Rundfelt Cortina genser

Denne genseren har Cortina mønster litt forandret av meg, men ikke mer enn at du lett kan strikke samme mønster ved å se på diagrammene som ligger  på Dale sine sider under gratis oppskrifter. Cortina genser blir ofte feilaktig kalt for Marius genser...De er litt like, men jeg personlig liker best Cortina da den er mer ren i  mønster og ikke så "tung" over bringa. Og så er det fargene, syns orginal Marius ofte kan virke litt for nasjonalistisk for meg, litt sånn ser her jeg er fra Norge og er hip....:-)

Bildene er dersverre litt dårlige, og håper å få tatt noen nye snart....På bildet er det båtutringing, og er strikket etter en standard rundfelt oppskrift med båthals fra Sandnes.  Jeg brukte denne som du finner i heftet som heter Tema 15 Voksne/Klassikere fra Sandnes som utgangspunkt men felte ikke i sidene. Det er flere som kan brukes i heftet Klassisk voksen, og i til fjellsheftene. Du kan sikkert finne noen i gratisheftene som ligger ute. Det du gjør da er at du bytter ut mønsteret i diagrammet til den oppskriften du bruker med diagrammet du vil ha i genseren. Jeg måtte strikke om øvre del av genseren fordi min svigerdatter ikke likte fellingen og halsen på disse med båthals og den var trang over skulderen.Når jeg måtte rekke opp, og da  strikket  jeg den også høyre opp bak slik man gjør på bukser, og lot det være lenger mellom fellingene etter hovedbården. Strikket og felte til det var rundt 90 masker i halsen mener jeg å huske.


Som dere ser av bildet så ser den noe merkelig ut...men så fin ut på selv om jeg måtte strikke den om som nevnt over. Dette skulle være en rufsete utegenser...Ikke en slik kroppsnær genser som den opprinnelige oppskriften var. (Skal prøve å få tak i bilde av den etter at den ble omgjort øverst.)

Nærbilde av mønsteretOg den erfarene strikker ser at begge bildene er tatt fra baksiden pga skjøten bak...men hadde det travelt før den gikk i posten...

 

7 kommentarer

iina

30.12.2012 kl.12:12

Tilbøyelig til å være enig med deg angående Marius vs. Cortina.

Mitt første møte med Marius-genseren var høsten -76, da jeg flyttet til Bergen fra Finland, og alle jentene i klassen holdt på med hver sin genser. Syntes den gangen fargene var veldig harde, og det synes jeg vel forsåvidt nå også :)

Trulte H

30.12.2012 kl.12:18

iina: Ja det er et eller annet med den trefargede orginale som skurrer for meg....Men syns selve mønsteret er greit nok nederst på tunikaer og kjoler men ikke til genser...Skal legge ut bilder av tunika til tulla med marius nede senere, og den ble fin syns jeg. :-)

matja

30.12.2012 kl.14:08

Nydelig.Er så enig i det med fargene.Er et hav av vakre farger å ta av så hvorfor ikke bruke de:)

Trulte H

30.12.2012 kl.14:09

matja: Ja ikke sant. :-)

Hobbystua

30.12.2012 kl.21:19

Heisann og artig og se deg tilbake igjen:) Strikke gjør du også fortsatt,,og nydelige farger på genseren. Jeg har selv kun strikket disse i barnestørrelse med rundfelling,og for barn er det nok en bedre passform med denne fellingen. Har hørt flere voksne personer klage på rundfelling på voksen størrelse. Men du fikk det til:) Riktig godt nytt år :))

Trulte H

30.12.2012 kl.21:39

Hobbystua: Formen min er veldig opp og ned, og så har jeg blitt bestemor i mars...og da ble det ikke mye tid til nett...bare barnestrikking. Og før det så flyttet vi...Men nå har blogglysten kommet tilbake. Riktig godt nyttår til deg også.

Trulte H

30.12.2012 kl.21:42

Hobbystua: Og bra at andre også har klaget på de nye rundfellingene...Jeg har en gammel oppskrift fra Dale med rundfelling som jeg skal bruke som jukselapp når jeg strikker rundfelling til voksene her etter. :-)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten