Hodeløs man med ny jakke

Redesign av Hurdalskofta. :-) Eller rettere sagt min variant etter litt lek med garn, pinner og et gammelt mønster. :-)

På Sandnes sine sider ligger det mange flotte gratismønster, og et av dem heter Hurdal. Dette er et mønster jeg har lekt meg litt med nå på våren og i høst...Har flere ting som bygger på diagrammet som ligger hjemme her klar til å blogges. Først ut er en herrejakke til gubben...Jeg har gjort den om til raglanfelling og slet ganske mye med utregningen før jeg ble fornøyd. Jeg har gått ut fra damestørrelsen for gubben er av det smale slaget.

Når man skal gjøre om slike gamle oppskrifter, så er det første jeg gjør å måle vedkommende som skal ha plagget. Så vet jeg at med den garntypen som jeg skal strikke med blir det 24 masker på 10 cm med mønsterstrikk.  Og da regner jeg ut hvor mange masker jeg må ha for den overvidden personen skal ha...i dette tilfellet 100 cm, og det blir 240 masker. Da er det bare å se på oppskriften om det finnes en oppskrift som har ca det maskeantallet.. Og gå gjerne noen masker opp i steden for ned...

På mange gensere er det ikke så bred mønsterrapport som på denne, for hvis jeg ikke husker feil så er hele på 32....

Så var det bare å strikke i vei etter diagrammet. Jeg strikker alltid frem og tilbake se innlegg fra i går.

Strikker til midt på bolen. Tel deg frem til begge sidene på bolen der ermene skal inn, sett en merketråd gjennom ca 14-16 i hverside litt avhengig av størrelsen du strikker.  På hver side av den merketråden setter du merketråder litt ned i mønsteret. Legg arbeidet bort.

 

Begynn med ermene følg samme opplegg som til den størrelsen du valgte. Og ha i bakhode at mønsterrapportene er på 32 masker, fordi når du nå legger opp masker videre oppover må du passe på at de 14-16 midtmaskene på bolen, blir de samme manskene som er midt under ermet når den er lang nok....Hvis ikke vil mønsteret i raglanfellingen se skakt ut. . Strikk ferdig begge ermene i riktig lengde. Da pleier jeg å legge ermet under armen til den som skal bruke genseren, og når den er passe lang der så er ermet ferdig, legg bort arbeidet. Strikk neste erm.

Strikk så bolen ferdig, husk å sette inn ermene på samme mønsterrapports omgang.

Jeg har strikket fellingen uten maske i mellom. Og jeg fellet også hver omgang de første 6 omg (tror jeg), så hver annen omgang.

 

Dette er ikke en oppskrift, men bare en forklaring på hvordan jeg gjør det, og kan kanskje hjelpe noen til å tørre å ta i de gamle oppskriften og bruke dem. :-)


 

8 kommentarer

akmusic

07.01.2013 kl.18:54

Kjempe kul:)!

-Ha en fin uke!:-D

07.01.2013 kl.19:23

Det var ei flott kofte, morsomt at det gamle kommer tilbake igjen :)

Trulte H

07.01.2013 kl.19:35

Anonym: Tusen takk...Elsker å leke med pinner,garn og gamle oppskrifter. :-)

Trulte H

07.01.2013 kl.19:37

akmusic: Tusen takk. Tittet på bloggen din og du hadde et fint kamera, og tar mye fine bilder.

07.01.2013 kl.20:59

En flott jakke :-)

Trulte H

07.01.2013 kl.21:15

Anonym: Tusen takk.

matja

08.01.2013 kl.12:40

Nydelig jakke.Flotte farger.Må visst studere den teknikken nærmere,siden jeg hater å strikke mønster på vrangen.

Trulte H

08.01.2013 kl.13:04

matja: Tusen takk.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten