Strikkevettreglene

De reglene som nå vanderer rundt på nettet og hvor navnet til den som har diktet dem er fjernet er jeg ikke så begestret for. Syns faktisk at når man legger ut andres ånsverk at man skal skrive under hvem som har forfattet dette. Disse strikkevettregelene som går rundt nå ble forfattet av Aase Lynne til hennes gruppe "Strikkesida" i fjor. En spurte om lov til å låne den, og vedkommene henviste til hvem som hadde laget disse. Men de som senere har delt dette har slurvet veldig med det, noen har faktisk utgitt seg for å være forfatteren av disse kloke ord.

Her kommer disse kloke ord, og dette bildet av disse er laget i samarbeide med forfatteren. Og jeg har hennes tillatelse til å legge det ut.(og det finnes et annet sett med slike regler, men de er helt anderledes, og er nummerte, de gikk rundt for flere år siden.)

8 kommentarer

Fru Stussli

04.02.2013 kl.18:31

Strålende regler som jeg lett kan leve etter :-D

Trulte H

04.02.2013 kl.18:39

Bente og Lars O: Ja ikke sant. Syns det var dårlig gjort at folk kopierte dem, uten å si hvem som hadde forfattet så bra regler. :-)

Lisbeth Pedersen

04.02.2013 kl.18:47

Godt du skrev om det, jeg har selv snakket med Aase Lynne. Aasen Lynne skrev dette for ca 2 år siden. En butikk, som også har sin egen fbside, "lånte" den. Da Aase Lynne gjorde de oppmerksomme på det så beklaget de og slettet det fra sin side.. men da var den jo alt ute flere steder. Enig, er dumt at forfatternavnet fjernes. Derfor skrev jeg forfatternavnet inn manuelt på min blogg.

Hobbystua

04.02.2013 kl.19:03

Er flott at du har tatt et tak i det og fått skrevet hvem som har opphavet av det. Har selv sett at det florerer rundt på mange blogger i disse dager,,og har selv lurt på hvem som har laget dette artige skrivet. Er jo mange som stjeler bilder og mønster og legger ut på sine sider og skriver at det er deres egne mønster. Mange frekke i dagens samfunn.

Men er vedlig artig denne strikkevettregelen,,,den liker jeg godt. God kveld videre til deg:))

Trulte H

04.02.2013 kl.19:17

Lisbeth Pedersen: Bra du har satt til navnet på den du har lagt ut...Jeg husker når hun la den ut på strikkesida og hun sa også selv at det var ca 1 år siden. De som lånte den opprinnelig satte inn henvisning til Aase Lynne...Og de hadde også spurt om å låne den. Og noen senere har slettet når de har blitt oppmerksom på dette, men ikke alle. Dette innlegget som kommentarene ligger på er godkjent av Aase..også bilde før det ble lagt ut av meg. Det var jeg som gjorde Aase oppmerksom på den du la ut for noen dager siden. :-)

Trulte H

04.02.2013 kl.19:21

Hobbystua: Ja er så lei de som stadig stjeler ting og legger ut som sitt eget...Jeg har opplevd det med flere oppskrifter at de sier at det er egne oppskrifter på ting de legger ut både fra mine oppskrifter og andres...Forstår ikke at det skal være så vanskelig å si hvor man har hentet ideen fra...Men det er jo ikke bare vi vanlige strikkere som låner uten å si hvor ideen er hentet...en av de som lager barnetøy er jo alt redesign fra gamle oppskrifter...Men oppgir de det, nei og penger skal dem ha for dette...:-)

Thorill Paulsen

06.02.2013 kl.12:04

Så enig, så enig me dokker alle her! Men hvilke regla e d egentlig som gjeld'; hørte engang ei si at bærre d endres maskeANTALL, så kan d være 'ny oppskrift'...Går sånt an???

Og 'lov om opphavsrett' - e 'kje d bærre vanlig skikk og bruk....?

Trulte H

06.02.2013 kl.12:45

Thorill Paulsen: Strengt tatt kan du bare forandre på maskeantallet ser det ut for, eller flytte en maske eller to i diagrammet...Men jeg ville aldri tatt betalt for en oppskrift som er så opp til andres...

Og det er lov med redesign men da bør det fortelles hvor orgnialen er hentet fra...Der er Dale designerene veldig flinke til å oppgi at det er redesign av gamle oppskrifter...:-) Andre er ikke det...Man tager et reinsdyr eller et annet dyr, tegner det inn i sitt mønster og sier dette har jeg funnet på....Hvorfor kan man ikke oppgi hvor man har fått ideen fra, det blir jo ikke mindre eget design selv om man har blitt inspirert av noe...Som jeg har sagt før alt er strikket, så og si alle mønster er strikket eller heklet tidligere, jeg ser nesten ingen ting som jeg ikke har sett før i en eller annen variant...Det å designe strikkeplagg/mønstre er nesten som å finne opp kruttet på nytt...:-)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten