Er vi lettlurte?

For en tid tilbake fulgte jeg rosabloggdebatten og fant en kommentar på en blogg som hentydet at det også på norske sider blir satt igang kronerullinger som bare er bløff.  Dette har jo vært kjent lenge fra det store utlandet.

Jeg har vært på nett ganske lange, har sett mye fake igjennom tidene. Første gang var på News hvor en fyr prøvde å utgi seg for en annen, men det ble fort avslørt. Men det lærte meg at man ALDRI skal stole på hva man leser på nett, man må etterprøve det på en eller annen måte. Ofte kan det være vanskelig.

Dette konkrete tilfellet her går på påstander om løgn om sykdom, og kronerulling via blogg.no og Facebook. Les mer om dette i innlegg i Fay Gundersens blogg. (Du kan også lese endel mer om denne saken ved å søke på google, og der lese bufret/cachen)

Det jeg vil ta opp er om vi er  lettlurte når det er snakk om kronerulling på Facebook og Blogger når profilen fremstår som troverdig.  Søker man på Støttegruppe på FB så kommer det opp veldig mange, og på noen av de så er det også snakk om pengestøtte til alt fra kreftbehandling til fotballbaner....Personlig ville jeg aldri gi noe til slike ting, men utfra hva jeg leser så er det mange som gir penger. Og da særlig når folk sier at det er til behandling av sykdom eller hjelp til barn som har det vanskelig. Hvorfor gir vi penger til fremmende mennesker som vi ikke vet noen ting om. Har hørt at enkelte slike støttegrupper kan ha fått inn over 200.000 kr....Jeg sier ikke at ALLE slike grupper og sider er fake, men når man ikke har mulighet til å etterprøve det så VET man ALDRI om man støtter en som trenger hjelp, eller om det går rett i lomma på lurendreiere.

Bare tenk tilbake på Haitibløffen for en tid tilbake. Da var det over 60.000 som meldte seg inn på en side/gruppe som siden forandret navn til noe med nekrofili...Heldigvis har FB forandret på endel ting slik at man ikke lenger kan bytte navn på gruppe/side hvis den er over en hvis størrelse. Slik at en ny Haitibløff får vi neppe. Men pengeinnsamlinger på støttegrupper blir ikke stoppet. Personlig mener jeg at både FB og blogger burde ha en "lov" som sa at pengeinnsamlinger var forbudt. Og at de stoppet slike sider.

Overskriften var: Er vi lettlurte? og mitt svar: JA. Vi vil ofte tro godt om alle.

 

Stikkord:

4 kommentarer

Fay Susann Gundersen

10.12.2010 kl.14:33

Går fint det :)

Bra flere ser dette! :)

Trulte H

10.12.2010 kl.14:44

Fay Susann Gundersen:

Flott. Ville varsle deg og spørre fordi saken jeg linker til er veldig spesiell og innlegget ditt er ikke helt nytt selv om det aktuelt og nye kommentarer kommer inn nesten hver dag.

Jorunn

10.12.2010 kl.20:13

Nå kan jeg vel bare snakka for meg selv... Men jeg har aldri gått på slik "pengetigging" på nettet. Derimot har jeg latt meg lure av en "tigger" som i mange år har gått rundt å tigget ved dørene her... En dame på min egen alder, ganske så uvasket (hun stinket) som etter hennes eget utsagn ikke hadde noe sted å bo, og en datter på 8-9 år. Det var flere enn meg som ga penger til henne hver gang hun gikk "runden" i gatene her. Hun kom gjerne to-tre ganger i året...

Men en dag traff jeg på henne i en klesforretning... Ren og pen, og nyfrisert var hun ute å kjøpte seg klær. Der og da forsto jeg jo at tiggingen hennes var bare bløff!

Trulte H

10.12.2010 kl.20:24

Jorunn:

Ja det er ikke bare på nett man kan bli lurt. Jeg kan titte på disse tiggesidene, men aldri gitt noe.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten