Lusekofte

i Setesdaltradisjon. Ja her har det vært 5 omganger frem og 10 tilbake eller noe sånt....

Kofta er sammensatt av forkjellige bårder fra Setesdalstradisjonen, og min inspirasjonskilde til å lage denne til gubben er "Lusekofta fra Setesdal" av Annmor Sunndbø. Låner noen bårder fra boka, men har også lagt inn mitt eget. Jeg vil nemlig ikke ha så lange sprang på strikk som er hvit og koksgrå. Det er vanskelig å få tvinningene helt usynelig med disse fargene. Andre farger går helt greit og man ser ikke tvinningene, men bleket hvitt og mørk farge er værre. Den blir strikket i Rubin fra Sparkjøp. Godt garn å strikke med. Og på pinne nr. 3

Og ja jeg må ta opp en omgang igjen...Strikket feil...Typisk meg.

Jeg tenkte på melde meg inn i Strikkeblogger no men det trakk jeg meg fra...for de legger jo ut hele innlegget, og du behøver ikke å gå inn i bloggen som har laget innlegget i det hele tatt...Og du kan faktisk også "stjele" bildene uten at bloggen som har lagt de ut får et eneste besøk untatt når strikkeblogger no henter opp innlegget.

Men er det noe som vil følge min blogg og våre sære ting, så kan du følge meg på FB, og der legger jeg ut link offentlig hver gang jeg blogger. Trulte H

 

9 kommentarer

Blomsterdama

06.02.2013 kl.20:01

Rubin har jeg strikket genser og kofter av flere ganger, flott genser

Lisbeth Pedersen

06.02.2013 kl.20:19

Kjempeflott lusekofte :) Får lyst å begynne å strikke igjen

Trulte H

06.02.2013 kl.20:34

Blomsterdama: Det har jeg også...Og flere i Safir også...Begge er gode garn syns jeg.

Trulte H

06.02.2013 kl.20:35

Lisbeth Pedersen: Tusen takk. Ja det må du gjøre, er jo så gøy.

Hobbystua

06.02.2013 kl.23:39

Utrolig energisk med strikkepinnene dine,,og igjen så strikker du helt nydelig mønster. Men godt og lese at selv du må plukke opp masker etter litt feilstrikking:) Ja da er jeg ikke alene om det heller.....:)) Angående strikkeblogger så fikk jeg flere tips til og melde meg på det,,men har ikke blitt noe av det. Så det er sikkert like greit etter det du skriver her nå. Men FB er det vel snart bare jeg som ikke har en profil på,,,men har ikke tenkt meg inn på det med det første heller. Men går vel glipp av mye..men finner mye av interesse her på blogg og andre strikkesider:) Nå skal jeg strikke litt selv føre søvnen kommer:))

Trulte H

06.02.2013 kl.23:58

Hobbystua: Å feilstrikking blir det mye av...både med mønster og uten...rekker opp mye...men av og til gidder jeg ikke, da lar jeg feilene være en del av mønsteret..:-)

Og jeg har FB profil men bruker den nesten kun til grupper...Og så fant jeg ut at jeg kunne ha strikkefolk og andre som vil som følgere, og da er de ikke venner, men kan se det jeg skriver offentlig...ikke det andre...Så syns det fungerer greit...Jeg har vært på FB siden det startet, men byttet profil for et par år siden pga den gamle kom det ganske mye spam på.og så glemte jeg passordet.:-)

Maja

08.02.2013 kl.11:40

nyyyyydelig kofte.. nå må jeg skjerpe meg og lære meg mønsterstrikk altså. Jeg har strikket så mye i ensfarget nå, at jeg føler meg temmelig trygg til å prøve ut noe nytt nå.

Tips til facebookgruppe som jeg følger: Inspirasjon til håndarbeide.. Der er det mye fint og morsomt :)

Trulte H

08.02.2013 kl.12:59

Maja: Det er gøy med mønster strikk og det er ikke vanskelig bare man følger noen ekle grunnregler...Jeg har skrevet om den ene under dominant og ikke dominant...og det er å alltid ha trådene på samme sted igjenom hele arbeidet. Og så er det å ikke stramme trådene når du strikker, jeg foretrekker å bruke kasteteknikk andre har andre måter å gjøre det på. Lykke til.

Maja

08.02.2013 kl.14:46

Da skal jeg sjekke ut det ;) Skal bli morro å prøve

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten