Strikketeknikk: Vrangmasker på den enkle måten

Mange sliter med å strikke vrangmasker med en farge, og enda mer med to eller flere farger. Jeg sliter ikke med det etter at jeg kom på hvordan jeg lærte å strikke dem av min mor.  Når jeg tok opp ullstrikk igjen etter mange år med kun kunsstrikk så slet jeg veldig til å begynne med,  tittet på flere plansjer, og videoer...men de bare forvirret meg.  Plutselig mens jeg strikket et sjal sa det klikk, og vrangmaskene var på plass. Har lagt inn en bildeserie av mine masker i et annet innlegg. Der er et av bildene byttet om, men kommer til å skrive et nytt innlegg hvor jeg forklarer mer om at mine vrangmasker.

Denne jakken var noe av det første jeg laget i nyere tid ved å strikke hele plagget frem og tilbake. Eget design, og min svigerdatter har nå denne jakken. :-)
Jeg har siden det funnet videoer på nett som viser nesten måten jeg strikker på. Og den kalles russian purl. Legger ut link til disse under her. Når noen så disse sa de at det var vridd vrang...men for meg er de på retten IKKE vridd.  Når jeg strikker frem og tilbake så er det på rettsiden av arbeidet jeg ser etter at  beina står rett ned, og ikke er krysset før jeg strikker igjenom pinnen...Og om det skal bli rett eller vridd rett. bestemmer jeg nå. Og det som er viktig å passe på er at man tar å fisker opp masken med høyre bein på høyre side, og venstre bein på venstre side av pinnen når man skal ha rett maske. Når man skal ha vridd, så skal høyre maskebein krysse venstre maskebein, man kan også vri andre veien hvis man ønsker det.

 Russisk vrang (gjennom frontbein)

Russisk vrang (gjennom bakbein)

Russisk rett (gjennom bakbein)

Russisk rett (gjennom frontbein)

Russisk to rett og to vrange

Denne strikkemåten gjør at du har minimal bevelgelse med hendene, og gjør at man ikke får så lett vondt er min er faring.....

Senere i helgen skal jeg legge ut hvordan jeg strikker mønster frem og tilbake uten problemer pga at jeg strikker som jeg gjør..

Stikkord:

4 kommentarer

05.01.2013 kl.21:33

Så spennende da :-)

Tove

06.01.2013 kl.09:27

Ett lite stikkekurs. Veldig bra.

Trulte H

06.01.2013 kl.10:33

Tove:Tusen takk...strikkekurs og strikkekurs, men tror mange kan ha litt glede av tips som gjør strikking litt enklere.

06.01.2013 kl.10:49

Ja det tror jeg helt sikkert.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten