Rundfelt fjøsgenser/bruksgenser

til svigerdatter ferdig. Den var ferdig i romjulen, men når hun prøvde den så syns hun halsen var for vid, og for trang over skulderene. Så jeg rekte opp, og strikket deler av toppen på nytt. Dette burde jeg egentlig ha tenkt meg selv, for den er strikket etter Sandnes sin rundfelte Marius oppskrif og den har jeg prøvd meg på før...med samme resultet at jeg må strikke toppen på nytt. Halsen blir etter oppskriften for vid, og den blir for trang over skulderene...Og for kort i livet og på ermene...Men når jeg strikker normal rundfelling så blir bolen og ermene lenger. Jeg har strikket i Kauni, men med samme strikkefasthet som i oppskriften...Det er to forskjellige rester av Kauni som er brukt...Rester etter sjalstrikking. Ensfarget svart, og flerfarget lilla, grå og svart. Hele genseren veier 298 gram, før jeg gjorde den om veide den rundt 200 gram...og bare forskjellen i vekt viser jo for "rar" oppskriften er. Den er strikket i M/L fordi svigerdatter er ganske høy.Må for ordenskyld gjøre oppmerksom at de ikke har noe fjøs..men noe skal jo genseren hete...Og da syns jeg Fjørsgenser var et godt navn. :-) Den er veldig lett, og tynn. Derfor fin under kjeledress eller annet tøy. Samtidig som Kauni som er ren ull er veldig varmt. Nydelig garn å strikke av, og holder seg pent bare man lufter eller vasker forsiktig.

Stikkord:

5 kommentarer

Gyda

03.02.2013 kl.14:59

Så deilig ut, skal ta til etteretning det du skriver om Sandnesfellinga. Har to på bestilling så får finne frem Kirsti-Lill sin felling på "Løpende hund" for den fungerer :-)

Ellen

03.02.2013 kl.15:20

Rå-lekker fjøsgenser altså :-)

Trulte H

03.02.2013 kl.15:26

Gyda: Jeg tror ikke det er svigerdatter som er "rar" i fasongen...Hvis du ser på bildet av den rundfelte sandnes saken, så ser du den strammer over skulderen som et pølseskinn...og veldig vid i halsen...og det samme ble denne jeg lagde..dette var den 2. genseren jeg har brukt den oppskriften som base for...Og på begge måtte jeg gå tilbake å ta vanlig rundfelling..jeg tok utgangspunkt i den rundstrikkede Cortina som ligger på Dale sine sider for gratis nedlasting...og tittet også litt på andre rundstrikkede gensere som jeg har mønster på.

Jeg har ikke mønster/oppskrift på løpene hund, og vet ikke hvordan hun har gjort det...men hvis du har strikket en av dem, så ville jeg ha brukt den. :-) Jeg kommer ikke til å strikke overdelen av toppen fra rundtfelt marius mer...:-) Men bruke en av de andre..:-)

Gyda

03.02.2013 kl.15:44

Ja var veldig fornøyd med hennes rundfellingskal ta en titt på den Dalegenseren og å sammenligne for hvis jeg ikke husker helt feil så vil jo den passe med Mariusmønsteret :-)

Trulte H

03.02.2013 kl.17:39

Gyda: Den dale genseren passer med Marius...den er strikket av et garn som ikke er i salg lenger...men jeg fikk det til å bli bra tilslutt på Cortiangenseren som jeg lagde til svigerdatter når jeg gikk etter det som sto der...Mener det startet med fell hver 7 maske, strikket noen omganger så hver 6. maske osv helt ned til den ble passe i halsen...men ta en titt for jeg er ikke helt sikker dette står ikke på diagrammet, men nesten helt nederst på den skrevene oppskriften som tips til pen rundfelling..men har desverre kun bilde av den før jeg rettet den opp. :-)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten