Ruller ble riller

Denne er morsom å strikke...Den er etter en bok fra 1950...utgitt av Dale...Nå strikker jeg rett etter oppskriften, men kommer til å forandre den og lage en moderne variant...og den oppskriften kommer jeg ti å legge ut. :-)

Og regner med at de fleste har sett at det er en kjole...strikket fra topp og ned. Det er små puffermer (som jo ikke er mote nå...men er det retro så er det retro), og det blir ingen sømmer på kjolen..:-) Den blir strikket i Love Drops blandingsgarn av bomull og akryl som jeg kjøpte i fjor netopp til slik strikk og pinne 2,5 min favoritt pinne...Det står 3 på magebeltet på garnet...Men syns det ble litt tykt til dette garnet..:-)

I oppskriften sto det at man skulle strikke ruller, men ikke forklart hva ruller er...Men etter å testet litt, så fant jeg ut at det måtte være riller...Heftet/boka er så slitt at det var vanskelig å se bildet ordentlig..:-) Jeg har strikket noe færre rulleriller enn det står i oppskriften...har de bare øverst, og så vil jeg ha noen nederst på skjørtet tenker jeg...Ellers følger jeg oppskriften så godt det lar seg gjøre på denne, spent på hvordan den blir..:-)

Stikkord:

8 kommentarer

Fru Stussli

17.02.2013 kl.16:42

Gleder meg til å se denne ferdig!

Ser ut som et deilig garn. Hvilken pinnestørrelse bruker du?

Trulte H

17.02.2013 kl.16:45

Bente og Lars O: Jeg bruker pinne 2,5 min favoritt pinne...Men på garnet står det 3...:-) Men måtte gå ned for å få det til å passe sånn ca med det jeg tror strikkefastheten på kjolen er, for det står det ikke i oppskriften...

Trulte H

17.02.2013 kl.16:46

Bente og Lars O: Og da har jeg skrevet pinnestørrelsen i innlegget også...er litt glemsk av og til. :-)

Fru Stussli

17.02.2013 kl.16:55

Hvis du er glemsk er jeg noe annet for jeg leste innlegget uten å se pinnestørrelsen :-D

Synes 2,5 er så tynne å holde i hendene... Men det er sikkert en nybegynnergreie. Jeg vet min mor foretrekker tynnere pinner. Sier arbeidet blir fastere og det ser jeg jo....

Trulte H

17.02.2013 kl.17:02

Bente og Lars O: Det sto IKKE der når du leste første gang...skrev det inn etter at du hadde minnet meg på at jeg hadde glemt det...Og strikke med tynne pinner er en treningssak, og best for mine fingre..:-)

17.02.2013 kl.17:04

Ok :-D Takk gode gud!! Da er jeg ikke riktig så gal som fryktet :-D

Hekleri og Ra

17.02.2013 kl.17:05

Så spennende :-) Den ser veldig fin ut :-)

Trulte H

17.02.2013 kl.17:59

Hekleri og Ra: Tusen takk...Spennende strikking...Og litt merklig å begynne på toppen av liten barnekjole...Men har sett det på gensere før..:-)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten