Vi lar oss lure....

Jeg skrev i desember et blogginnlegg hvor jeg spurte om vi var lettlurte....Og mitt svar da var ja. I dette innlegget henviste jeg bl.a til dette at vi gir penger i øst og vest uten å sjekke om "innsamlingen"  på nett går til det som det blir sagt. Nå er det den ene saken jeg henviste til kommet fram oppslysninger i en artikkel i Tønsberg Blad om at det kan være bløff at vedkommende hadde kreft og trengte penger til alternativ behandling.

 

Bloggeren Fay Sussan Gundersen har lenge skrevet om dette i sin blogg, og fått mye pes fordi hun har tatt dette opp. Personlig syns jeg det er flott at også unge bloggere bryr seg om nettsvindel og andre slike saker, og ikke bare blogger "rosa" stoff. Hvis alle rosabloggere kunne lære litt av Fay, og ikke bare tro at alt som ble skrevet på nett er riktig.  Være litt mistenksom når folk ber om penger, eller tjenester. Dette ville gjøre at personer som svindler eller bløffer får det litt vanskeligere.

 

I denne saken tror jeg det er mest unge bloggere/nettbrukere som har blitt lurt, vi "gamle" har sett det meste av slik bløffing og førsøk på svindel før, og går ikke så lett i fella. Fella denne gang var veldig vanskelig å se fordi bloggen til personen som iflg TB blir beskylt for bløff i en periode lå sammen med andre unge bloggere på Kreftforeningens side. Videre har det vært artikkel om den kreftsyke damen i TB i august 2010, samt i Journalen. (Sist nevnte er fjernet når jeg skriver innlegget.) I tillegg hadde de en FB side/gruppe med over 8000 medlemmer.

 

BRUK NETTVETT...TRO IKKE ALT DET DU LESER....SJEKK KILDER...det er alltid noen der ute som vil prøve å lure deg.

Stikkord:

5 kommentarer

Chris

15.01.2011 kl.17:19

Flott at noen tar for seg dette innimellom, for det er utrolig mange som lar seg lure gang på gang dessverre. Hadde de ikke det, så hadde det ikke vært "grobunn" for de som svindler heller. Man trenger mer enn en "sunn dose" med skepsis når man beveger seg i denne ikke bare "virituelle verden", men verden som helhet. Ønsker deg ei fortsatt flott helg!

irene-w

16.01.2011 kl.12:18

Jeg leste om dette i går. Synes det er fælt om noen har brukt egen sykdom som grunn til å få tak i penger. Men jeg er også skeptisk den andre veien. Nemlig at tenk om hun virkelig er syk, men har blitt uvenner med noen som derfor har valgt å spre rykter om at hun er frisk og en svindler istedet? Siden dama & samboern ikke er dømt for svindel (ennå?, det etterforskes nå), så kan det jo være at de er utsatt for skadelig ryktespredning. Ikke godt å si for meg som ikke kjenner noen i saken ihvertfall, selv om jeg leste mye om dette flere steder i går. Bare noen tanker andre veien.........

Trulte H

16.01.2011 kl.12:49

irene:

Det er jeg enig med deg i, men denne saken er veldig spesiell, og da er det viktig at man ikke tror på alt man leser, hverken den ene eller andre veien. Men sjekker kilder.

I dette tilfellet har jeg sjekket mange fakta før jeg skrev mitt første innlegg. Og kan nevne de her: 1. Bloggen ble fjernet fra oversikten over unge bloggere hos Kreftforeningen. 2. En fra et mediahus laget en låt til henne og solgte over nettet pengene gikk inn på kontoen deres...nedlastingen til den låta ble fjernet... 3. Faktafeil i "sykehistorien" 4. FB gruppen ble lukket etter spørsmål om "regnskap" fra de som hadde gitt penger. 5. Manipulering av journalbilde...dvs at det første bilde som ble lagt ut på bloggen sto det veldig tydelig en annen diagnose fra mars 2010 i tillegg til kreftdiagnosen i 2007. Dette lå bare ute en kort stund offentlig, ble så klipt slik at bare kreftdiagnosen ble synlig. Alt som blir lagt ut finnes der ute...det er bare å lete. 5. Begge to bytter navn på FB.

Det er disse 5 tingene jeg reagerte på og som jeg mener gir grunnlag for å stille spørsmål ved denne innsamlingen. Og dette er ting jeg har sjekket selv, og sett selv. Ikke noe jeg har lest i blogger....Etter at jeg skrev mitt første innlegg i desember så fjernet avisen Jorunalen sin artikkel om denne personen.

Og det jeg ønsker er at folk ikke skal tro på ALT det de leser. Still spørsmål, og sjekk kilder. Jeg er ikke enig i ALt som ble skrevet om denne saken i blogger, men jeg syns det er viktig at unge folk spør seg selv om kan dette være sant når de leser noe.

Jorunn

17.01.2011 kl.11:01

Denne saken har jeg overhodet ikke kjennskap til... Men heldigvis er jeg skeptisk av natur.

s

01.02.2011 kl.19:30

http://www.dn.no/forsiden/article1397135.ece

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten