Boka "Klassisk Barnestrikk" av Tove Fevang (en form for bokanmeldelse)

kjøpte jeg fra Bokkilden sammen med boka Selbuvotten.

Jeg var veldig spent for jeg er ganske kresen på strikkebøker....Men denne var fin. Flotte gamle mønster som har kommet fram fra glemselen hos Sandens garn av Tove Fevang. Boka innholder 27 oppskrifter for barn fra 2-8 år og jeg har ikke strikket noen av dem. Men har tittet på dem, og etter min smak er det skrevet på en enkel og grei måte. Alle diagrammene er lett å lese pga bruk av farger, og klare bilder av plaggen for de av oss som liker å ha de å se etter når vi strikker.

For meg som har strikket i mange år, og som kjøpte boken pga de gamle oppskriftene var jeg først  litt skuffet over at det ikke var flere...:-) For det er nesten 40 sider med Trinn for Tinn på alt fra jakkemontering til maskesting. Men etter å ha tenkt meg om så fant jeg ut at de skriver jo ikke slike bøker for oss som har strikket i mange år, og kanskje også laget disse plaggen som er i boka før.

Her er et bilde fra boka hvor montering av jakke/kofte er beskrevet...For meg er bildene i den delen av boka litt små, og det er vanskelig bl.a se ordentlig når man beskriver utlegg på ermer, og fellinger...Men dette kan skyldes min alder...for jeg måtte ta frem lupa. Men igjen så tror jeg at denne boka er rettet mer mot de unge strikkere og de har nok ikke problem med størrelsen på bildene. Og alle disse "Trinn for Trinn" er veldig flotte og beskriver  veldig godt hva som skal gjøres. Flott kapitel sier jeg etter å ha tenkt litt i helgen. Her kan både raglan og rundfelling læres sammen med mye annet.

En flott bok som jeg ikke angerer på at jeg kjøpte. Flott at noen tar fatt i de gamle flotte oppskriftene våre og får de ut til folket.

 

Så skal jeg ta for meg den andre boken jeg kjøpte. Den har jeg hørt så mye om både positivt men mest negativt. Og jeg er enig i kritikken. Nå var boka på tilbud til 139,- kr hos Bokkilden og da fant jeg ut at jeg måtte kjøpe boka og se med egene øyer hva dette var for noe.
Og fra mitt ståsted så er det feil navn på boka, den burde hett "Votter slik utvanderene til USA strikket dem" Nå skal det fremheves at Annmor Sundbø har skrevet forord og også oversatt den, og hennes jobb er det ingen ting å si på...Oppskriftene ser helt greie ut, og forholdsvis enkelt å strikke ut fra boka.

Det er utvalget av votter som gjør meg enda mer skuffet enn jeg trodde jeg kunne bli selv om jeg hadde hørt mye negativt om boka.  Jeg ser jo at den har med noen få Selbuvotter, men jeg savner så mange...Flere av de som er med i boka blir for sære for meg, og når man kaller en Telemarksvott for selbu så blir jeg bare trist...

Vil ikke anbefale "Selbuvotten" boka.

Hvis man vil ha en vottebok så vil jeg anbefale "Norske vottar og vantar" av Annmor Sundbø. Der er mange fine.

Norske vottar og vantar - Annemor Sundbø Tove Breistein

Bildet over er lånt fra Bokkilden.

 

Stikkord:

7 kommentarer

Blomsterdama

25.02.2013 kl.21:16

Der er mange fine gensere til barn. Skal strikke til mine barnebarn. Får se hvilket mønster jeg velger. Det var en garnbutikk som la ned for 2 år siden. Da fikk jeg kjøpe flere strikkebøker veldig billig.

Trulte H

25.02.2013 kl.21:23

Blomsterdama: Det er mange fine der, jeg skal strikke den i med de dansene parene jeg...men om det blir på den genseren eller på noe annet det vet jeg ikke...

Og så heldig du er som fikk kjøpt bøker billig...Jeg har ikke vært så heldig, men har kjøpt noen igjennom årene...liker spesielt godt bøkene til Annemor Sunnbø..:-)

Fru Stussli

25.02.2013 kl.21:36

Takk for tips. Da tror jeg klassisk barnestrikk er boka for sånne som meg og føres herved opp på ønskelista :-)

Trulte H

25.02.2013 kl.21:51

Bente og Lars O: Ja det tror jeg også...Man trenger ingen annen bok der står det montering osv...så den er å anbefale.

iina

26.02.2013 kl.17:27

Jeg har hatt samme slags opplevelser som deg med bøker - veldig mye abc. Men som du sier, slik må det være. Og spesielt når det gjelder strikking. Det kommer jo to-tre generasjoner nå, som nesten ikke har tatt i en strikkepinne :O

Votteboken har jeg på engelsk. Du har rett i det med tittelen på boken... tror ikke amerikanerne er så nøye på slikt. Jeg var i "Little Norway" i Wisconsin i 1970 (!), og har ikke glemt guiden i "Hardangerbunad" med miniskjørt. Hahaha

Trulte H

03.03.2013 kl.19:36

iina: Bra du er enig med meg. hehe...Men hardangerbunad med miniskjørt det tar kaka. hehe..:-)

nicio99.blogg.no

19.03.2013 kl.23:03

Synes bloggen din er så søtt ^^

Selv om jeg er 13 , liker jeg å se på strikke ting :)

Hadde vært morsomt om du sjekka bloggen min : nicio99.blogg.no

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten