Oppskrifter på mine egne tova produkter.

Jeg kan ikke legge ut bladmønsteret fordi jeg ikke vet hvem som har rettighetene til det. jeg har tatt det fra en loppis jakke. Noen tipset meg om at det kunne være denne. Min jakke ser ikke slik ut, den har mer ensfarevet og har andre mønstere i seg, bare denne bladkanten som ser lik ut, og min så ganske gammel ut. Men utfra det jeg ser av selve mønsterborden kan den være lik den som er på jakkemønsteret over. (jakka har jeg ikke lenger, den har svigerdatter fått. Jeg har bare "stjålet" mønstrene jeg.....gjør ofte det fra gamle loppisplagg. Mange tradd mønster som nesten har gått i glemmeboken å finne på gamle ullplagg.)

Kattesenga er strikket i nillegarn, ren ull, og det må stå håndvask på ellers tover det ikke. Har brukt pinne nummer 5 på glattstrikken, og 6 på mønster, men jeg stikker løst. Tror jeg har lest et eller annet sted at mange bruker pinner nummer 7 på garnet fra nille når de skal tove.

La opp 60 masker og strikket 120 omganger med rettmasker, slik at det ble riller. Plukka opp 240 masker og strikket 6 omganger med bundfargen. Så kom det 30 omganger med mønster. (tror det var 30 men dette avhenger jo av mønsteret du velger da)  Egentlig hadde jeg tenkt at senga skulle bli dobbel, så jeg strikket 6 omger med bundfargen etter mønstert. satte et merke, og strikket samme antall omganger over merket som under merket.  Strikket så en omgang med mønsterfargen samtidig som jeg feldte av. Dette gjore jeg med en rett og en vrang så kke det skulle vrenge seg og bli stygt øverst når jeg tovet det. Den ble gedigen, og tror at den var nesten 40 cm fra bunnen og til toppen. Tovet den på 50 grader i maskina, men ny maskina tover dårlig. Før har jeg tovet på 40 grader. Den ble strekt over setet på minikjøkkentrappa fra ikea i tre.

Den store veska med rosa bladmønster er strikket etter samme jakkemønster som kattesenga og av garn fra nille. La opp 60 masker på inne nummer 5 og her er jeg usikker, men tror jeg strikket 30 omganger med glattstrikk. Der er bunn ferdig. Plukket opp 120 masker rundt og strikket 9 omganger med bunnfargen, 6 omger med mørk grått,  3 omganger med lys grått, strikket så mønsteret med pinne nummer 6.  Byttet igjen til pinne nummer 5 og strikket 4 omganger lysgrå, 9 omganger mørk grå, og avsluttet med en omgang svart i rett og vrang før jeg feldte av i med rett og vrang. Denne tovet jeg på 40 grader med grønnsåpe. Og som vanlig var det gubben som strakk den ut. Vi brukte en eske meget stiv og hard eske.

Hanken til vesken er meget enkel, legg opp mellom 300 og 400 masker, strikk 4 eller 5 omganger med rettmasker rundt på rundpinne. La tråen være ltt lang mellom omgangene, for her klipper jeg før toving. Fell av på vanlig måte. Når denne remsa blir tovet blir den rund og smal og fin....Stikker hull til med syl. På veske, bretter jeg inn kanten, slik at håndtaket går igjen veska på fire steder.  Klipp kantene av hanken jven og fin, og sy den sammen. Da har bruker du hanken både til å holde veska lukket, og å bære med.

image51Den lille pompaduren, la jeg opp 8 masker på fire pinner, og la ut jevnt utover til 90 masker slik som når man stikker duker eller andre runde flate ting. Jeg la ut med kast, disse ble borte når man tover det.  Strikket stiper og mønster litt på måfå for å sjekke ut hvordan mønster oppførte seg under toving.  

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten