Smultringer

Tradisjonen tro har jeg og Rainwolf lagd smultringer i dag.
smultringer 2008


Hadde nok litt for mye hornsalt i deigen i år, var litt usikker på om det svenske var like bra som det norske.  Til en stor prosjon pleier jeg bruke 3 ts hornsalt, i år brukte jeg 4. Men smaken er god, de har bare blitt litt "ustrukturerte"  i fasongen i år.

Jeg har en familie oppskrift som jeg syntes er verdens beste smultringer. Jeg la den ut i fjor også. Men en god ting kan ikke nevnes for ofte...

Oppskrift på en liten porsjon smulitringer (ca 25-30):
2 egg piskes til eggedosis med 150 g sukker
1 1/2 dl kremfløte. stivpiskes og blandes lett med eggedosisen
1 1/2 dl rømme (ikke lett rømme) tilsettes.

Bland inn 350 gram hvetemel som er tilsatt 1 ts hornsalt og for de som ønsker litt kardemomme.

Sett deigen kaldt gjerne over natta.

Deigen er veldig løs, så legg mye mel på bordet, klapp (ikke kjevle) deigen flat til ca 1cm med mel på hendene. Stikk ut, og fortsett til du har brukt opp all deigen. Du vil merke at på slutten er deigen mye fastere, og det kommer at deigen trekker til seg mel. Hver forsiktig så den ikke blir for fast, da blir smultringene harde.

Jeg ganger denne oppskriften opp 4 ganger....

Stikkord:

8 kommentarer

Anine Kristin

01.12.2008 kl.19:07

Det så skikkelig godt ut! Nå fikk jeg lyst på smultringer !!

Susannah

01.12.2008 kl.19:36

Ja, nam smultringer !Jeg elsker smultringer ;)fin blogg !

Ann Karin

01.12.2008 kl.19:35

Nam,nam smultringe er kjempe gått.Forstår du ganger opp oppskriften.Jeg lager alltid store porsjoner Når jeg lager smultringer.Nydelige varme smultringer forsvinne fort : )))Gått å hiva i frysen og. varme dei i mikroen . Mmmmm..... varme smultringer .

Anine Kristin

01.12.2008 kl.19:46

Svar: Tusen takk! Det har dere også :-)Jasså ja, hvor var det dere bodde da ? :)

matja

01.12.2008 kl.22:42

Namnam,elsker smultringer.Ha en fin kveld:)

strikkoghage

02.12.2008 kl.07:43

Kjempe godt med smultringer. Denne oppskriften skal jeg pøve!

Loppelill

02.12.2008 kl.09:09

Så flinke dere er! Jeg solgte smultringer når jeg gikk gravid med min første for 12 år siden. Du kan si at det tok 10 år før jeg smakte de igjen. Men alle de andre her i huset elsker dem. Tusen takk for oppskriften, spørs om jeg ikke må prøve den:)

gretashobby

02.12.2008 kl.11:10

smultringer er ikkje min greie. Men dei såg gode ut, må innrømme

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten