Setesdalgenser med raglan

Nå er det vel ikke en ekte Setesdalsgenser, og mer riktig å si inspirert av Setesdalstradisjonen. Den har kringle og kors, og diverse andre border fra denne tradisjonen. Jeg har bare strikket og strikket den siste uka...Måtte bare få ferdig genseren frem til trådfelling...Mye jobb, og jeg var så spent på om det ble fint. Jeg valgte å telle meg frem til å ha kringer der var raglan er.  Denne er strikket uten annet mønster at jeg har tatt border fra boka "Kofta fra Setesdal" av Annemor Sunndbø.

Har også ganske vondt i gikta mi, særlig venstre hånd/side...Så jeg MÅ strikke hele tiden for å holde det i bevegelse, for med en gang jeg ikke strikker eller "trener" dem på annen måte så blir smertene sterkere. Har nesten ikke fått sovet hele netter i det siste fordi smertene blir så sterke når armen blir varm...Klarer heller nesten ikke å skrive på pc, for det er feil bevegelse for hendene...er bare strikking som funker som trening...Merklig.
Her er bildet av den genseren, og så stuper jeg tilbake til strikketøyet igjen...Vet ikke helt hva det blir nå, men MÅ jeg strikke på. Disse smertene pleier å holde på en uke eller to før det roer seg ned, og jeg kan være normal igjen..:-)

Stikkord:

10 kommentarer

Fru Stussli

03.03.2013 kl.11:06

Åh dette hørtes ikke moro ut! Håper gikta slipper taket nå. Blir jo så sliten av å ha konstante smerter! Mine vondter er blitt mye bedre etter at varmegradene bestemte seg for å være mer stabile..

Så fint at strikkingen hjelper seg slik trening hjelper oss andre! Da er det bare å hamstre garn og fortsette treningen din :-)

God bedre!

Og bye the way. Kjempetøff genser! Jeg kjenner jo igjen endel av mønster/bordene. Artig!!!

Ha en fin dag :-)

Trulte H

03.03.2013 kl.11:16

Bente og Lars O: Tusen takk...Den gikta kommer og går...Har hatt den i mange år...Fikk diagnosen i 1986....Og det er litt forskjellig hvor den slår til i kroppen...og det har gått år mellom hver gang...Nå er det bare et snaut år siden sist jeg fikk i armen...Strikkingen holder ledene myke...så slipper å stivne...Vet ikke hvor væravhenig det er egentlig, sist fikk jeg det på sensommeren...Så jeg kjører på med napren og strikking, det holder det i sjakk så lenge det kommer i armene...hehe...:-)

Ann Karin

03.03.2013 kl.11:25

åjsann. Ikke kjekt med gikt plager. Men sannelig får du noe fint ut av det du .Flott genser og en genser ingen har lik. Jaja det er vel ingen som har lik de du lage for og gjøre ting til ditt eget er du knall flink til. :) god bedring Trult.Ønske deg ein fin,fin dag

GNIST

03.03.2013 kl.11:28

Genseren blir kjempefin!! Er litt nysgjerrig på hvordan du har gjort det i raglan-fellingen, hvor mange masker du har i "sømmen" mellom fellingene og hvordan du har strikket de. Jeg hadde planer om å strikke Romsdalskofte med raglanfelling og strikket en stor prøvelapp (som en hals) der jeg prøvde ut ulike "sømmer" i raglanen. Men dessverre har jeg prioritert andre prosjekter og Romsdalskofta har jeg ikke fått begynt på.

Fint at strikking hjelper mot gikta, håper bare du ikke forbinner strikking med tvang og smerter nå da. Håper du snart blir bedre! Ha en fin dag!!

Blomsterdama

03.03.2013 kl.12:32

Uff, ikke godt med giktsmerter. Genseren du strikker er bare helt herlig. Skjønner godt du strikkermed raglanfelling. Det gjør jeg mange ganger også. Du må telle litt mer, men det er verdt det. God bedring

Torunn Olsen

03.03.2013 kl.18:43

Jeg misunner deg ikke smertene,men det var fint å lese at noen flere har det som meg.Jeg må holde fingrene i bevegelse og da er strikking bra.Får mye kjeft for ar jeg strikker støtt,men det er meg.Er fryktelig stiv om morran,men går seg til utover dagen.

Trulte H

03.03.2013 kl.19:38

Ann Karin: Tusen takk...Ja strikker og spiser piller...Men strikkingen er et som gjør at smertene forsvinner for en periode...Pillene fjerner betennelsen slik at kroppen fungerer en periode igjen...:-)

Trulte H

03.03.2013 kl.19:39

GNIST: Tusen takk. Jeg bruker når det er mønster i raglanfellingen alltid en raglan felling jeg fant på i et gammel oppskrift fra Dale...Derfor kaller jeg den for Daleraglan...Og der er det ingen masker mellom fellingene...Man feller mot hverandre, og strammer godt mellom fellingen...

Trulte H

03.03.2013 kl.19:44

Torunn Olsen: Jeg får også kjeft for må strikke...Kroppen er en som en stokk om morgen her også...Og den går seg til...Men smertene er værst...heldigvis så går det i perioder og har ikke alltid smerter...Men alltid stiv...Hvis jeg ikke strikker minst 2 timer hver dag selv dager jeg ikke har vondt så stivner jeg, og da kan smertene komme. .Så her er det strikking nesten døgnet rundt. Men mange syns det er rart at jeg klarer å strikke når jeg har gikt...og jeg må også bruke tynne pinner, tykke får jeg vondt av. :-)

Fru Stussli

12.03.2013 kl.21:11

Nå må jeg si jeg savner disse gryntene fra godstolen :-)

Håper alt er bra med deg og dine.

Klem klem

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten