Sandnesgarns oppskrifter

Har skrevet et oppfølgingsinnlegg og det finner du her.

Iflg siden til Sandnesgarn på FB er det nå lov å dele gamle Sandnes oppskrifter som ikke er i salg lenger.. Legger inn hele innlegget fra Sandnes her for de som ikke har FB...Dere som har FB bør gå inn på linken å lese der for det finnes også kommentarer. :-)Jeg måtte spørre for å få det helt klart for hva de mente med videresalg av våre design. For jeg har vært så naiv at jeg trodde når noen solgte en gammel oppskrift fra Sandnes/Dale eller hvor den nå var fra at man fikk orginalen...Svaret jeg fikk var:      "
Du må gjerne dele gamle oppskrifter, Jorunn. Det vi ikke ønsker er kopiering av oppskrifter for videresalg".      Og utfra svaret så ser det ut som om noen har solgt kopier og beholdt orginaloppskriften selv...Og da kan de jo ha solgt den samme oppskriften flere ganger...

Nå har jeg fått en kommentar fra Sandnes, og der skriver bl.a  følgene:

Det var ikke der tipset til oss kom fra. Det er opprettet en egen FB gruppe som oppfordrer til dette. Har forsøkt å dele vårt syn med administrator av siden uten å nå frem. Dette er grunnen til at vi måtte være tydeligere på dette.....

Og da sier jeg, går det ann...Opprette en gruppe og så selge kopier av gamle oppskrifter...Det må da være ulovelig, og bør vel politianmeldes.

Finns det virkelig folk som vil tjene penger på andres design...

Er faktisk litt sjokka over at folk har gjort det jeg...:-)

Hadde det vært meg som hadde kjøpt en oppskrift på epla eller andre steder hvor de selger gamle oppskrifter og jeg hadde fått en kopi, så hadde jeg anmeldt vedkommene for svindel.

Lager også et nytt innlegg om det samme hvor jeg tar med de siste opplysningene som jeg så i dag 19.02.
Stikkord:

7 kommentarer

iina

18.02.2013 kl.19:21

Veldig enig med deg!

Det skjer dessverre en del rare ting i Epla-butikkene. Ikke alle klarer å holde seg til helt vanlige kjøreregler. For et par år siden sydde jeg en engel på bestilling til en dame (på Trådsnella). For litt siden så jeg denne engelen min til salgs i hennes nettbutikk, blant hennes egne produkter. Og hun syntes at jeg overreagerte, da jeg ba henne om å fjerne engelen jeg hadde sydd. Og jeg rapporterte saken til Epla... Damen mente at siden hun hadde betalt for engelen, så kunne hun selge den videre, uten noe info om at det faktisk var mitt produkt hun skulle selge. Jommen sa jeg smør!

Trulte H

18.02.2013 kl.19:29

iina: Det er jo utrolig frekt...Jeg liker ikke Epla jeg for det er mye juks der...Elgen til gubben som var på en lue...Og selvfølgelig kunne man lage andre ting av diagrammet, men at en på elpla sa det var sitt design ble jeg sur...Men vi gjorde ikke noe med det..:-) Gubben har lagt inn "feil" så vi ser med engang når det er vår elg..:-)

Og vi kjøper jo ofte bøker osv på loppis, og da får vi jo boka...Og det samme forventer jeg meg når jeg kjøper en gammel oppskrift...jeg vil jo ha orginalen ikke en kopi..:-)

iina

18.02.2013 kl.19:34

Heldigvis er dette det eneste negative jeg har opplevd der. Ellers har jeg bestilt og mottatt varer av god kvalitet :) Men det er mye rart der. Jeg personlig synes ikke man kan snakke om selvlagede ting, når man tar en øredobb-bakdel og limer en plastblomst på den. Men, men... der har du meg, da. Legger noe annet i ordet håndarbeid enn enkelte andre. Og de får jo solgt, så jeg kan jo ta feil (not..!) Haha....

Trulte H

18.02.2013 kl.19:47

iina: Er sikkert mye seriøst der også...Men tror at hvis jeg skal åpen butikk...så kommer jeg til å bruke den som nettavisen reklamerer for og som de også driver...den noen kroner...men da er den din liksom...:-)
Og er helt enig med deg, at det er ikke mye håndarbeide med mye av det som selges der av smykker...det er jo nesten som klipp og lim..:-)

Blomsterdama

18.02.2013 kl.21:22

Mange kjente oppskrifter der. Husker mamma som ung i modell Nordkapp. Hun hadde en slags mellomblå som hovedfarge.

Trulte H

18.02.2013 kl.21:37

Blomsterdama: Jeg elsker gamle oppskrifter...helst urørt av nye designere...Da kan jeg redesigne det selv...Det er det som er gøy med strikkingen syns jeg..:-)

Oldemorbloggen

08.04.2015 kl.13:56

Hei! Kjek å bla gjennom din blogg og. :-))

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten