En frem og to tilbake...

Ja sånn er det når man "jobber" på egen hånd. 

 Når jeg strikker så bruker jeg som regel ikke oppskrift for jeg syns det blir finest når jeg strikker på frihånd. Men på baby/barnetøy syns jeg at jeg må bruke oppskrift noen ganger, så også denne gangen når jeg skulle strikke jakke til lille tulla i telemarksmønster.  Men så fort det er snakk om å bruke oppskrift så må jeg samtidig bruke hode, og det er ikke alltid med. Hvorfor jeg må bruke hode når jeg strikker oppskrift spør du deg sikkert. Jo det er ganske enkelt fordi jeg ikke liker "slaskestrikk", og må regne om oppskriftene til min strikkefasthet for jeg syns at at nesten alt i dag strikket altfor løst. Når jeg bruker garn som Peer Gynt, Falk, Smart eller noen av de billigere alternativene Rubin, Østlandsgarn osv så syns jeg det blir penest med 23/24 masker er 10 cm....ikke 21/22 som det er i dag. I "gamle" oppskrifter for slikt garn var det 23/24 masker pr 10 cm, og det syns jeg er mye finere enn strikkefastheten som er satt i dag.

Den jakken jeg nå strikker er strikket i Rubin, og på pinne 3.....Resultatet var jo at den ble alt for smal.  Så nå er det bare å rekke opp bolen. Er det noe rart jeg at jeg best liker å strikke på "frihånd" for da må jeg jo alltid regne ut maskeantall før jeg begynner.

Da er det bare å rekke opp da, men tok først et bilde....:


Oppskriften er fra Sandnes Klassikere barn, og skal passe til 2 år...

Opprekking er jo fin julesysel da...eller kanskje ikke. Fortsatt god jul alle sammen.

Stikkord:

2 kommentarer

iina

26.12.2012 kl.23:13

Hallo der! Deg kjenner jeg jo igjen fra gode, gamle Trådsnella, gjør jeg ikke?

Å rekke opp er kjedelig... men må man, så må man .... :D

Trulte H

26.12.2012 kl.23:44

iina: Joda jeg var på trådsnella i gamle dager...nå er jeg nesten ingen steder...Men fikk litt blogglyst igjen så da fant jeg ut at jeg måtte blogge litt da.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten