Lange Sprang (Strikketeknikk)

(Bruker kast når jeg strikker)

Har stikket flere ting med lange sprang, det siste er hundejakke og hundekjole.  Ofte syns jeg at når det er lange sprang så ser man hvor det er "tvinnet", og den teknikken jeg bruker (og helt sikkert mange andre) oppdaget jeg ved en tilfeldighet når jeg strikket selbugenseren i kauni garn for 2-3 år siden. Jeg sier ikke at dette er den beste måten, eller den eneste måten, men for slik jeg strikker er dette den beste måten å gjøre det på.

Jeg stikker alltid mønster med en farge over pekefinger, og kaster den andre fargen. Har jeg mer enn 2 farger så kaster jeg med en tråd, resten har jeg over pekefinger og eller langfinger på venstre hånd. :-)

Det jeg gjør er at jeg på en måte legger tråden som skal følge med i lange sprang rundt masken i bak. Og derfor bytter jeg om på tråden ved lange sprang slik at jeg ALLTID kaster med den fargen det er mest av. 

Hvis det er mulig så passer jeg på å ta "tvinnengen" over en maske på omgangen før som er samme farge som tråden som skal følge med.

Forklart med ord så gjør jeg følgene:

1. Tar og vipper høyre pinne under den tråden som skal tvinnes og som er på venstre pekefinger.

2. Strikke masken som vanlig med kast, og da ser du på bilde 2 at tråd nr 2 ligger oppå vrangmasken på en måte.

3. "Løfter" den tråden jeg skal kaste med over den som kommer fra venstre pekefinger...og låser fast "tvinnengen".  Da ligger tråden som ikke skal brukes der og da pga lange sprang låst bak masken...Og jeg syns personlig det blir minst synelig. (På baksiden ser det da ut som når jeg fester tråden.)

Og jeg "tvinner" aldri på samme sted som omgangen under.

Og selvfølgelig tvinner jeg miniumum hver 5 maske...men det regner jeg med er vanlig uansett hvilken teknikk du bruker. :-)

 

-

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten