Pulsvanter av Silja flerfarget garn

redpulsvanter

Det er en flette på håndbaken, men den syntes nesten ikke på bildet overbildet. Det er gubben som er modell ved fotograferingen.

flette

Over her er det et nærbilde av fletten. Har ikke brukt oppskrift på den, og bare strikket den etter eget hode.

Når jeg en sjelden gang strikker etter oppskrift så går det rett vest alltid. (Grunnen til det er nok som oftest dysleksien min, og ikke oppskriftene jeg prøver) Så også denne gang. Skulle strikke sjerf til pulsvantene. (de er til min svigerdatter) Og tenkte at et slikt "Tanntrollsjerf" må være tingen til en ung dame....Å ja, jeg strikket det ferdig og her er det:
dscn1088

Det er noe av det dummeste sjerf jeg noen gang har sett, ble jo bare en lang rullepølse. Så det er rekt opp og  ligger  nå  som et garnnøste i bokskapet og koser seg.....Har i steden begynt på et annet sjerf, noe alla samme fasong, men etter eget hode.....og da blir det mye mindre rulling enn det tanntrolletskjerfet  jeg prøvde meg på. Kanskje jeg skal kalle mitt nye sjerf for Karibaksjerf.........har stikket ca 1/3 og null rull....så og si. Og det er IKKE i rillestrikk, for det "Tanntrollsjerfet" av rillestrikk ble ikke pent pga de korte fargerapportene i Silja flerfarget garn....

Bildet kommer når jeg blir ferdig, men strikker på flere ting. Genseren har jeg strikket til og med 3 Ess rekke på, og begynner på armene om noen dager tenker jeg.
Stikkord:

19 kommentarer

Ann Karin

15.04.2009 kl.17:36

Fine pulsvanter.Man... ka i allverden har skjedd med skjerfet ditt da?? mitt skjerf rulla ikke sånt. Du får nok et fint skjerf ut av det til slutt.

Ann Karin

15.04.2009 kl.17:41

ups... Glemme fort. skjerf nr 2 blei jo sånt sjå meg og.

Trulte H

15.04.2009 kl.17:56

Ja det lurer jeg på også.....men har sikkert gjort noe feil, alt jeg lager etter oppskrifter blir snodig....derfor jeg sjelden bruker det....Diver med et nytt nå i en annen fargekombinasjon, og nå strikker jeg uten oppskrift. Det røde garnet får vente på tur....tenker det blir til høsten.

matja

15.04.2009 kl.18:43

Pulsvarmerne er kjempelekre.Nydelige farger.Har strikket sjalet i rillestrikk,så jeg har ikke hatt det problemet.Strikket mitt i Fabel så det ga flotte fargeskift.Lykke til med det nye sjalet.Ha en fin kveld:)

Heidi

15.04.2009 kl.18:58

Fine pulsvanter. Har aldri forsøkt meg på Kariusskjerf, men de jeg har sett har blitt omtrent som ditt. Vissnok kan man gjøre noe i starten av omgangene som gjør at det ruller seg mindre. Tror jeg hadde strikket Baktusskjerf (riller) i steden for. Hvis du ikke kommer opp med noe skikkelig smart :)

Trulte & Rainwolf

15.04.2009 kl.19:10

Strikker etter eget hode jeg, og da ruller det mye mindre...håper det går bra nå.

Turi

15.04.2009 kl.19:14

Flotte pulsvarmara. Kariusskjerf har eg ikkje prøvd på, men dei er flotte.

snakkemunn

15.04.2009 kl.19:29

Garnet hadde fine farger. Karibiaksjalet var et godt navn på det. Synes pulsvantene var fine, sjalet ja hva skal jeg si. Det blir no rullet rundt halsen...:-)

Eva Nygaard

15.04.2009 kl.19:30

Synes både pulsvanter og skjerf er helt flotte! Karius-skjerfene SKAL rulle seg slik. Jeg har 4-5 stykker og er kjempeglad i dem!

Trulte & Rainwolf

15.04.2009 kl.19:42

Ok Eva, de jeg har sett av Karius-sjerf har ikke vært som en pølse...de har bare rullet litt i kanten. Baktus sjerfene er jo striket i rillestrikk så de ruller ikke....men det jeg ønsket meg var et sjerf som bare rullet litt slik som de jeg har sett i flere blogger, tror det er hos http://strikkepinnen.blogg.no som har et som ikke ruller, og som jeg syntes var så fint.

Greta

15.04.2009 kl.20:00

Det var noen vakre pulsvanter. Litt vanskelig å sjå mønsteret, men ser veldig fint ut på nært hold. gar to sånne nøster i lageret mitt eg og. Likte ideen din, kanskje det vert noko liknade herfra også.Liker ikkje oppskrifter eg heller. Ofte best å komme på sjølv, men av og til er dei god å ha. enkelte kan vere lett å forså også.Ha ein nydelig kveld

Torunn

15.04.2009 kl.20:08

Flotte pulsvarmarar!! Håpar det går bedre med skjerfet ditt denne gongen.

Ann Karin

15.04.2009 kl.21:35

Eg er blitt så gammal og glemsk. Er ikke heit sikker hva jeg gjorde Eg tror eg tok første maske av og strikka maske 2 i begynelsen på hver pinne. På det skjerfe som ikke rulla.Skjerfe som rulla duppa eg i ei bøtte med vann og hengte det drypp vått på langs på snora. Det hjalp . Hadde eg hatt strykegjærn der å då så kunne eg nok hatt dampa skjerfet,men strykegjæne var på lån.Eg lige ikke dette skjerfe. Det er nok derfor eg har glemt det helt ut . Det ligge nok i bunnen på ei skuff. Brukt toppen to ganger. ; )Derimot det skjerfet som ikke rulla er mitt favoritt skjerf

elins strikkeri

15.04.2009 kl.22:54

Supre pulsvanter med fine farger!! Veldig kjedelig når strikketing ruller slik:)

Hobbystua

15.04.2009 kl.23:44

Jeg synes både pulsvantene og *rulleskjerfet* ditt var flott,,jeg har strikket to slike og det har vært min favoritt i hele vinter.Strikket det i fabel,,kan jo hende garntypen har litt å si også.Men du tryller nok frem noe fint igjen

Greta

16.04.2009 kl.17:15

svart deg på bloggen min

Bittami

16.04.2009 kl.20:48

Så fine pulsvanter og fint skjerf du fikk av garnet. Jeg har strikket barneleste av sånt garn, og produktene blir jo så "glade" av alle fargene:-) Har også strikket Karius-skjerf, og mitt rulla like mye som ditt.. Fikk råd om å prøve med en fastmaskeomgang rundt, men prøvde det ikke. Dampa litt på det, og det retta seg litt da.

mimouna

16.04.2009 kl.21:44

Gøye farger! Jeg fant ut at Thermis-mønstet er greit på slike skjerf, det ruller seg ikke og blir likt på begge sider. (to pinner 2 r 2vr, to pinner r) Spent på å se din løsning.

Jorunn

16.04.2009 kl.23:41

Så flotte disse var!

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten