Strikketeknikk: Mønsterstrikk med to farger på vrangsiden.Bl.a den jakken over er strikket frem og tilbake.

Jeg strikker vrangt litt rart syns mange, og hvordan jeg strikker den kan dere se i innlegget fra i går. Vet ikke om min teknikk på vrangstrikk med to farger fungerer med de vrangteknikken som står beskrevet hos Drops. Da det er mye røring med pinnene i de videoen i forhold til min teknikk. Men som sagt kan man jo prøve og hyggelig hvis jeg får tilbakemelding på hvis det fungerer med de teknikken for vrang også. Her eller på FB.

(Legger oss inn en link til rettstrikk strikket på retten tilbake isteden for vrangmasker...http://www.youtube.com/watch?v=_By7O0Ej7K4 og det var slik jeg gjorde før jeg begynte med de enkle vrangmaskene.)

Og hvis det er tre eller flere farger så lar jeg den tredje osv tråden henge forann arbeidet, og plukker den opp ved behov.

I tillegg så strikker jeg rettsiden motsatt av de fleste fordi jeg har mønsterfargen over pekefinger, og kaster bunnfargen. Dette fordi jeg syns det blir finest. (Skal finne fram et gammelt blogginnlegg samt skrive noe nytt om dominant og ikke dominant farge senere i uka.) For de som kaster mønster fargen, og strikker bunnfargen er det bare å ta pekefinger fargen ned på tommelen, og kastefargen på pekefinger, da blir stikkingen jevn på forsiden. De som strikker med to farger på pekefinger, tar etter hva jeg forstod etter å ha spurt den som de har nærmest strikketøyet over tommel, og beholder den ytterste på pekefinger....Men dette ser du veldig fort på baksiden hvis du har byttet på dem. Da kommer det på en måte to farger rett over hverandre, og ikke annenhver..

 

Da er de to første bildene av hvordan jeg strikker med den på pekefinger......Og her kommer de med hvordan jeg strikker med tråden over tommel.

Nå er ikke mine paylabber noen fotomodeller akkurat da, men det får bære eller briste...:-D

Her er bildet som jeg laget i våres og la ut på en strikkegruppe på nettet.

 

Håper at dette er forståelig og til hjelp for noen. Dere kan spørre her eller på FB. Blogginnlegget blir lagt ut av meg på to lukkede strikkegrupper jeg er medlem av, men du må gjerne legge det ut på andre grupper også. :-)

 

 

 

Stikkord:

17 kommentarer

Ildri

06.01.2013 kl.16:22

Hei. Kom over din link på FB i dag på strikkesia. Dette skal jeg virkelig teste ut. Jeg har strikket i mange år og aldri ant at det gikk an å strikke vrangmasker annet enn med mye "vriding" noe som ofte gjør at det blir forskjell på rett og vrangomganen.

Har vel aldri tenkt på å google det:).......Tusen takk for at du deler dette .

Nå skal jeg i gang med et "prosjekt kjørepose" og med mønster fra et blad(Vikings vognteppe) og delvis mønster fra Mariusboka på en kjørepose......og bruke viking superwash som da har en annen strikekfasthet enn smart (tror jeg det var) ..... Ha en fortsatt fin kveld

Ildri

Trulte H

06.01.2013 kl.16:35

Ildri: Så koselig å høre. Du kan jo skrive et lite ord på FB sidens innlegg også så ser jeg hvem av alle der inne du er. Hvis du vil altså. :-)

Ildri

06.01.2013 kl.16:42

Det skal jeg gjøre:)

Ildri

Ildri

06.01.2013 kl.16:50

Har forøvrig en blogg som dessverre blir litt for sjelden oppdatert. Driver med litt forskjellig ved siden av strikking.

Ildri

http://ildrisquiltebu.blogspot.no/

Trulte H

06.01.2013 kl.16:53

Ildri: Har alt vært å tittet på hjemmesiden din, og på bloggen din. På hjemmesiden fant jeg ikke gjestebok, men skal titte mer senere. Den hjemmesiden var kjekk og mye fint.

iina

06.01.2013 kl.18:30

Dette ser jo rett og slett genialt ut! Og den vrangmasken der er enda enklere enn min. Nå sitter jeg bare og venter på at fingrene mine blir mer medgjørlige og jeg kan strikke igjen, så skal dette teste ut :)

Trulte H

06.01.2013 kl.18:58

iina: Fint at du likte det. Og jeg kan garantere at det er veldig lett for fingra for mine er også ofte vonde men ikke med den strikkemåten her.

iina

06.01.2013 kl.21:57

Jeg må nok vente litt... Pr. idag klarer jeg ikke å strikke en eneste maske, verken rett eller vrang :(

Trulte H

06.01.2013 kl.22:05

iina: Uff så trist å høre...God bedring, og håper du fort blir bedre. :-)

Emmy

07.01.2013 kl.15:39

Hei! Dette var jo en helt genial måte å strikke vr.m på. Etter å ha sett dette måttte jeg prøve den og den er lettere og "snillere" med handleddet mitt. Tusen takk for at du deler dette med andre :) Maskene stammer seg jo mye bedre enn de vanlige vr.m gjør,så igjen tusen takk ;)

Annonym

07.01.2013 kl.16:21

Hva er det egentlig bloggen din går ut på? :)

Trulte H

07.01.2013 kl.17:00

Annonym: Ja det kan du lure på...:-) Og annonyme spørsmål blir ikke besvart seriøst...Ikke Anonyme heller...;-P

Trulte H

07.01.2013 kl.17:01

Emmy: Bare hyggelig å gi noen tips vet du.

MiaMaria

08.01.2013 kl.19:28

Genialt! Takk for at du la ut dette, dette skal jeg teste ut! Jeg sliter med vondt i armene når jeg strikker mye, men dette så da mye greiere ut. :-)

Trulte H

08.01.2013 kl.19:33

MiaMaria: Så fint at du har nytte av mitt tips. :-)

Katharina

14.04.2015 kl.10:35

Takk for fine tips!! Smart å bruke tommelen:)

Trulte H

14.04.2015 kl.10:44

Katharina: Flott at du kan bruke noen av mine tips. :)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten