Denne er styggeste jeg har strikket

tror jeg. Ordentlig slaskestrikk dette. Er ikke ferdig, men ferdig skal den bli. Det er en vest eller noe slikt inspirert fra en skjørt/tunika i en bok fra 1932 og som ligger på nb.no. Linken virker bare for norske IP'er tror jeg. :-)

Probemet er ikke fasongen eller noe slikt, men rett og slett garnet. Det skal strikkes på pinne nr 5, og garnet er tynt og heter Nepal..blir jo nesten helsetrøye jo...

Garnet i seg selv er godt, og når jeg kjøpte det så trodde jeg at jeg kunne bruke pinne 3 eller 3,5 på det, men ser jo at det står pinne 5 og 17 masker er 10 cm...Og jeg har riktig strikkefasthet nå, men syns det blir slaskestrikk...

Denne under er også slaskestrikk, men det er det første jeg strikket, og jeg var ca 7-8 år gammel...Og burde jo klare å få det finere nå...Denne har forresten vært i daglig bruk siden den ble laget så det må jo bety at selv om ting ikke er perfekte kan det brukes. :-)

Skylder på garnet jeg...og at min smak heller mot stramme fine masker...:-)

Stikkord:

8 kommentarer

Ingers kosekrok

17.01.2013 kl.18:28

Kjekk nålteppe;)

Hobbystua

17.01.2013 kl.19:09

En artig nålepute du strikket som barn,,og er i bruk:) Nepal garnet er jeg kjempefornøyd med til strikking av luer som du sikkert har sett på bloggen min. Så da bruker jeg pinner nr 4-5 og med godt resultat:) Har ikke brukt det til noe annet,,så hvet ikke hvordan det er ellers på plagg. Men supert garn til votter luer og litt annet småstrikk:)

Trulte H

17.01.2013 kl.19:19

Hobbystua: Jeg tror jeg rekker opp, og tar frem pinne nr. 4 og litt fastere sånn rundt 20 masker på 10 cm.

Trulte H

17.01.2013 kl.19:20

Ingers kosekrok: Tusen takk. :-)

Linda Reitan

17.01.2013 kl.19:31

Jeg har strikket mye med nepal, og på glattstrikk bruker jeg pinne nr fem, men på rillestrikke bruker jeg enten 4 eller 4.5, kommer litt ann på hva du skal strikke. Om du ser på bildet mitt av Marius genseren som jeg strikket har jeg brukt Nepal med pinne fem, og det ble veldig jevnt og fint:)

Trulte H

17.01.2013 kl.20:03

Linda Reitan: Nå har jeg rekt opp elendigheten, og går for tynnere pinner...Og det blir nr 4 tror jeg, for det hadde jeg i 60 cm...Og mitt ble jevnt...men maskene var jo så store som hus...nesten. :-)

Fru Stussli

17.01.2013 kl.20:49

Hehehehe jeg venter til vi får se det ferdige resultatet før jeg dømmer det :-) Greit å skylde på garnet hvis noe går galt. Eller oppskriften/mønsteret hvis man ikke har laget det selv da.

Ha en strålende kveld!

Trulte H

17.01.2013 kl.21:13

Bente og Lars O: Har rekt opp hele greia jeg, og startet med tynnere pinner ble mye finere da...Ikke helsetrøye følelse på det jeg lager nå. Ha en fin kveld dere også. :-)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten