Julebakst er det hobby...Vel samme kan det være, men nå er smultringen ferdig. Det ble som vanlig godt over 100 smultringer. Nå skal vi ikke ha alt selv da, men gi bort litt til sønn og svigerdatter.

Dette er en oppskrift som kommer fra min mor, og det blir verdens beste smultringer syns nå vi......

Oppskrift på en liten porsjon smulitringer (ca 25-30):
2 egg piskes til eggedosis med 150 g sukker
1 1/2 dl kremfløte. stivpiskes og blandes lett med eggedosisen
1 1/2 dl rømme (ikke lett rømme) tilsettes.

Bland inn 350 gram hvetemel som er tilsatt 1 ts hornsalt og for de som ønsker litt kardemomme.

Sett deigen kaldt gjerne over natta.

Deigen er veldig løs, så legg mye mel på bordet, klapp (ikke kjevle) deigen flat til ca 1cm med mel på hendene. Stikk ut, og fortsett til du har brukt opp all deigen. Du vil merke at på slutten er deigen mye fastere, og det kommer at deigen trekker til seg mel. Hver forsiktig så den ikke blir for fast, da blir smultringene harde.

Jeg ganger denne oppskriften opp 4 ganger....DSCN0396smultringbakst
Stikkord:

5 kommentarer

mimouna

03.12.2007 kl.14:26

Smultringer er godt! :o)Morsomt å kikke på bloggen din, masse artige ting her. "Rikst-TV-luen" var flott.

asterix

03.12.2007 kl.21:27

Oj, oj, så dyktig du er! Jeg har ikke så store planer om julebakst. Har en frityrgryte som jeg kokte smultringene i fjor. Da brukte jeg olje. Det ble ikke samme smaken som å koke i smult.

Dyktig husmor....

Mrs. Darcy

04.12.2007 kl.07:56

Nå fikk jeg lyst på smultringer :-)!Linken i kommentarern din funka helt fint den :-), men synd at det skal være så tungvint...Kos deg videre med julebaksten!!

Monica

04.12.2007 kl.22:26

Det såg fantastisk godt ut!!!

Artinreality

05.12.2007 kl.00:57

De ser helt vanvittig gode ut! Julebakst må da regnes for hobby å være. Det tar i hvert fall opp mye av tiden som ellers hadde blitt brukt til andre hobbyer... Og så så godt som det smaker da! ;)

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten