Selbuvott ("strikkeoppskrift")

Denne "oppskriften" har ligget ute i en annen blogg, men den skal legges ned så derfor flytter jeg den hit også. Publisert senest 11.jan 2011.

Jeg lovet oppskrift på disse:

Vottene består av "Overhåndsroser" (noen steder er betegnelsen "verhånnsroser" brukt), kaffebønner og andre figurer fra norsk strikketradisjon. Dette er en herrevott, men kan enkelt gjøres om til damevott ved å bruke vrangbord eller blondekant isteden for mansjett. Man begynner da diagrammet på omgangen før kaffebønnene.

Mine oppskrifter er beregnet for de som ikke må ha alt inn med dråpeteller...det er diagram og bilde av vottene....Og mer riktig er det vel å kalle det en strikkebeskrivelse eller diagram av votter.

På bildet over ser du mansjetten, og første del av diagrammet. Diagrammene viser bare forsiden av votten. Baksiden er på 27 masker, og ved å forsett diagrammet rundt så vil det stemme med et masketall på 56. R+V betyr vrangbord.

Her er fortsettelsen på diagrammet på front av votten.

Og tilsist oversikt over hvordan jeg har strikket håndflaten av votten. Den "kilen" viser hvor jeg lager tommelen. Jeg legger ut 1 maske på hver side av kilen til jeg har 15 masker. Setter disse på en tråd, og legger opp 13 masker i samme farge som mønsteret tilsier. Selve tommelen har jeg bare lagt inn et enkelt mønster på. Se bilde av vottene.

Vil nok si at man bør ha hatt litt strikkeerfaring før man strikker disse pga "oppskriften" som ikke er helt komplett. Men håper at den er til hjelp for dere som har spurt etter den.

---
Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©

 

Stikkord:

6 kommentarer

hobbyz.blogg.no

13.02.2013 kl.21:21

Du er bare helt rå på strikkeoppskrifter, og strikk :-)

Trulte H

13.02.2013 kl.21:24

hobbyz.blogg.no: Mye av dette er ikke nytt, men flytter alt over hit til denne bloggen sånn litt etter litt og stenger ned den andre...så dette er gjort over flere år...

iina

13.02.2013 kl.21:39

Du og du! Aldeles nydelige votter...! Synd at jeg ikke får strikket noe som helst for tiden :(

Trulte H

13.02.2013 kl.21:54

iina: Uff høres ikke bra ut...Må ønske deg god bedring, og ta en tur i bloggen din å se om jeg kan muntre deg opp.

Maja

15.02.2013 kl.11:46

Hvordan tror du det er å bruke det orginale selbumønsteret på en kjole til baby? Jeg vil lage noe som ikke er mariusmønster, siden "alle" lager det for tiden.

Trulte H

15.02.2013 kl.12:40

Maja: Tror det blir fint jeg...Nå er det veldig mange forskjellige ting som kan finnes i et selbumønster så jeg vet ikke hvem du mener, og jeg har brukt 8 bladsrosa også kalt selburosa i en barnekjole du kan se bilde av den under baby/barnestrikk i bloggen min...http://min.abcblogg.no/1358363195_enkel_selbutunika.html Mange tenker også på overhåndsrosa når de snakker om selbu...Den tror jeg også er fin i en kjole..:-) Tror alt av Selbu kan passe i en kjole til baby jeg...Min er ca stor 1 år tenker jeg meg.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten