Strikket stor grønn duk

Denne duken er det en stund siden ble ferdig, men hadde ikke adsl i den perioden. Men har så har funnet ut at den bør vises fram.

Den er strikket fra en av Hjemmets heklebøker som kom ut på 70/80 tallet. Opprinnelig er denne oppskriften en gammel oppskrift hvor duken var strikket med tykke pinner, i Hjjemmet var den strikket opp i tynt garn og med tynne pinner. Jeg valgte å gå tilbake til det opprinnelige, og strikket den i Solberg 12/4 (fiol) og tykke pinner. tror det var 3,5.Det var otrolig mange feil i denne oppskriften, og vil ikke anbefale nybegynner å prøve seg på denne hvis man har dette heftet fra Hjemmet hjemme. I store partier måtte jeg strikke etter bildet også, ikke bare diagrammet for å få det til å bli riktig.

Dette mønstert kan meget lett gjøres om til sjal, og det har jeg muligens tenkt å gjøre etter jul.

image73
Stikkord:

3 kommentarer

asterix

23.10.2007 kl.12:00

Kjempelekker duk!

Arielle

23.10.2007 kl.18:06

Kjempe flott duk du har laget.

Ja enkelte av stikkemønstrene kan skape stor hode bry helt enig der.

Rå stillig lue du og har laget.

Ingrid

24.10.2007 kl.11:56

Kjempefin duk!

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten