Finn feilen.....

Endelig har jeg kommet dit jeg var før jeg fant ut at jakken til lille Tulla var for liten. Men sånn er det alltid når jeg strikker etter mønster, da blir det feil opp til flere ganger...Nei liker best å strikke etter eget hode jeg...:-)

Det er en feil på denne også....men jeg valgte å ikke rekke det opp. Jeg ser det jo, men håper og tror at det ikke er så godt synelig da. Jakken heter Telemark og oppskrift fra Sandnes klassisk barn, og strikket i Rubin. Jeg syns som nevnt tidligere at dagens oppskrifter ofte har for slappe  masker, så jeg har lagt opp til størrelse 4 år, og har strikkefasthet 24 masker på 10 cm på pinne nr 3.

Kan du se feilen?

Og det er ikke det at jeg for første gang har strikket en jakke rundt og skal klippe opp altså. Alle som kjenner meg vet at jeg alltid strikker jakker frem og tilbake....uansett hvor mye mønster det er.  Så denne er et unntak der.

10 kommentarer

strikkepiken

04.01.2013 kl.16:24

Jeg ser ikke feilen jeg... Jeg syntes også at det var kjempeskummelt å klippe i strikketøyet første gang, men nå går det mye bedre. Har skrevet en bloggpost om dette om du vil lese?

http://strikkepiken.blogg.no/1350570241_montering_av_rundstri.html

Trulte H

04.01.2013 kl.16:57

strikkepiken: Skal lese den bloggposten. Men det er ikke det at jeg er redd for å klippe i strikketøyet...Jeg bare syns det blir mye finere uten maskinsømmer i strikketøy...Og det går raskere å strikke frem og tilbake...da er det bare å sette ermene rett i...Maskinsømmer og klipping tar jo litt tid...og for meg som strikker vrangt mønster like raskt som rett er det tidsbesparende...:-)

strikkepiken

04.01.2013 kl.17:16

Heldig du er da! :D

Trulte H

04.01.2013 kl.18:03

strikkepiken: Det å strikke raskt vrangt med to farger og en er bare teknikk...Har tenkt å legge ut litt om det senere. Problemet er egentlig at nesten alle videoer som ligger ute har en for meg merkelig måte å strikke vrang på, og da forstår jeg at man sliter...men måten jeg strikker på er rett og slett enkel og kalles russisk vrang...og så har jeg tråden på tommel og pekefinger når jeg har to farger..med tre eller fler så plukker jeg opp den/de siste...Når jeg strikker rett så kaster jeg hovedfargen, og har bifargen på pekefinger...osv...Men følg med har bestemt meg for å legge ut noe om dette i bloggen om en stund...Har lagt det ut i gruppe på FB som heter strikkesida, så er du medlem der så finner du det under filer.

iina

04.01.2013 kl.18:59

Russisk vrang? Hmmm... mon tro om det er den jeg bruker, for jeg skjønner meg ikke på denne virringen fram og tilbake med fingre og garn og pinner (og føtter?) som mange norske strikkere holder på med når de strikker vrangt.

Men å strikke mønster fram og tilbake... det vil jeg helst unngå, åkke som...

iina

04.01.2013 kl.19:07

Og nei... jeg finner ikke feilen ;)

Trulte H

04.01.2013 kl.19:11

iina: Hehe...ja vi er nok mange som strikker slik, jeg har nok lært det av mora mi vil jeg tro, og hun var ikke russisk.Her er mest likt slik jeg strikker: http://www.youtube.com/watch?v=AXcp8WPs47U http://www.youtube.com/watch?v=DYZd7CvLERc http://www.youtube.com/watch?v=eV2EbeufLHY http://www.youtube.com/watch?v=jBRh1m0z8ow Skal legge de ut ordentlig senere i helgen...De er ikke klikkbare nå tror jeg. :-)

Trulte H

04.01.2013 kl.19:15

iina: Skal fortelle hva det er i morgen tenker jeg...men jeg er glad at ikke feilen syns..:-)

iina

04.01.2013 kl.20:34

Nope--- jeg strikker ikke russisk. Men sikkert finsk. Som er nesten som den som er på filmsnuttene. Men ikke helt. Jaja, nå vet jeg det :D

Trulte H

04.01.2013 kl.21:04

iina: hehe...ja vet ikke helt hva jeg strikker men det ligner mest på den filmsnuttene...men flere har mobbet meg litt godmodig for at jeg strikker veldig rart.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten