinneklirr

14.04.2015 kl.14:38

Så godt at du er I gang med strikkingen igjen. Det er veldig fine farger. Måtte le litt for meg selv når du fortalte at du satt og tenkte i 2 dager, for mannen min sier alltid at tenking høres til et godt forarbeid! Og jammen er det godt å ha et godt mønster I blant også. Og ofte går det jo ann å lage sin egen vri på dem også.😀

Trulte H

14.04.2015 kl.15:32

strikkepinneklirr: Tusen takk. Joda er nok bra med mønster/oppskrift men jeg pleier ikke bruke det. Har ofte problem med å forstå de pga dysleksien. Og så syns jeg det er mer moro å lage mitt eget. Tror dette er første gang jeg strikker rett av oppskriften, alltid en vri eller noe slikt når jeg en sjelden gang strikker etter oppskrift.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten