Magic Loop (strikke sokker på rundpinne) Strikketeknikk

Dette er et gammelt innlegg som er repostet på denne bloggen som jeg nå bruker. Ikke mange bilder her, men har forklart hvordan jeg gjør det. :-) Så lykke til. Og dette er min erfaring som det står om under her...og bare min. Andre får danne sin egen mening om denne teknikken. :-)

 Jeg oppdaget denne teknikken i 2007. I en lang periode brukte jeg den på votter, sokker og annet som kom i par. Det er best å bruke den kun på ensfargede når det er flere ting på pinnen, hvis ikke blir det mye krøll med trådene for meg.

Noen viktige ting for meg er at jeg ikke bruker maskemarkører, bare tråd i kontrastfarge. Maskemarkører kan ofte henge seg fast i arbeidet, og da velger jeg å bruke gamle metoden med merketråder.

Jeg bruker aldri engelske oppskrifter pga dysleksien, og alt nytt lærer jeg ved å prøve meg fram. Og tilslutt får jeg det ofte til.

Legger opp først halve av sokk 1, halve av sokk 2, slår "krøll" eller loop/bue på pinnen,  så resten av sokk 2, og resten av sokk 1... og strikker i vei...veldig enkelt forklart. Du må ha et nøste til hver sokk selvfølgelig, og stramme godt i "gapet" mellom sidene. .(Dette er på mange måter samme teknikk som de fleste bruker ved luestrikking når man har startet med fellingen og ikke gidder bytte til mindre pinne eller 5 pinner. Man tar tak i høyre pinne drar lua/strikketøyet nedover pinnen samtidig, slår en "krøll" eller loop/bue og strikker videre. Vist helt nederst på en babykjole...:-) Er rundpinnen stor nok så drar man ut en loop ca midt på arbeidet også.)

For å finne ut av dette la jeg opp til to sokker, strikket litt opp...Delte hver sokk i to med merketråd i begge sider, og tok fram en lang rundpinne med myk kabel. Begynn på første sokk,  strikk sokk 1's første halve sokk over på rundpinnen, strikk sokk 2's første halvdel inn på pinnen., lag "krøll" eller loop/bue på pinnen, strikk sokk 2's andre halvdel inn på rundpinnen med samme garnnøste som du brukte til 1. halvdel. Strikk tilslutt over sokk 1's andre halvdel med samme garnnøste som du brukte på sokk 1's første halvdel.


Egentlig kan du strikke inn så mange sokker osv du vil bare du passer på nøstene dine. Jeg strikker bl.a 6 nisser samtidig.....

Her er linken jeg brukte for å knekke koden med to sokker på en gang, og via den og testing fant jeg fram til denne framgangsmåten på to eller flere på en pinne. Hun bruker to rundpinner, så gikk det veldig greit med bare en, og med "krøll" i ene enden isteden for pinner.

Første gang jeg hørte om dette fenomenet var på et forum og jeg syns det hørtes rart ut. Første gang jeg skrev om dette var på Trådsnella. Her var det link til det innlegget på trådsnella men den gikk nå til ingensteder . Senere er det mange som har spurt, og/eller laget innlegg om dette. Og mange av de er på engelsk. Håper dette jeg har skrevet over var til litt hjelp for de som fortsatt sliter med å få det til. Og trykk på bilde og se på det, der tror jeg man ser hvordan pinnen går igjennom de forskjellige sokkene.

Selv bruker jeg sjelden teknikken lenger fordi jeg strikker som oftest med mønster, og da går det fortere på de gode strømpepinnene....

Nå når jeg repostet dette så er det ikke bare meg, men ganske mange som har gått tilbake til strømpepinnene etter hva jeg leser på grupper på FB og diverse forum. Men det er jo alltid gøy å prøve noe som er nytt for den enkelte. Lykke til.


---
Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©

Stikkord:

5 kommentarer

Maja

22.01.2013 kl.20:34

Jeg elsker å bruke rundpinnene på sokker og votter. men dog kun på typer som ikke har mønster. Det går raskt og greit unna. Men å bruke vanlinge pinner er heller ikke å forakte. Skal man bruke rundpinner, så er det veldig avgjørende at man bruker en som er lang, slik at det blir lettere å strikke, og man slipper mye frustrasjon for at pinner ikke når helt rundt, og man blir sittene å presse tøyet alle veier :)

Trulte H

22.01.2013 kl.20:53

Maja: Ja brukte det mye før, og lange rundpinne...Men jeg syns det går fortere med fem pinner jeg...Brukte det på fanagenseren til gubben og mye annet i mønsterstrikk også...Men ente opp med å først bare bruke det på ensfargede ting, og nå bruker jeg det ikke i hele tatt...Men for de som liker teknikken er den jo veldig fin, og vet at mange ikke liker fem pinner. Og for de som sliter med å få det pent på fem pinner er jo teknikken glimrende.

Trulte H

22.01.2013 kl.21:04

Maja: Besøkte bloggen din men fikk ikke lagt igjen kommentar, fordi send knappen var blitt borte. :-)

Maja

23.01.2013 kl.12:52

merkelig.. skal sjekke det ut senere. Takk for at du sa fra ;)

Trulte H

23.01.2013 kl.13:09

Maja: Den var i orden nå...:-) Merklig at jeg så hele html som du har i bloggen din i kommentarfeltet i går, og så var knappen borte...Kanskje du drev og redigerte html. :-)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten