Bilder av hardangersøm

Dette er et noen av ufoene som lå i esker fram til vårparten. Nå er de blitt ferdige, og er i bruk. Bildene ble ikke helt gode fordi noen har "tukla" med kamera og jeg klarer ikke å stille det ordentlig tilbake.

Dette er en duk jeg har sydd flere av, og som jeg anbefaler nybegynner å starte med. Den er enkel og rask å sy. Hvis dere ser godt på denne og de andre dukene som legges inn her ser dere spor etter Frøken Gustav(a) Mahler

image40


Den blå under her, hadde ligget lenge. Helt siden den blå perioden på 80-tallet. Men var tom for håndarbeide og fant ut at jeg måtte gjøre den ferdig. Den ble ganske fin ferdig, men som ufo var den urfordragelig.

image41

Denne under ser ut som hardanger, men det er ikke det. Det er portogiskisk søm, som er neten det samme som hardanger. Og mange blander dette sammen. Denne er sydd fra et Burda hefte fra 70-tallet. Broderiet på denne har vært ferdig i mange år, men har ikke orket å montere den før i våres. Den skulle egentlig ha "tungekant", men jeg valgte isteden et lett løsning. Det er enormt mye klipping og stolpesting på denne. Også mye markors og annet snadder.

image43

Og her tilslutt en bitte liten brikke av hardanger med tungekant. Men det kan være mye jobb på slike småe brikker også.
image44
Stikkord:

Én kommentar

Beate

16.09.2007 kl.19:50

Wow, så masse flott hardangersøm. Og portogiskisk søm da :) Masse flott. Har liggende en slik blå ufo fra 80-tallet jeg også. Med kaffeflekker husker jeg... Din var skikkelig flott. Synes de er fine jeg.

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten