"I nøden spiste fanden fluer, og jeg strikker med akrylgarn"

fanavest 70 tallet

I høst gikk jeg tom for ordentlig garn fra Norge, og måtte ha noe å gjøre. I Sverige så har vil tilhold i ødemarka så og si, det finnes en Coop butikk og en Bymac. Det var lettere sagt enn gjort for Rainwolf å finne garn på disse to stedene. Men som den energiske "Ulven" han er så fant han etter et par dagers leting på Coop noe acrylgarn i et nedstøvet stativ i en krok av butikken. Stolt kom han hjem med fangsten, og glad var jeg for da hadde jeg noe å henge fingerene i.

Da var det å dra fram gamle mønster for å finne ut hvor mye man skal legge opp for å få til en vest med pinne nummer 4, (vi hadde enda ikke fått in data'n så det ble manuell leting i gamle hefter/oppskrifter.) Jeg fant en "fanakofte" fra midt på 70-tallet, den er selvfølgelig i helt andre farger men strikkefastheten stemte, så det ble det den. Garnet var ganske greit å strikke med, og vesten ble ganske grei. Fin om våren.  

Men min strikkelyst sluttet jo ikke med den vesten, og garntom var jeg fortsatt, så "Ulven" måtte ta en ny tur på Coop og bunkre garn. Da til et sjal. Dette sjalet skal jeg strikke opp i noe garn fra Sparkjøp til høsten, da vil jeg også legge ut oppskriften her på bloggen. Men tilbake til dette blåsjalet. Det er strikket i rettstrikk og hullstrikk, og var veldig raskt å lage. Det ble kjempestort, og blir sikkert helt ok å bruke en litt kald sommerkveld.

svenskesjal

Sjalet får nok navnet "Svenskesjal"
Stikkord:

12 kommentarer

Greta

23.03.2009 kl.15:53

Du får ta deg ein tur tilNorge og hamstre opp garn skjønner eg. Akrylgarn er vel for så vidt greit, men eg holder emg til ull og bomull. Vesten vart da skikkelig fin den og sjlet vart nydelig. Er godt å ha noe å slenge over skuldrene ein fin sommerkveld på terassen også.ha ein flott dag videre

mimouna

23.03.2009 kl.17:08

Vesten var fin den, selv i akryl. Må man så må man. ;o)

Strikkepinnen

23.03.2009 kl.21:43

Acrylgarn er heller ikke min favoritt å strikke med.Vesten blei kjempe fin.

Hobbystua

23.03.2009 kl.21:51

Takker for koselig kommentar.Jeg syntes både vesten og sjalet ble skikkelig fint.Du får nok hamstre litt garn fra gamlelandet igjen.Ønsker Dere begge en fortsatt fin og kreativ uke.-))

Solveig

24.03.2009 kl.09:59

Gøy å ta i bruk gamle mønstre. Både vest og sjal var fint - selv i acrylgarn. Det er jo en grei nødløsning når man ikke har noe annet. Tror aldri jeg vil oppleve å gå tom for garn, forresten.

24.03.2009 kl.11:03

Stilig vest! Sjalet så helt nydelig ut :) Spørs om du ikke må ønske deg garn til jul :D

Greta

24.03.2009 kl.11:55

Hei. Karius skjerf er strikket med rett på eine sida og vrang tilbake slik at det krøller seg litt sammen og så er det økt på begynnelsen av kvar 4 pinne i eine sida. Baktus skjerf er rillestrikka og ellers same fremgagsmåte med økning i begynnelsen av pinne kvar 4. omgang halveis til ferdig størrelse, og så felling tilbake kvar 4.omgang til begynnelsen att, om du forstår kva eg meinar. http://strikkepinnen.blogg.no/1217181055_karius_skjerf.html her er karius varianten.

Greta

24.03.2009 kl.12:16

Det er Karius skjerf. Baktus skjerfene er vanligvis like store. Strikka med ett nøste f.eks. fabel opp til du snur og dermed ett nøste tilbake. Eg brukte berre ett nøste i alt, derfor vart det mye mindre, men det skulle ver løst strikka og ikkje så stortBerre hyggelig at du spør :=)

mimouna

24.03.2009 kl.12:28

Hei igjen! :)Amaryllisløken min får vann hver gang de andre blomstene får, bare pass på at den ikke får for mye.

aud47

24.03.2009 kl.21:36

hei på deg...dere. kjempefin vest og flott sjal... du får nok ta turen over grensen på garn runde...ha ei fin uke:-)

sipusa

25.03.2009 kl.19:54

Aiaiai.....men hvis dere er i nærheten av Uddevalla så er det en superflott garnbutikk der da......husker ikke hva den heter så klart men i fjor brukte jeg ....nesten tusen *hysj ikke si det til noen*og så bør du sjekke ut bruktbutikker hvis det er noen i nærheten! Var på stor loppis i nærheten av Kungshamn/Smögen og der var det suuupert utvalg i garn! Stå på;-D

Ninne

26.03.2009 kl.07:23

Jeg har nettopp strikket en genser fra samme epoke, etter et gammelt fotografi, nettopp fordi oppskriften ikke var å få tak i. Mye fintelling og småpusling før jeg kom i gang, men det gikk da bra, og det var faktiske veldig morsomt. (Bilder av genseren (blå/grå) i bloggen min, hvis du har lyst til å se.)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten