Selbu genser i Kauni garn

Dette er vel det som kan kalles en Selbugenser. Den er strikket i Kauni to farger. Og er en smal herrevariant.

Her som på alle gensere til min kjære så ser jeg først på hvor mange masker det er i en rapport. Og utfra det regner jeg ut hvor mange masker jeg må ha. Jeg vet at på dette garnet så har jeg en strikkefasthet på 24 masker pr 10 cm på pinne 3.

Jeg fant diagrammet på en gammel votteoppskrift for lenge siden, og tegnet den over på rutepapir og regnet meg ut til hvordan jeg skulle då det pent. Har etterpå sett at den rosa er brukt i flere andres gensere også.

Både ermene og bolen er av den smale type, og du kan bruke hvilken som helst grunnoppskrift og tilpasse til mønsterrapporten.Ta en titt på Sandnes sine sider, der er det mye fine oppskrifter som kan brukes som grunnoppskrift til en slik type genser. Strikket vrangborden med vridd rett.

Over skulderene har jeg strikket forhøyning i rille strikk både foran og bak. Har gjort det på forskjellige måter, på denne så felte jeg av med vrangmasker på forsiden rundt hele bolen.  Telte meg 15 masker frem på forsiden, og plukket opp masker til 15 masker før neste side. Strikket en omgang, og felte 7 masker i starten på omgangen fra 2. omgang. Strikket frem og tilbake samtidig som jeg feller i starten på hver side til jeg syns at halve halsen var passe stor...Det var ca 40-45 masker igjen. Setter disse på tråden, og strikker andre side lik. Tar nå de maskene over på pinne, strikker en omgang vrang. Brettkant. Strikker så belegget i glattstrikk.  Jeg velger å legge ut masker hver omgang for at belegget ikke skal bli for stramt når du fester det.  Fest belegget på innsiden.

Dette er IKKE en oppskrift, men et mer et tips for de som har lyst til å strikke en lignende genser og ikke har noe mønster.

Er ikke helt fornøyd med ermene fordi jeg var så dum å strikke hele genseren rundt og måtte sy maskinsømmer. Personlig syns jeg det blir litt klumpete.

Stikkord:

5 kommentarer

Linda Reitan

10.01.2013 kl.19:15

Nydelig:)

Trulte H

10.01.2013 kl.19:32

Linda Reitan: Tusen takk. Blir nok favoritt genseren hans det der. :-)

Trulte H

11.01.2013 kl.09:33

Trulte H: Ja det har det allerede blitt...den er så lett i vekt.

iina

11.01.2013 kl.16:56

Det er en fryyyyyyyyyyyd så alle disse vakre kreasjonene dine. Denne er jo bare aldeles nydelig :)

Trulte H

11.01.2013 kl.17:25

iina: Tusen takk. Er veldig fornøyd med denne selv også. :-)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten