Julekuler - Strikking - Linker til gratisoppskrifter

Når man først har funnet ut hvordan man skal strikke disse kulene kan man jo bruke alt man har diagrammer som passer til jul. Hvis man har et hefte om selbuvotter eller andre oppskrifter har man en diagrambank. Og man kan ta små elementer ut fra disse oppskriftene å strikke på kulene.

Og i dag 22 des fikk jeg et tips tll som jeg ikke tenkte på når jeg skrev bloggen i går. Det var små motiver fra broderi og hekle oppskrifter. Har jo gjort det selv, men tenkte kun strikke oppskrifter når jeg skrev bloggen. Sånne småmotiver kan brukes til alt, og er kjekke å ta vare på fra ukeblader osv. Jeg har en "bank" helt fra midten av 70-tallet med små motiver som jeg av og til bruker i strikking, bordering eller hekling. Den som minnet meg på dette var JounnP og hennes blogg med mye forskjellig i finner du her.

Grunnen til at jeg reposter deler av et gammelt innlegg er at jeg ser at på Hobbybloggen min er dette det mest besøkte innlegget, og de fleste kommer via google.

Under her kommer det repostede innlegget:

Det virker som det er en julekulevind som blåser over norske strikkere. Og alle henviser til en norsk bok, som er vanskelig å få tak i, og som i tillegg koster noen kroner.  Det kan være flere grunner til at man ikke har den boken, og kanskje heller ikke kommer til å kjøpe den. Men fortvil ikke. På nettet ligger det flere gratisoppskrifter på julekuler. (Engelsk men den to har diagram). Julekulestrikking er jo ikke noe nytt, og det er ikke de to forfatterene av denne populære boka som har "oppfunnet" julekulestrikking. Selv om enkelte prøver å fremstille det slik. Jeg fant spor av strikkede julkuler i 2008 da jeg lette etter "hjelp" på tova julekuler av ull. Jeg vet ikke om jeg har funnet igjen de samme strikkede julekuler som jeg fant da, men her er tre oppskrifter begge på engelsk:
http://www.straw.com/cpy/patterns2/accessories/Merino5-Ornament.html
http://www.craftbits.com/project/knitting-beaded-christmas-ornaments
http://scrubberbum.typepad.com/moth_heaven/2006/12/fair_isle_chris.html

Finner jeg flere så vil jeg legge de ut under her:.
http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=515&lang=no

Stikkord:

Én kommentar

Gerd Bjørk

29.12.2010 kl.20:40

Så mye fint du har laget, jeg er veldig imponert over hvor flink du er :-))

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten