Ballongkjole (oppskrift)

Og her kommer en liten beskrivelse på hvordan du kan lage din egen ballongkjole...Eller til en liten prinsesse.

Min strikkefasthet er på 31/32 på Dale babyull og Lanett på pinne 2 og 2,5. . Denne er i ca størrelse 9mnd/12mnd.

1. Du finner ut hvilket garn du skal strikke med, og finner ut strikkefastheten din.

2. Du måler barnet rundt livet rett under ermene og legger til noen få cm slik at den ikke blir som et pølsesskinn...Og regner ut hvor mange masker du må ha. Hos meg ble det 150 masker.

3. Det du da får legger du til 1/3 masker flere masker. I mitt tileflle måtte jeg legge til 50 m mer, og legger opp det antallet hos meg er det 200 masker. Strikke vrangbord jeg brukte pinne nr.2 . (jeg har ikke kjolen her men kan tenke meg at jeg strikket 7 cm.) På siste omgang av vrangborden legges ut  masker slik at du får dobbelt antall masker av hva du skal ha under ermene. Dvis på min ble det 100 masker ut jevnt fordelt jevnt rundt. For at det skal synes minst mulig så legger jeg alltid ut i en vrangmaske...Tilsammen har min ballongkjole 300 masker.

(4. Jeg har valgt å strikke mine "twist-striper" som jeg har brukt på flere luer jeg har laget og andre ting. Her består de av 4 bunnfarge, og 2 kontrastfarge. Og mønsteret forsyver seg hele veien rundt med en maske...Har ikke noe diagram her nå. Husk at hvis du bruker mønster må antall masker tilpasses antallet mønster i diagrammet. Hos meg er det delig med 6 som gjelder, og så må man fjerne 1 maske i første omgang for å få mønsteret til å flyte fint.  Og avsluttet twist-stripene med to omganger med kontrastfargen. Men det er like fint med bare en farge.)

5. Strikk passe lengde slik at det passer under noen cm under armen til den vesle frøkna, hos meg var det 27cm.

6. Nå skal du på neste omgang felle av halvparten av maskene. Jeg syns det blir penest å gjøre slik: *Ta en maske løs av, strikk to masker sammen trekk den løse masken over, strikke en maske* Gjenta fra * *

7. Nå skal du strikke vrangbord igjen litt kortere enn den nede, men med en rett og en vrang. Og resten av kjolen/seleskjørtet strikkes i vrangbordstrikk.

8. Nå skal du felle under armen, og jeg har felt 17 masker i hver side på min. Men dette vil jo variere etter hvor mange masker du har.

9. Legg opp masker på neste omgang. Jeg mener at det var ca 70 masker masker på min (9mnd/1år). Dette vil jo variere etter størrelsen du strikker.10. Så er det nesten vanlig raglan felling i sidene, men jeg tar ikke midtmaske, og strikker det slik. 1 maske løs av, strikk to masker sammen, ta den løse masken over. Passer også samtidig på at jeg hele tiden får rettmasken til å ligge fint som du ser på bilde. Dette vil si at man må følge med og snu og vrenge maskene slik at det blir fint...Omgangen i mellom fellingene strikker jeg de ene masken som egentlig er tre sammen vrangt. Men det går helt greit med vanlig raglan også...Se på bildet så ser du sikkert hvordan jeg har gjort det.

Og lurer du på noe så spør her på bloggen eller i de to lukkede gruppene jeg legger den ut i "Strikkesida" og "Galskap og Glede".

Lykke til.

 

 

Stikkord:

4 kommentarer

Enel

08.01.2013 kl.19:30

Artig kjole! Takk for oppskrift :)

iina

08.01.2013 kl.19:31

Så morsom denne var :D

Trulte H

08.01.2013 kl.19:34

Enel: Bare en glede å dele. :-)

Trulte H

08.01.2013 kl.19:35

iina: Ja syns den ble morsom jeg også...og det er en av de få tingene som jeg ikke har rekt opp en eneste gang. :-)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten