Prinsesse vest/tunika (Strikkeoppskrift)

Denne vesten/tunikaen er redesign av meg fra en bok fra 1932. Boka kan de med norsk ip lese på nb.no.

Mine oppskrifter er nok mer en strikke beskrivelse enn oppskrift slik man kjenner til fra Drops og andre garnlevrandører.

Og her står det hvordan jeg gjorde det.

Garn er Nepal.

Legg opp 100 masker. (hos meg til størrelse 9mnd til 1 år) Vidde før ribbstrikk under ermene er  ca 55 cm.  Strikkefastheten min er 18 masker er 10 cm på pinne 4.

Strikk diamant vrangbord slik:

1. omg 1 vridd rett, 1 vrang

2. omg  1 vridd rett i vridd maske under, 1. rett i vrangmaska.

Gjenta disse omgangene til ønsket lengde på vrangborden.

Strikk glattstrikk til 2-3 cm før ønsket lengde til der armhullet skal være.

Strikk vanlig ribb med 1 rett og 1 vrang i 2-3 cm.

Fell av 8-10 masker under armene.

Legg ut på neste omgang 20 masker (hos meg, større størelse trenger flere masker...Hullet skal bli like storte tilsammen som omkretsen øverst på ermen til prinssensen.)

Strikk 3 omganger med vanlig ribbestrikk, gå så over til diamantribb.

Første felling er på 2. pinne av diamantribb.

Fellingen er litt sånn som på rundfelling, men isteden for jevn felling feller jeg på begge sider av midtmasken der ermene er festet på, og to steder i på midtpartiet foran og bak. Pga av at det er rett og vrang feller jeg to masker samtid på denne måten. Ta en maske løs av, strikk to masker sammen, trekk den løse masken over.

Håper at dere kan se av bildet hvordan jeg har felt...Og det er likt på fremsiden og baksiden.

Jeg kommer til å strikke denne i tynnere garn også for likte godt fasongen. Og da kommer jeg nok til å lage noen forandringer.

 

Stikkord:

6 kommentarer

Ann Karin

20.01.2013 kl.15:35

å halledussen den var fin . jeg liker også denne fasongen gått . Flinke Trulte Tror kansje eg må prøva meg på ein lignede ein gang ;) Nå vett eg hvor eg skal gå og se hvordan eg skal gå fram hvertfall Takk

Trulte H

20.01.2013 kl.16:26

Ann Karin: Tusen takk. Ja liker fasongen veldig godt jeg også...Den passer til "alle" :-)

Hobbystua

20.01.2013 kl.23:22

Så fin den ble Trulte,,og ferdig alt:)) Du fikk det fint til med tynnere pinne på nepal garnet. Men hva strikker du nå? kommer innom og titter snart igjen:)) Må du få en ny fin uke med pinner og garn:)

Trulte H

20.01.2013 kl.23:42

Hobbystua: Jeg har begynt på en liten påskekjole til barnebarnet...I Mandarin petit men vet ikke hvordan det blir enda...Hadde en type i hode...men tror kanskje jeg har lagt opp for mange masker...så da får det bli en annen type..Får sove på det. :-)

Hobbystua

20.01.2013 kl.23:54

Det skal bli artig og se,,mange masker kan du jo ha og heller felle inn til halvparten i livet så det blir rynker. Det er jo søtt på små barnekjoler. Men er sikker på at denne blir fin også:) Mandarin petit er jo et nydelig tynt og fint garn for sommerbruk. Sov godt du,,og så er du klar for pinner i morgen igjen:)

Trulte H

20.01.2013 kl.23:57

Hobbystua: Ja tror det blir noe sånt...Hadde tenkt å strikke noe ala den lilla kappekjolen jeg strikket i fjor våres...Men regnet feil på antall masker i "underskjørtet" trodde det var 32 masker på 10 cm men det var bare 27 masker på 10 cm...Men gidder ikke ta opp så det blir nok en sånn med litt vidt skjørt og inn i livet...:-)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten