Strikkede julekuler...link til gratis oppskrifter på nett.

Det virker som det er en julekulevind som blåser over norske strikkere. Og alle henviser til en norsk bok, som er vanskelig å få tak i, og som i tillegg koster noen kroner.  Det kan være flere grunner til at man ikke har den boken, og kanskje heller ikke kommer til å kjøpe den. Men fortvil ikke. På nettet ligger det flere gratisoppskrifter på julekuler. (Engelsk men den to har diagram). Julekulestrikking er jo ikke noe nytt, og det er ikke de to forfatterene av denne populære boka som har "oppfunnet" julekulestrikking. Selv om enkelte prøver å fremstille det slik. Jeg fant spor av strikkede julkuler i 2008 da jeg lette etter "hjelp" på tova julekuler av ull. Jeg vet ikke om jeg har funnet igjen de samme strikkede julekuler som jeg fant da, men her er tre oppskrifter begge på engelsk:
http://www.straw.com/cpy/patterns2/accessories/Merino5-Ornament.html
http://www.craftbits.com/project/knitting-beaded-christmas-ornaments
http://scrubberbum.typepad.com/moth_heaven/2006/12/fair_isle_chris.html

Finner jeg flere så vil jeg legge de ut i dette innlegget.

Er også lagt ut i den andre bloggen min.

Stikkord:

5 kommentarer

hobbystua

03.11.2010 kl.21:26

Ser ut som en trend med denne boken med 2 karer nå som strikker og lager mønster. Selv skal jeg ikke kjøpe den boken. Er så mye annet å finne både på nettet og i oppskrifter. Holder meg til dem gamle tradisjonelle julekulene uten masker på. Men takker for linken du la ut:))

irene-w

04.11.2010 kl.09:38

Det er et julehefte for noen år siden som har norsk kunststrikk-julekuler også.

Jeg ønsker meg boka - mest fordi jeg synes det er gøy ! - selv om jeg aldri har strikka en julekule ennå da :-)

Trulte

04.11.2010 kl.10:43

Jeg kunne sikkert ha tenkt meg boka for å titte i, men ikke for å strikke dem. En kule er nok for meg....

Syns de gutta er litt oppskrytte...de bidrar ikke med noe nytt, men de har en god markedsføringskonsulent bak seg...Og jeg og noen med meg blir lurt til å tenke: Å denne må jeg ha...Men sånn er det jo med mange ting, ikke bare strikkingen til disse to.

bente

29.11.2010 kl.08:14

hehe synes de gutta er litt morsomme jeg da, artig påfunn og seffers en lur måte å tjene litt kroner på, men nå er ikke jeg noen strikker så jeg har ikke - kanskje ikke - så mye jeg skulle sagt :-)

Trulte H

29.11.2010 kl.11:27

bente:Ingen som nekter dem å tjene penger...men strikkede julekuler er ikke noe de har funnet opp. Og ikke alle som har lyst eller råd til å kjøpe julekuleboka eller andre bøker/hefter fra de guttene. Og det er mange fine gratis på nett.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten